Totalt antall sidevisninger

fredag 16. september 2011

2011-09-16 Treningstur med Tøddy i Tunevannet

Hovedgrunnet til at jeg ville fiske småfisk idag, var for å teste dette forklet som hører med lauekeepnettet mitt. Har hatt keepnettet lenge, men har ikke hatt arm til den slik at den har blitt midtstilt mellom de fremre bena på seatboxen før.

Vi avtalte å møte kl 13.
Jeg var der i 12 tiden, så blandet meg 2 kg Geers cloud til laua og ca 2 kg Geers mörtkung til mortfiske på 5 meter mens jeg ventet på Tøddy.

Han kom som avtalt litt før 13, og vi rigget oss opp på enden av stranda på høyresiden i forhold til parkeringen.
Var litt lat idag, så satt kun opp 5 meter til mort og 3 meter til laue.
Vi startet å fiske kl 13.45. Jeg på 3m og Tøddy på 2,5. Etter en par timer fiske lå vi ganske likt. Jeg hadde vel kanskje 20 flere en Tøddy, men han hadde omtrent 50/50 mort og laue, mens jeg hadde 80-90% laue.
Etter ca 2 timer dukket Tonje opp, og rett etter der dukket LEE opp. Så det er Tonje som har tatt bildene som er brukt i dette blogginnlegget. LEE ville at vi skulle sjekke om det var noe fisk på 5 meter. Så både jeg og Tøddy gikk ut og prøvde i 5-10 minutter. Var noen få morter der, men også endel plagsom laue, så vi gikk begge inn igjen.
Etter ca 2 timer begynnte jeg å bli sliten i håndleddet, så da bråsatte jeg opp en 2,5 meter jeg og.
Og gjett hva... Da startet jeg også å få ca 50/50 mort og laue også. Kanskje nesten 60/40 i favør morten.

Etter 3,5 timer hadde jeg ikke igjen mere fòr. Hverken lauefòr eller mortfòr, så da hadde jeg kun et valg om vi skulle fiske 4 timer. Og det ble da å kaste 10-15 pinkies på omtrent samme hyppighet som jeg ville gjort med fòr.
Dro igrunn ganske bra siste 30 min og, og da var det plutselig 90/10 i favør mort. Ikke overraskende det da, for morten er jo glad i loosefeeding, og laue blir nok litt forvirret når den ikke har ei fòrsky og svømme inn og ut av.
4 timer var unnagjort, og sluttsummen ble som følger. Jeg 665 fisk, og Tøddy 547 fisk.

Ingen av oss hadde med vekt, og det irriterte litt. Men men... Tipper jeg hadde 10kg +, og Tøddy kanskje en par kg bak. Men kan også godt hende jeg var opp mot 15, og Tøddy 12-13. Men det får vi desverre aldri vite.Var veldig store lauer i Tunevannet nå. Snitta nok mellom 15-20 gram. Flere av lauene vi fikk må ha bikka 40 gram. Morten snitta kanskje på 20-25 gram.  Jeg hadde vel i tillegg ca 10 småabbor, og 10 småsørv.
Dette var en god oppvarming til Silvatnet. Takker for turen Tøddy.

Testen av laueforkledet:
Forklet futta det, mesteparten av fisken jeg mistet havnet i keepnettet pga forklet. KNALL.
Men det gjorde også at jeg fikk en par nye utfordringer.
1. Jeg har brukt å hatt en 17- eller 40 liter  med vann i, mellom bena på fotplattformen. Den var fin å vaske hendene i. Det går jo ikke nå lenger med forklet som dekker hele området. Jeg "løste" det foreløpig med å ha en 17 liter halvfull i vann stående i bakkant av fòrfatet på det store agnbordet.
2. Jeg har brukt å hatt håndkle eller lignende til å tørke meg på, og det blir også gjemt under det nye laueforklet. Idag bare tørket jeg der det passet meg. Om det var på magen, ryggen, låret under forklet eller whatever. Det gikk seg til.

Må kommentere en siste ting ettersom jeg så Tonje hadde tatt bilde av det.
Som sikkert de fleste vet, så er jeg ekstremt skjelven på hånda, og her ser dere hvordan jeg har "løst" det problemet ifm agningen. Jeg bruker rett og slett langefingeren til å støtte opp pekefingeren, så den holder seg i ro. Begge hendene må jeg samtidig støtte mot låret. uten å gjøre slik klarer jeg rett og slett ikke sette på agn. Så ille er desverre skjelvingen min.
Tonje har døpt grepet mitt til "KLOA". Hehe


4 kommentarer:

 1. Ikke mye ulikt i oppfatninger der ;)

  SvarSlett
 2. Litt uenighet om når jeg tok frem 2.5 metern ser det ut som :-P Du tipper det var etter 1,5 time, men jeg mener det var nærmere 2,5-3 timer. Hehe...

  SvarSlett
 3. Nei sant det ,da sier vi 2t og10 min ;)

  Tøddy

  SvarSlett
 4. Vi har sjekket bildene, første bilde vi ser er tatt etter jeg tok opp 2,5m er kl 15.48. Det vil si 2 timer og 3 min ut i økta.

  SvarSlett

Post Comment