Totalt antall sidevisninger

lørdag 4. april 2015

2015-04-03 Stevne nr.3 Totencup - Eriksrudtjernet

Dette stevnet ble en erstatning for Gran JFF sitt stevne som egentlig skulle ha gått på Jarenvannet. Startet å bli dårlig is er, så ble flyttet for å ikke ta noen sjanser.

Jeg hadde aldri vært på Eriksrudtjernet før, men har sett noen resultater fra G&T SFK sine klubbmesterskap her. Var relativt bra vekter. Vinneren hadde stort sett fra 5 til 7 kilo, og vektene falt ikke veldig fort heller.

Det ble sagt at både pimpel, tafs og myska kunne fungere. Og det var mulig å vinne både på abbor og mort. Morten skulle visstnok være noe større her en på Sillongen.

Vi parkerte i grustaket, og tidligere har det blitt advart at det kunne være noe sand i isen langs veien. Så uansett finest ut på andre siden, så de fleste gikk over til andre siden.

Bestemte meg for å gå opp i den grunne vika oppe til venstre. Satte meg langt inn mot land/inne i sivet der det var borret en 8-10 gamle hull. Startet som vanlig med å ikke få noen fisk i dem 7-8 første hullene. Kay som startet rett med meg så jeg fikk 2-3 raske abborer opp mot hektoen. Jeg borret meg ut på dypere vann. Så også at Audun fikk fisk inne mot sivet. Og samme gjorde May.

Jeg stakk da inn i sivet igjen lengre vekk fra enden. Fikk 2 abborer inne i ei lomme i sivet. Så 3-4 bomhull igjen. Kom til kanten på sivet igjen, og fikk et hull med først 4-5 greie abborer, så kom det en 3-4 greie morter på 50+ gram. Borret langs med sivet der, men fikk kun en og annen mindre abbor.

Så at Harald fortsatt satt i sitt første hull. Anna fisket i samme område som han, men hu hadde ikke fått noen ennå sa hu. Jeg borret på innsiden av Harald, men fikk ikke noe. Så at det var mort han fikk. Stakk så 10 meter på utsiden av han, og da traff jeg jeg morthull også. Masse forskjellig størrelser på morten. Alt fra 5 gram til ei panne av en mort som var rundt 3hg. Fikk også 2 abborer innimellom morten som var rundt 2 hg. Ene av dem spyttet ut en ferdig fordøyd fisk.

Ble nok sittende i dette hullet i over 1 time. Harald satt fortsatt å dro i sitt hull, og han hadde klart bedre snitt på sine morter en meg. Hørte det knaset når han knakk nakken på dem. Ble etter hvert dødt i hullet mitt, så borret en runde til rundt Harald. Ikke meningen å sekke på deg Harald, men jeg må jo prøve å få noe fisk jeg også :-P

Fant et hull 6-7 meter på skrå for han. Men der fikk jeg kun fisk rett oppunder isen, og «alle» var slike 5-8 grams morter. Og man bommer på 4 av 5 napp, så man får ikke grisemange heller. Man må jo ha tett på 200 slike for å få 1 kilo, så nytter egentlig ikke å fiske etter dem.

Testet det første hullet jeg fikk greit i, og der hadde det kommet noen morter igjen. Fine fisker på 50-90 gram, men fikk bare 5-6 stk så ble det dødt igjen. Ut igjen til godhullet, men ikke noe der. Tilbake i det dritthullet som bare ga 5-8 grammere.

Så tilbake til første greie hullet. Hadde gått 3,5 time alt og Harald hadde også startet å prøve noen andre gamle hull nå. Fikk 7-8 greie morter til der nå, men så døde det. Testet da dem andre gamle hullene langs sivet, og fikk en 4-5 greie morter i dem 4 hullene på rad der. Disse bygget litt i dunken, men nå gikk tiden ut. Jeg endte på 123 fisker. Tipper ca 15 abborer, og resten var mort. Dessverre altfor mange småmort.

Harald veide fisken sin før han gikk innover, og dem var tett på 7 kilo. Jeg sa at jeg trodde han kom til å komme veldig høyt på det. Traff også på Kay på vei innover, og han hadde ca 4 kilo sa han. Jeg hadde vel bare 3,5 kilo ca. Kay sa han hadde fått et grishull der han dro 20 kjappe hektosmorter. 2 kilo på 5-10 minutter hjelper jo alltid på.

Kom i land, og var mange blandede poser. Jeg og Harald hadde mest mort, samme hadde vel Kay, mens f.eks Tonje og Christer hadde mest abbor. Christer hadde 140 abbor, og slo meg som vanlig. Han hadde 5170 gram, og det var nok til å bli nr.2 i HS. Hønsen vant HS med sine 5480 gram. Mest abbor. Pål Sindre hadde fått bra i dag også, og hadde en fin abbor på over 500 gram. Han veide inn 4050 gram og ble nr 7 i HS.

Mine 3585 gram ga meg en 10 plass i HS. Snittet på mine fisker ble da 29,14.

Harald vant dagens stevne totalt med sine 6835 gram. Han hadde 140 fisk mener jeg han sa, så da hadde han et snitt på 48,8 gram.


 Artig vann som jeg gjerne fisker igjen. J

I Totencupen fikk jeg meg 7 poeng, i dag, men ble slått av Lars Bekkensten (10) og Ottosen (17) igjen, så dem 2 seilet ifra i sammendraget. Hovde hadde også meldt seg veldig på nå med seier i dag (20), og han var også veldig høyt oppe på Eina. Ettersom jeg ikke har resultatet fra Eina ennå så vet jeg ikke helt hvordan jeg ligger an. Men med Sillongen og Eriksrudtjernet som jeg visste resultatene på så ledet Ottosen (32 poeng) forran Bekkensten (29) med meg på 3je (25). Audun hadde også 25 poeng, men dårligere plassifre en meg. Men som sagt dette er uten Eina, så vet at Harald mest sannsynlig var forran både meg og Audun allerede nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment