Totalt antall sidevisninger

onsdag 7. juni 2017

2017-06-04 Lauetrening i Rakkestadelva

Hadde ingen store planer for idag, så sov til jeg våknet. Startet da å rigge utstyret til morgendagens GP på Åkersvika. Var ferdig med det allerede i 14-tiden, så da tok jeg med meg lauestengene og tok ei økt i Rakkestadelva.

Var klart til å fiske ca kl 15. Hadde tenkt til å teste noe forskjellige fòringsmetoder, Så satt nedtellinga på klokka på 15 minutter. Så tenkte jeg da å teste noe annet i 15 min, osv. Regnet, så hadde egentlig ikke troa på noe veldig bra fiske, men 1000 skal jeg vel alltids klare vel.

Fisket var faktisk veldig bra fra start, så ga jo selvsagt gass. Klokka ringte etter 15 min, og da tittet jeg på telleren. Regnet med det skulle være i overkant av 90 iallefall, men da jeg så tallet 116 på telleren fikk jeg jo nesten fiskeskjelven. Hehe. Skrev det opp på notisblokka, og startet nye 15 min. tar vel bare 10-15 sekunder å notere og starte klokka på nytt, så kommer ikke så veldig ut av rytmen på det.

Gikk vell så fort i dette andre kvarteret merket jeg, så dette var jo skummelt bra drag. Hadde da 239 fisker på telleren etter 30 min fiske. Visste ikke da hvor mange jeg hadde det kvarteret, for jeg noterte jo bare tallet, startet klokka igjen og kjørte på. Men ser i ettertid at det kvarteret hadde jeg da 123 lauer. Og det er igrunn ganske sinnsykt. Det går ikke å bruke kalkulatoren når det kommer til lauefiske, men bare som et tankeeksperiment så vil jo 123 x 16 kvarter tilsvare 1968 lauer på 4 timer.

Kjørte på videre og var på 335 etter 45 min. Så jo på tallet at jeg ikke hadde klart 100 siste kvarteret og merket jo også det på bettet, men lå fortsatt på et snitt på over 110 fisk i kvarteret, så her var det bare å gunne på. 434 var jeg på etter 1 time, og rask hoderegning vet jeg jo at det blir sånn ca 1700+ på 4 timer. Runar sin pers er på 1568, så her er det bare å gi gass.

Merket at det sakte men sikkert ble litt og litt dårligere. Etter 2 timer var jeg på 767 lauer.  Så var fortsatt på skjema til å slå rekorden til Runar, men da kunne det ikke bli noe dårligere en det var siste kvarteret.

Passerte 1000 fisker etter ca 2 timer og 35 minutter. Må vel sies å være småraskt. Men så på tallene at dem siste kvarterene var jeg nede på 80-tallet et sted, og da er jeg ikke lenger på skjema til å slå Runar.

Siste timen ble rett og slett ræva. Følte jeg måtte vente veldig lenge på napp mellom hver fisk. Kaste ut på nytt for å se om jeg kunne få noen på droppet etc. Så på tallene at jeg faktisk skulle slite med å slå min egen rekord på 1368 også. Fra 3 t 15 min til 3 t 30 min hadde jeg et krisekvarter med kun 57 fisker. Uff da. Men gudskjelov ble det bittelitt bedre siste 2 kvarterene med 69 og 68, så da klarte jeg iallefall å perse. Havnet på 1397 lauer, så det er da min nye PB.

Litt skuffende at det ble dårligere og dårligere, men likevel artig med pers, og artig å se at jeg har tempoet inne til å klare 123 på 15 min. Så om bettet er veldig bra, og holder seg noenlunde stabilt, så skal jeg klare både 1600 fisk og 1700 skal også gå på 4 timer. Får prøve igjen snart, så se om jeg kan forbedre. Tror det ble dårligere og dårligere fordi jeg fisket ganske sent på kvelden. Fisket vel ca fra kl 15 til 19. Tror det hadde vært mye bedre på fisket fra 11-15. Og normalt er ikke regnvær det beste laueværet, så blir spennende å se neste tur om jeg får sol og kan fiske tidligere på dagen. Men det må bli snart, for er bare i mai/juni jeg føler man kan ha slik monsterdrag.

Her ser dere antallet jeg hadde vært kvarter gjennom 4-timern:

Nesten ufattelig små lauer i Rakkestadelva da. Nesten 1400 fisk veide kun 8340, så det gir et snitt pr fisk på vannvittige 5,9 gram. Hehe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment