Totalt antall sidevisninger

onsdag 24. juni 2015

2015-06-20 Åpent Raufjørings-KM i Glomma, SIVA

Under premieutdelingen på Åkersvika informerte Finn Erik om at Raufjøringen kom til å kjøre et åpent KM på SIVA. Jeg syns jo SIVA er dritkult, så selvsagt skulle jeg være med der.

Viste seg kun å bli meg, Finn Erik og Andrzej. En del av dem andre Raufjøringene var opptatt med andre ting, og vet ikke hva resten av meitenorge styrer med. Syns det er snodig at det ikke møter flere folk på noe slik. Er jo bare å møte opp og få matching og trening på ei GP-strekke. Jaja, dem som ikke kom gikk i alle fall glipp av en artig dag ved elva.

Jeg trakk først, og med 66% sjanse for å trekke kant, så fikk jeg selvsagt ikke det. Havnet i midten på peg 2. Trekkehånda mi er skikkelig ute av form. Men tar det bare som ekstra trening og utfordring å sitte på pegger som i utgangspunktet ikke virker fordelaktige.

Har jo fisket denne strekka en del, så var ikke så mye utstyr jeg trengte å rigge. Topp 5 med en 3 grams runddupp til abborfiske i margins, 4 grams rund for å drifte gjennom på 13 m TAP-plassen, og en 10 grams flat for å holde stille på 13 TAP. Tippet meg frem til 10 gram, men antenna sto 90 grader i forhold til vannflata, så da var det rett størrelse, i alle fall der og da.

La i en kopp men en leemball med oppklipt mark og caster i på marginsplassen. På TAP 13 koppet jeg i 6 baller. 4 stk men normalt med død maggot og caster i og 2 baller med masse klipt mark i. Så startet fisket kl 11.00.

Gikk vel 50 minutter før noen kjente noe. Var jeg som fikk første fisken, og det var en hektosmort. Ikke lenge etterpå fikk også Finn Erik og Andrzej mort også. Dem fikk på flatdupp, mens jeg fikk på runddupp og aktivt fiske. Jeg fikk noen flere morter en dem 2 andre, så Finn valgte å rigge en topp til med runddupp. Ikke noe dumt valg.

Etter 2 timer og 45 minutter så var jeg ute med faltdupp for 3je gangen eller noe. Fordi det virket som morten bråforsvant.  Duppen sto der urørlig i tett på 5 minutter. Skulle til å ta opp for å gå tilbake på runddupp, men da seig duppen under. Ble møtt av noe tungt i andre enden. Fisket med svart hydro på denne toppen, så var jeg som va sjefen og ikke fisken. Viste seg å være ei brasme på 2,4 kilo som jeg landet. Egentlig en helt vanlig SIVA-brasme.

Gikk rett ut igjen ute å legge i mere mat. 5 minutter, men ingenting. Koppet da i en ball med masse mat og prøvde 5 minutter til. Men ingenting. Gikk da over på runddupp etter mort igjen.

Etter 3 timer og 15 minutter så fikk Andrzej på nedstrømskanten ei brasme. Litt liten til SIVA å være. Under 2 kilo. Men uansett en kjempebonus når det var småtrått etter morten.

Jeg hadde fortsatt napp fra mort, så valgte å fortsette med rund selv om Andrzej fikk ei brasme. Men ikke lenge etterpå så kroket jeg noe stort noe på drifting med 1 rød maggot på kroken. Måtte bruke en del lengre tid på denne brasme, for på denne toppen hadde jeg kun blå hydro. Men fikk den inn etter hvert, og dette også var ei brasme på 2,4 kilo. En neste svart, arrete gammel kriger.

Brått hadde 4 timer gått og dagens konkurranse var over. Tiden går fort når man har det moro. Jeg endte opp med 2 store brasmer, 17 morter og 2 abborer. Alle på 13 TAP. Prøvde vel abbor-marginsplassen 5-6 ganger, men hadde aldri et napp der.

Startet å veie hos Finn, og hans morter veide 660 gram. Han hadde vel 4-5 morter. Men ettersom han var eneste Raufjøring med i dag så hold det fint til å bli klubbmester.

Mine fisker veide 7620 gram. De 2 brasmene veide til sammen 4,8 kilo, så da snittet dem 19 småfiskene 148 gr pr fisk. Relativt vanlig snitt på SIVA-morten

Lett å se hvilken av disse 2 brasmene som er den gamle krigeren.

Andrzej veide inn 2380 gram. Han hadde jo den ene brasma, og hadde vel en 5-6 morter i tillegg.

Hadde ikke trodd jeg skulle klare å vinne fra midten når vi kun er 3 mann, men det var jo uansett gledelig. Fisket på SIVA var som alltid utfordrende, og meget artig. Håper Finn setter opp flere kuler her utover sommeren og høsten, for dette er en veldig bra plass å trene på. Jeg stiller garantert om det ikke er noe jobbing etc som kommer i veien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment