torsdag 12. mars 2015

2015-03-06 Kälarne Cup – 2-mannatävling på Singsjön

Jeg, Tonje og Christer dro oppover i går på morgenen og la oss inn på Hotell Östjämten (http://www.ostjemten.se/). En par timer etterpå kom også Jim, Kjersti og brodern. Remi satt også på med Jim, men skulle egentlig være med Ole Martin, Luci og Svenn som bodde på campingen. Remi hadde tidligere testet Singsjön på et kveldspass ved en tidligere Kälarne cup. Han viste Christer litt mulige plasser.

Jeg og Christer skulle fiske på lag i dag, og jeg latt han ta styringa på hvordan vi skulle angripe sjøen. Vi hadde tenkt oss opp i enden, men når vi så at det var kun Jim og brodern som også hadde samme planen så valgte vi noe annet. Er jo ikke noe godt tegn at ingen lokale ønsker å gå i det området.

Vi valgte å sette oss ved noen steiner som stakk opp midt ute i hovedbassenget. Og her var det også noen lokale. Jeg bommet i dem 3 første hullene, men fikk en par i det 4de hullet. Jeg borret meg inn mot steinen. Christer borret seg ut fra steinen. Jeg fikk 1-2 fisker her og der, men absolutt ikke noe drag.

Christer ga et tegn og jeg stakk ut til han. Han hadde da fått 4 morter på rappen og tenkte at han var i en stor mortstim. Men døde ut like fort som dem kom, så da var det bare å lete igjen. Vi hadde satt targetvekt til minimum 10 kilo pr fisker, så man kunne jo titte i bøtta å se om man lå an til det. Har man da under 2,5 kilo etter 1 time så er man jo ikke i rute.

Vi dro fra stedet vi begynte å fisket oss i retning et sund inn mot en ny del av sjøen. Var en 4-5 mann som var på vei ut av dette sundet, så kunne kanskje virke som det ikke var allverdens fisk inni der. Men mange satt jo også igjen inni der.

Vi testet litt helt inntil sivet, og også i lommer inni sivet. Var noe fisk, men stort sett bare 1-2 i hulla. Christer mista en pilk inne i sivet der også, på ei gjedde.

Jeg kryssa til andre siden av sundet, men fortsatt på utsiden av vika innafor. Fikk et hull der med 5-6 raske 150 grammere, men ikke noe særlig rundt. Christer kom hit, og vi gjorde noen hull til nedover der, men fant ikke noe særlig.

Vi bestemte oss for å stikke i retning starten. Lagde et hull ca 30 meter utenfor sivet på et sted det var relativt uborret. Gikk på en 3hg med en gang, ned igjen og fikk ennå en. Christer fikk selvsagt med seg dette, noe som er bra på lagfiske, og kom for å fiske i samme område. Viste seg at vi hadde funnet ei rose på 30x30 meter som ga litt fisk her. Christer fant et godhull ut mot dem ytterste hullene vi laget der han antagelig fikk 3-4 kilo på under 10 minutter sa han.

Døde etter hvert ut, og vi bestemte oss for å bare jage videre etter flere roser. Fant en par småroser til, men disse rosene ga stort sett bare 2-3 hull til oss hver før det døde ut.

4 timer var brått over, og jeg stoppet på 170 fisker, og tippet på rett over 10 kilo. Husker ikke antallet til Christer, men han tippet på 13-14 kilo. Målet var nådd med at vi begge klarte å komme oss over 10 kilo, men skal bli spennende å se hvor mye dem andre lagene hadde.

Da vi veide inn, så var det vel kun 4-5 lag bak oss som ikke hadde veid ennå, og arrangøren sa at våre 24.358 gram (10,7 på meg og 13,6 på Christer) var foreløpig ledelse.

Gikk tilbake til bilen, og da ser vi Thomas Larsson kommer med en pose i tillegg til skryllan. Spørr hvor mye han har, og han alene tipper på 25 kilo, og han er på lag med Baddarn som tipper han har opp mot 20 kilo. Rimelig rått.

Viste seg flere av dem lagene som hadde gått gjennom sundet og inn i den andre sjøen hadde fått bra. Jeg og Christer ble tilslutt dunket ned til 5 plass i dag. Dem 4 lagene forran oss hadde alle sittet inne i sjøen bak sundet. Lokalkjente folk.

Vi oppsummerte med at vi hadde klart målet med over 10 kilo hver, samt at vi var beste lag av dem som satt ute i den store sjøen. Godkjent.

Lucian og Gilbu fikk 8de og siste premierte plassen. Mener å huske dem hadde 20.772 gram til sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment