Totalt antall sidevisninger

torsdag 4. juli 2013

2013-07-04 Treningstur i Glengshølen

Bestemte meg for litt teknikktrening på TAP i dag. Nærmere bestemt å fiske høyt i vannet, og ta inn fisk uten å dele stanga. Ser for meg at man sparer en god del tid ved å ikke trenge å dele stanga. Føler at det må være relativt flatt bak på peggen for å få til denne fiskemetoden, og fisken bør være noenlunde lik størrelse.

Valgte å dra til Glengshølen. Sitte langt til venstre. Satte meg på en plass som ikke ble brukt på GP’n. Plassen til venstre for der Krzy satt. Rigget opp en 1 grams for å fiske på bunn på topp 6, og en topp for å fiske en 40-50 cm dypt. Hadde med meg en halvliter pinkies for å ha i fòret. Og hadde med meg en halvliter maggot, blandet rød og hvit. Til loosefeeding og krokagn. Fòret ble 1 kg ablette orange og 1 kg mörtkung.

Så det vaket litt laue, så startet rett på UITW-tacklet. Og laua beit fra start. Etter et par fisker så flyttet jeg rolleren en halvmeter lengre bakover. Mye av nøkkelen på dette fisket er å stille inn rolleren perfekt. Fikk fin flyt på fisket etter rollerflytten. Kastet annenhver gang en liten ball med fòr og 5-10 maggot rundt duppen.

Etter hvert begynte det å komme en og annen mort innimellom lauene. Noen var kun 30-50 gram, og da kunne jeg ta dem som lauer med den gule hydro’en jeg kjørte med. Andre ganger var det morter rundt hektoen, og da valgte jeg å dele stanga og ta dem inn på tradisjonelt vis.

Etter en times fiske så hadde jeg vel 100 fisker. Ble i grunn bare mere og mere morter. Lokker dem vel opp fra bunnen med loosefeedingen. Fikk også en stam på 3 hg som hadde forvillet seg inn fra Glomma. Moro på lett utstyr.

I løpet av time 2 ringte Tonje og det ble et lite opphold i fiskinga, men kom fort inn i rytmen igjen etter telefonsamtalen. Mot slutten av time 2 ringte også Borthen, og jeg kom litt ut av rytmen igjen. Endte på rundt 100 fisker i time 2 også. Men betraktelig mere mort i time 2. Følte nesten at jeg fikk 50/50 med mort nå. Og da taper jeg tempo fordi jeg må dele stanga på endel av dem.

Jeg fisket vel ennå kjappere i time 3, men da kom det 2 stk Indiere eller Pakistanere og dem var helt ville etter å se på. Skulle omtrent sitte på agnbordet mitt, og sa «faen, du er rå ass!» «Får fisk hele tiden jo» «Mye utstyr ass» «Får jeg bomme noen av de hvite dyra dine eller?» Og klappet for hver fisk jeg fikk. Haha.

Spurte om dem kunne få fiske på plassen min, men jeg høflig avslo det. Da stilte dem seg på andre siden av buska og kastet tilbake til fòrplassen min. Puhhh. «Får ikke noe vi. Kan du hjelpe oss eller?» Dem hadde gjeddedupp og en 1/0 krok med en mark tredd på så den så ut som kroken. Ga dem en ferdigknytt fortom og sa at han fikk prøve å knyte den på sena si. Han fikk da fisk, og kom løpende for å vise. Da trampet han 1 cm fra ene toppen som lå i gresset der. Jeg skreik «Faen, se hvor du går da mann!» Han svarte «sorry ass, ikke meninga ass».

Jeg fikk utrolig nok røska opp 100 fisker også i time 3, men orket ikke dem turgubbene løpende rundt meg, så ga dem det jeg hadde igjen av maggot og fòr og ønsket dem lykke til.

Var i grunn trivelige gutter, men litt mye «ass» for min del. Kjørte jo teknikktrening, og da fikk jeg ikke konsentrert med disse 2 løpende rundt på peggen.

Får ta en tur til dit etter hvert. Tror det er mulig å komme opp i 500 på 4 timer, så det får bli målsetningen til neste tur. Var uansett artig og effektivt å ikke dele stanga, så dette skal jeg trene mere på.

Bråveide fangsten, og dem 300 veide faktisk 8,3 kg. Hadde greit bikket 10 kg i dag på 4 timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment