Totalt antall sidevisninger

fredag 4. mai 2012

2012-04-29 Springleague nr.4 - Rakkestadelva, REMA-strekka

Fjerde og siste Springleague for 2012. Håpet var å kunne vinne denne serien etter en seier på REMA i stevne en, en 6 plass fra oppstrøms kant i Mysenelva i stevne 2, en 1’er igjen i Hobølelva.
Fortsatt ikke fått noe fòr og utstyr fra Roger, så da sto valget igjen på om jeg skulle gå for mortfòr eller fishmeal til brasma. Jeg brukte fishmeal på kula vi hadde på Skjørtorp lengre opp i Rakkestadelva, og det var absolutt ingen suksess. Varmere i vannet nå, og brasma begynner å bli i brukbart drag. Så tok sjansen på å bruke Sensas Crazy Bait Gold fishmeal grunnfòr.

Alex hadde fisket REMA-strekka på mandagen og onsdagen uka før, og det var relativt bra med brasmer tilstede på strekka. I alle fall langt til venstre, der han hadde fisket.

Jeg trakk nest nedstrøms kant. Bærjern helt nedstrøms, og hadde Tøddy oppstrøms meg. I tillegg hadde jeg Fjellis og Cato på min seksjon. Vi ble 10 mann i dag, så da kjørte vi 2 seksjoner a 5 mann.

Rigget opp 2, 2,5 og 3 meter lauestenger, topp 7 til mort og 13 TAP til brasma. Det var mere vann en sist SL, så av en eller annen grunn så valgte jeg og ikke sette opp topp 3 rett utenfor kanten til mort. Det hadde jo vært den klart beste plassen på SL og en annen kule der. Rakk heller aldri å drifte gjennom med overdyp på 13 TAP, for å se om det var noe snag der. Vet det ikke er noe snag på Bærjern sin plass, men vet ikke om det er noe på denne. Hadde relativt dårlig tid på opptackling i dag. Vet ikke hvorfor, men somlet vel bare litt.

La ut 8 baller med mye mat på 13TAP, og la ut 2 baller på topp 7. Begge med fishmeal-blandinga.

Startet å fiske laue, men fikk ikke noe. Bærjern nederst fikk noen få. Testet topp 7, men ikke noe der heller. Bærjern gikk etter hvert ut på 9 eller 11 TAP, og da om det noen få lauer opp til meg.

Bærjern fikk vel sin første brasme etter ca 45 minutter, og kom en til ganske raskt.

Jeg kunne angre på at jeg ikke driftet gjennom 13 TAP plassen før start, for ca etter 1 time inn i konkurransen skulle fiske 13m plassen og der var det snag, snag og atter snag. Jaja, da er det bare å dumpe den plassen å lage en ny på 11 meter i stedet. Loddet dypet, og driftet gjennom 3 ganger med overdyp. Ingen snag. Koppet i 6 håndfulle baller med mye mat i. Men den plassen trengte nå da å få være i fred og forhåpentlig dra til seg noen brasmer som kunne etablere seg der, så jeg gikk inn igjen å fisket laue.

Bærjern om seg opp i 4 brasmer etter kanskje 2 timer fiske, så fikk han 2 snørrgjørs der. Da gikk jeg ut å prøvde 13 TAP. En mort. Ikke bra, for de går så si aldri sammen med brasmene. La ut en par baller til, og inn igjen på lauefiske. Det var absolutt ikke bra lauefiske, men fikk da noe. Hadde vel kanskje 100 lauer, med en og annen slengermort innimellom.

Plutselig begynner Tøddy å få brasme. Aiaia… Har dem gått rundt fòret mitt, og rett opp til Tøddy. Er fishmeal virkelig såååå dårlig i Rakkestadelva? Tøddy fikk også bra på topp3 eller 4. Mort, og en del av dem store i tillegg.

Bærjern fikk ikke noe mere ute på TAP, så virket ikke som det kom noen flere brasmer fra nedstrøms. Så da gikk Bærjern inn å fisket laue igjen, noe som medførte at lauefisket mitt ble mye dårligere. Så da sitter jeg der med dårlig lauefiske, ikke et napp på topp7 hele dagen, og kun 1 napp på 13 TAP, og det var en mort. Jaja, da rant jo tiden ut da, og jeg endte på elendige 270 fisk, som veide 2840gr.

Følte at både Bærjern og Tøddy hadde tatt meg. Fjellis satset mye på 13TAP, og det var nok for langt ut, for når han lagde en plass på 11 TAP mot slutten, så dro han 2 raske brasmer. Men han hadde ikke mye utenom de 2 sene brasmene, så burde være forran han. Cato på bortsiden av han hadde også ei brasme, og så han mistet ei til på slutten, men følte at jeg skulle være forran han og.

Seksjonen min endte som følger:

1.       Tøddy – Peg 3 – 4230gr

2.       Bærjern – Peg 1 – 3610gr

3.       Jeg – Peg 2 – 2840gr

4.       Fjellis – Peg 4 – 1730gr

5.       Cato – Peg 5 – 1630gr

Det betydde følgende for Springleague totalt:

Jeg endte opp med 1+1+3= 5 poeng, og vant Springleague 2012 med det. Tøddy endte opp med 1+2+3=6 poeng og 2plass totalt i Springleague. Tonje fikk 1+4+5= 10 poeng, samme som Fjellis, men med bedre plassiffer, så hun ble nr.3 i Springleaguen.

Medalje til alle 3 samt 1kg mark og 1 liter maggot til meg. Tonje og Tøddy fikk 1 liter maggot hver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment