mandag 20. februar 2012

2012-02-19 NC nr.7 - Aremarksjøen

Solskinn og fint vær. 1-2 minusgrader. Stort sett tørr og fin is, noen få områder det lå 1 cm overvann, med ei lita ishinne over som hadde fryst i løpet av natta. Var annonsert i forkant at ved fine forhold skulle vi kjøre 4 timer, ved litt dårligere vær, så ville det bli 3 timer. Årets konkurranse på Aremarksjøen var siste NC’n for i år, og samtidig var dette FM individuelt og lag for Østfold. Jeg var regjerende Aremarkskonge etter seieren min der i fjor. Var et helt annet startfelt i år, så regnet med det skulle bli vanskelig å holde på den tittelen etter dagen. 102 stk møtte til start, og selvsagt var hele Norgeseliten til stede så lenge det var NC-stevne.
Påmeldingen gikk litt sakte, så oppropet med info for dagen startet noen minutter over 10.30. Ikke kult om man har tenkt seg langt, men i dag var en av de dagene jeg ikke skulle langt, så skadet ikke meg denne dagen. I tillegg annonserte arrangøren om at vi kun skulle fiske 3 timer. «Kunne fort bli kaldt på bena, så tror det holder for alle at vi fisker 3 timer.» sa arrangøren. What??? :-S Fineste dagen så langt i år. Men jeg skulle vist fryse på beina i dag. I think not!

Jaja, ut på isen bar det. Startet omtrent der jeg hadde fått noen fine abborer i fjor. Var ikke noe fisk der, så fisket meg raskt mot starten igjen. Plukket litt småfisk etter hvert. Etter ca 1 time møtte jeg på den gjengen som hadde startet nærmere starten og fisket seg i retning meg. Runar hadde vel 11 fisker, Fjellis rapporterte om 9. Jeg hadde da 23 fisk. Så jeg hadde flere en dem i antall, men dem hadde litt bedre snitt på sine fisker. Det var gromsete vann der dem kom fra. Antagelig som et resultat av gårsdagens regnvær. Så at Kjersti 30 meter unna satt og dro på en pen fisk på tafsen. Dessverre nappet abboren av tafsen for henne. Jeg vurderte om jeg skulle gå litt nærmere henne, for jeg elsker jo å fiske norsabborer. Hun er en klubbkompis, og jeg vil jo ikke sekkefiske, men valgte å sette meg 15 meter unna. BANG, gikk på ei panne på veien ned. Satt med pimpel, 0,18mm sene og en sterk 3krok. Varpet fisken opp til hullkanten, der den begynte med sin sedvanlige rotering under hullkanten. Jeg la bare tyngden på, og den glei sakte saaakte opp i hullet. Tredde tommelen inn i kjeften på den og dro den opp. NORSABBOR!!! 1100 gram. Gull vært på en dag jeg regnet med man ville komme høyt på 4 kg.

Litt etterpå kroket Kjersti ennå en fetabbor på tafsen, men også denne gangen nappet abboren av tafsen hennes. Surt Kjersti, følte veldig med deg der du satt. Neste gang får du den opp!!! J

Begynte å bli veldig oppborret overalt nå syns jeg. Gikk enn god stund uten å få noe særlig.

Gikk på innsiden av der det var som mest oppborret, og fikk en og annen i hullene. Tidvis virket det som om pimpelfiske i gamle hull var bedre en i nye hull. Prøvde tafsen i en del hull der jeg var i kontakt med fisk også, men fikk faktisk ikke en eneste fisk på tafsen i dag. Tonje som jeg hadde fisket med første timen, men ikke andre timen kom bort til meg igjen. Hun hadde vært rett på innsiden av klynga som satt lengre ut mot kanten. Og der hadde hun fått en SKIKKELIG norsabbor hun også, Viste seg senere at den abboren var 1370 gram. Soleklar ny PB for henne. Grattis med en kjempefisk Tonje!

Brodern kom inn til meg mot slutten. Han hadde sittet 1 time i et hull ute ved den ytre klynga. I det hullet hadde han fått 50 fisker. Det var ikke drag i hullet, men han plukket jo ca 1 fisk i minuttet, og det er jo bra nok det til å bli sittende på en trå dag. Flere av fiskene var rundt hektoen i tillegg.

Tiden ebbet etter hvert ut. Skuddet gikk og vi gikk i land.

Veide inn mine 45 fisker til 2763 gram. Snitt på 61,4 gram. Kan takke 1,1 kilos abboren for at jeg ikke dreit meg fullstendig ut i dag.

Var mange som hadde gått nordover mot sperringen, og de fleste oppover der hadde fått bra. Blant annet dagen totalvinner Terje Lindgren på 7238 gram. Men var også folk som dro sørover som fikk bra. Blant annet Luci som vant herrer senior med 7161 gram.

Fullstendig resultatliste finner dere her: http://www.raufjoringen.no/nyheter/?idr=696

Det tok dessverre veldig lang tid før premieutdelingen startet. Gangtiden var jo ferdig kl 14.45, men først kl 16.20 startet premieutdelingen. Mange hadde allerede reist da. Men det skal sies at dem skulle premiere FM lag og FM individuelt i tillegg til vanlige stevnet og vanlige lag-konkurransen. Dem hadde merket hvem som tilhørte Østfold ved påmelding, så ting kunne gått ennå verre. På FM på Femsjøen i fjor så annonserte dem vel 4 forskjellige fylkesmestere for Østfold før dem traff på den korrekte fylkesmesteren på 5te forsøk. Men selv om dem hadde merket hvem som tilhørte Østfold på den individuelle delen, så tror jeg ikke dem hadde gjort det på lagene, for der ble det en del feil dessverre. Lag måtte levere inn plaketter igjen. 2.plassen ble plutselig til 4de plass, men skulle egentlig hatt 3 plass.

I tillegg så ble det igjen glemt å utnevne jury. Det er et klart krav som er nedfelt i NJFF’s regelverk. Men jeg sier som jeg også sa etter Akersvannet. Vi må passe på hverandre. Blir det ikke opplyst om noen jury under info fra arrangør før start, så skrik ut. En jury klarer man å sette på sparket på 10 sekunder.

Det var også litt prat rundt premieringen. Jeg selv fikk en Morakniv for min 9 plass i HS. Mulig den koster det samme som påmeldingen, som i dag var på 150kr, men ikke vet jeg. Christer Fossen så jeg fikk ei god gammel svenskestikke for sin 11.plass i HS. Også litt tvilende til at den koster 150 kr.

Utdrag fra NJFF’s regelverk:

«1.11 Premiering og premierekkefølge

Minimum 1/4 av deltakerne i hver klasse skal premieres. Arrangøren stilles fritt med hensyn til utdeling av lagpremier, ekstrapremier m.v. Minste premieverdi bør tilsvare minimum startkontingent. Startkontingent skal ikke overstige kr. 150,-.

Premierekkefølgen fastsettes etter oppnådd vekt. Dersom to eller fl ere står likt om førsteplass, teller antall fisk, deretter størst fisk.

En bør tilstrebe lik verdi av 1. premie i alle klasser.

Alle i klasse 5, barn, skal ha premie eller deltakeroppmerksomhet.»

http://www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/22889011.PDF

Og en siste ting. Jeg så det ikke selv, men jeg har fått høre at all fisken i enkeltposene ble tømt over i større poser 1 time før premieutdelingen startet. Mulig dem allerede da hadde gått gjennom lista og var sikre på at det ikke var noen som hadde eksakt like vekter. Skal kanskje litt til at det er identiske vekter når dem bruker en vekt med 1 grams inndeling, men man vet jo aldri. Håper også at dem gikk gjennom posene i denne prosessen for å se om det lå noen andre arter en abbor, mye snø i poser eller fremmedlegemer i posene. Jeg fikk med meg at dem hadde funnet ei klokke i ene posen, så noe slags kontroll hadde pågått i alle fall. J

Når alt dette er sagt vil jeg tilslutt si at vi kan ikke havne i den posisjonen at bare de som er flinkes til å arrangere konkurranser får lov til å arrangere. Det er viktig med bredde i pilkemiljøet. Artig med stevner nede på Sørlandet og i Østfold. Jeg føler meg trygg på at RDJFF vil ta læring av dagens stevne, og komme sterkere tilbake. En av de siste tingene jeg hørte arrangøren sa, når folk var på vei til bilene sine, var at neste gang så skulle dem bruke data for å få frem resultatene raskere.

Tonje sin abbor på 1370 gram.

3 kommentarer:

 1. Du gjemmer en flink skribent i deg :) Takk for å dele dagen dere hadde på isen med oss andre og på en flott måte!! Gratulerer til Tonje med flott abbor også .
  Og gratulere til Terje som totalvinner. Ja, de gamle er eldst ;)

  SvarSlett
 2. Takker Martin. Artig at du følger med. :)

  SvarSlett
 3. Skulle også og så gjerne har fulgt mer på isen og i konkurranser, men, men... Skal forresten ta meg en prat med "Lillesøster Kjersti" . Det er ikke lov å miste flere store abbor etter hverandre !! ;)

  SvarSlett

Post Comment