Totalt antall sidevisninger

fredag 4. mai 2012

2012-04-30 Karpedammen i Askim

Mandag 30 april, inneklemt dag og fri fra jobben. På tide å prøve karpedammen igjen. Ikke vært der og fisket siden ca 1 uke etter isen gikk der. Har vært der 3-4 dager i uka siste måneden og fòret med flytebrød. Sjelefred å ta seg en kveldstur dit å se karpene slurpe i seg brød.

Satte meg på den vante plassen inne i hjørnet der bekken inne i kjærret kommer inn. Rigget opp en marginsplass rett mot kjærret, en 13 TAP til spissen av kjærret og en topp 8 rett ut i åpent vann.

Startet fisket ca kl 13.00. Startet med å koppe ut litt mais, maggot og 2mm pellets på alle 3 plassene. Det var veldig trått fiske. Hadde kun 6 fisker når klokken var 15.30. 5 i margins og 1 rett frem. Ingen på odden av kjærret som jeg mener burde være den beste plassen.

Tonje kom innom etter jobben, og hadde med litt flytebrød. Prøvde å skyte ut dette for å se om det var noe fisk i området. Det var det. Hadde prøvd å fiske up in the water (UITW) på plassen rett ut, men ikke fått i gang noe på det der. Men ettersom fisken kommer så raskt opp for å ta flytebrød, så betyr det vel at dem ikke står på bunn.

Fjellis kom også etter jobben og fisket en kveldsøkt på den cornerpeggen som er rett overfor der jeg sitter. Mye snag langs land der, og ikke noe kjærr å fiske mot.

Begynte å fiske UITW på plassen ved odden på kjærret. Prøvde på ca 50 cm dyp med maggot, og loosefeedet 5-6 maggot hvert 30 sekund. Fikk etter hvert litt mere fisker da. Prøvde også å sette på en flytebrødbit på 16 kroken, og fikk en på det også, og det var dagens største fisk på ca 350 gram. Men ikke optimalt å sette flytebrød på en 16 krok. Datt ofte av, så gikk over til maggot igjen. Prøvde å fiske ennå grunnere. 40 cm, fikk ennå litt flere da. Gikk etterhvert helt opp til 20 cm dyp.

Plukket en nå og da. Begynte å gå tom for maggot, så snart på tide å gi seg for dagen. Var absolutt ikke noe bra drag i dag, men endte da opp med 42 karper.

Fjellis fikk 4 karper i løpet av de timene han fisket.

Lærte en del mere om karpefiske i denne dammen i dag. Er nok varmere oppe i overflata en lengre ned, så karpa står høyt. UITW inntil buska var bra. Dem føler seg nok trygge inne i kjærret der. Flytebrød for å se om det er fisk i området.

Tonje syns det virket artig å fiske karpe, så vi bestemte oss for å fiske karpedammen i morgen også, og da klargjøre litt andre rigger. Blant annet å gjøre klar UITW-tackel for hair-rigget flytebrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment