Totalt antall sidevisninger

fredag 9. juni 2017

2017-06-05 GP nr.4 - Åkersvika

Åkersvika er av en eller annen grunn en populær plass. Ikke alltid jeg forstår hvorfor da, for kan være en rimelig uberegnelig strekke. Fugletårnet bruker jo å levere ok fiske, men Espern kan det være alt fra 30 kilo mort til vinneren, og ned i f.eks en abbor for å vinne seksjonen. Men er jo spennende da. Aner jo ikke før man starter å fiske om det er fisk her eller ikke.

Vi ble 20 stk i dag, og det er jo knall. 2 startfiske i tillegg. Da ble det 2 seksjoner på Fugletårnet og 2 seksjoner på Espern. Jeg bruker å trekke ut på Espern, men denne gangen brøt faktisk det mønsteret. Jeg havnet på peg A4, så litt innpå den seksjonen til venstre på Fugletårnet. Med meg på seksjonen fikk jeg startfisker Torgeir Sveen på A1, brodern på A2, Bentis på A3 og Eskildsen på A5. Eskildsen sa under opprigging at han hadde vunnet denne seksjonen sist fra min peg, A4, og det høres jo positivt ut.

Rigget 2 bunntackler samt et lauetackel på 13 TAP, 8,3 meter bagger til samme sted, 5,5 meter bagger, 5, 4 og 3,5 meter til laua og tilslutt en fastmatch til å fiske ca 30 meter ut.

I grunnfòringen kastet jeg 5 baller med 50% leem på 13 og koppet i 5 til med mere mat i. Kastet 2 baller på 5,5 meter og kastet lauegraut på ca 4 meter. Og skøyt ut 12 håndfulle på fastmatchen.

Startet å fiske, og var dødt fra start. Husker ikke helt hvor lenge det gikk før jeg hørte om fisk, men tror det var borti en halvtime, og det var da Svein på peg 10 som fikk fisk. På min seksjon var det vel Sveen eller brodern som fikk først. Sveen mort på feeder, og brodern fikk laue på toppknytt. Etter hvert fikk også Bentis laue, og også Eskildsen. Og helt til slutt på min seksjon så fikk jeg ei laue også.

Sveen ledet en stund. Brodern hadde vel flest i antall, men det var lauer, mens Sveen hadde mort. Brodern gikk ut på matchen, og da fikk han mort der. Jeg prøvde jeg også, men fikk ikke noe. Bentis fikk også en mort eller 2 på match, så fikk Eskildsen også på match. Bare en og annen da.

Etter rett over 1 time fikk jeg en mort på 13 TAP, men ble med den ene. Koppet i en ball til, og gikk for å teste laue og match igjen. Særs dårlig. Var vel på 1 mort og 9 lauer etter ca 1,5 time. Prøvde TAP igjen, og da var det noen morter der. Fikk vel 6-7 stk så forsvant dem igjen. Koppet i en ball til og prøvde laua igjen. Eskildsen startet å plukke greit på match nå. Han var nok oppe på rundt delt første med Sveen nå, så brodern med en del lauer og Bentis bak der igjen. Jeg lå sist.

Gikk på 13 TAP igjen, og var fisk der igjen nå. Loosefeedet 10-15 maggot på hvert utlegg, og bettet holdt i seg. Eskildsen kom da inn å fisket TAP han også. Han fisket 11,5 i dag, og han hadde like bra drag som jeg også hadde fått nå. Brodern fikk en og annen på TAP han også, men klart dårligere en for meg og Eskild. Bentis har kun 10m TAP, og det virket litt for kort i dag. Han fikk bedre på bagger en på TAP, og det var nok fordi han nådde lengre ut med baggarn.

Jeg gikk inn i bobla mi og ga bånn gass. Måtte ha lett tackel for å få dem. Dalte sakte ned til bunn, og dem tok i det agnet nådde bunn. I starten fisket jeg rosa hydro, men mistet for mange, så byttet til gul hydro og da gikk det bedre. Dem satt fortsatt dårlig da, for måtte håve alle fisker, og var sikkert 15-20 fisk som datt av i håven.

Hadde rigget opp 2 rollere i perfekt høyde, den 3je «rolleren» var lårene mine. På vei ut kastet jeg bare stanga forover, og tok tak i den på rundt 11 meter, og rullet ut dem 2 siste meterne. Var nok litt raskere en Eskildsen selv om han fisket 1 del kortere en meg. Følte jeg fisket som en maskin fra ca 2 timer og ut. Fløyt på bra, foruten noen få som falt av på vei inn. Siste 2 timene gikk fort unna, og endte på 78 morter og 9 lauer. Var vel 4-5 småveder inniblant mortene, men dem var ikke noe større enn morten. Hadde en abbor, og også en liten ørret på ca 60-70 gram, av alle ting, også.

Hadde passert Sveen, for når det tar av på TAP, så går det mye fortere en feeder. Brodern fikk ikke noe sving på sakene før det gjensto 20 minutter. Så selv om han ikke var så mange fiskene bak i antall hadde han omtrent halvparten lauer, og dem veier jo en del mindre enn mortene. Han hadde jeg kontroll på. Bentis hadde jo for kort TAP, og baggern fisker jo ikke i nærheten like bra som TAP på litt sær mort, så han hadde jeg kontroll på. Eskildsen kunne det bli jevnt med. Han hadde vel en 10-15 mort på match før jeg kom i gang, og hadde også flere lauer en meg, men følte jeg fisket hakket raskere en han på 13 TAP mot hans 11,5 TAP-fiske. Så trodde jeg skulle klare å ta han med 1 kilo. Men vi får se. Ikke noe er avgjort før vi begge har veid inn.

Startet å veie hos Sveen, og han hadde 4560 gram. Brodern veide inn 7680. Bentis hadde 4940. Mine 78 morter og 9 lauer veide 12.500 gram. Gir vel et snitt på ca 150 gram pr mort. Eskildsen da. Så at det var en del fisk i veienettet. Var nok over 10 kilo, men var det over 12 tro? Vekta stoppet på 10.220 gram. Så da ble det seksjonsseier på meg. Digg.
 
På seksjonen lengst inn på Fugletårnet så vant Thomas med 11.540. Tror dem på den seksjonen kom i gang med mortfiske litt tidligere en oss på venstresiden. Alle på den seksjonen lå på mellom 7,5 og 11,5 kilo, så jevn og fin seksjon.

Ute på Espern da. Seksjonen nærmest jernbanebrua vant Jonny med 3360 gram, og kun 20 gram bak kom Philip med sine 3340 gram. På den ytre seksjonen vant Krzy med 6340 gram. Han hadde fått en 1,5 kilos vederbuk som viste seg å bli viktig. For på 2.plass kom Fjellis med 6040.

Alt i alt, artig fiske på Fugletårnet, og litt halvvanskelig, men sikkert ikke kjedelig fiske, på Espern. Så Åkersvika leverte helt greit i år. Gamle, gode, ærverdige Åkersvika.  


Og stillingen i GP-serien etter 4 av 9 stevner finner dere her: http://gabloggen.blogspot.no/2017/06/2017-06-05-stillingen-i-gp-serien-etter.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment