Totalt antall sidevisninger

lørdag 15. april 2017

2017-04-15 Fem-timers på Gäxsjön

Dette er da vannet som er kjent for så mye abbor over kiloen. Ettersom vi kjører med drill i påska så tok jeg da med 130mm mora-borret jeg hadde stående hjemme. Litt usikker på om drillen ville bruke opp batteriene mye raskere med 130 vs 115, så sikret meg med å låne ett batteri av Christer. Så da gikk jeg utpå med 3 batterier idag. Det gikk bra. Første batteriet var oppbrukt etter 2 t 15 min. Batteri nr.2 var oppbrukt etter 4t 55 min, så da fisket jeg selvsagt gamlehull siste 5 istedet for å prøve å få lirket opp det siste fra skryllan.

Jeg, brodern og Fjellis startet der vi også startet i fjor. Ikke noe fisk der. Jeg fikk et par abborer etter 6-7 hull. Så nye 7-8 bomhull før jeg fikk et par abborer til. Så ennå 3-4 bomhull før jeg fikk 3 i ett hull. Fikk 4 i hullet ved siden av. Bommet litt til. Gikk tilbake til det hullet jeg fikk mest i, og fikk jaggu 6 stk til der. Ennå det bare hadde hvilt i 10 minutter. Men nå var det helt slutt her.

Så at brodern hadde slått seg til, så borret i retning han. 50 og 50 meter, så var fremme etter 6-7 hull. Pluss 3 ekstrahull ved det ene hullet ettersom jeg fikk en 250 grammer på vei bort. Første hullet jeg tok hos brodern fikk jeg en 2 hg. Ikke noe helt innpå han. Han hadde fått 25-35 mort i størrelse 20-100 gram. Både jeg og Fjellis borret på han, og da ble det jo selvsagt dødt. Så da måtte vi alle 3 på leting igjen.

Bare 20 meter lengre borte hadde jeg noe micronapp på tafsen. Slapp ned myskaen, og utrolig vanskelige å kroke. Ikke så rart når jeg fikk et par av dem, for begge veide max 5 gram. Så jeg dro på tur igjen. Mistet en større når jeg var 200 meter unna brodern igjen. Nappet av tafsen min. Var ca halvkiloen tror jeg. Borret rundt omkring, men kjente ingenting. Gikk innom den rosa jeg fikk bra i ste. Ene hullet der da 3 stk 80-90 grammere, men ikke noe i dem andre hullene.

Så gikk jeg vel på 30 bomhull på rad. Veldig frustrerende. Vurderte å stikke opp til brodern å sette meg å fiske 5 grams mort. Så dem hadde satt seg til bare 10 min etter jeg stakk fra dem. Men nå var jeg så langt unna, ca 1-1,5km, samt at jeg har gnagsår på høyre hæl, så slo det fra meg. Så noen folk som fisket annerledes en jeg hadde gjort idag, så da testet jeg også å fiske slik. Første hullet får jeg 5 stk 80-100 grams abborer. Oi, skal det være så lett da tro? Neste hull, og fikk en 4-5 småabbor. 1 hektos i neste hull. Så en 200 grammer og en 100 grammer i neste. Tonje var rundt meg også, og hu fisket med eksakt samme utstyr, men hu fikk ingenting. Veldig snodig.

Fikk et hull med 2 stk 100 gram morter brått også. Kryssa fingera for at jeg kunne sitte i mort ut dagen, men neida, var kun dem 2. Så at Eva fikk noe grov abbor, så borret meg i retning hu. Da jeg var på 80-90 meter så kroket jeg en stor en. Men den datt av kroken. Dritt. Fikk en hektos etterpå. Noen hull senere så var jeg borte i noe bedre igjen, men da knakk kroken. På med ny krok, og ned igjen, og da fikk jeg en abbor på ca 8 hg. Digg. Siste 20 minuttene så sleit jeg med å få noe mere. Fikk vel 2 fisker til. Ikke noe i gamlehull, noe jeg syns var veldig rart. 

Endte på 42 fisker. Viste seg å veie 5,1 kilo. Brukbart, men ikke bra nok. Viste seg at brodern og Fjellis hadde truffet bra kun 10 min etter jeg stakk fra dem. Fjellis veide inn konkurransens nest største pose på 10,2 kilo. Kun slått med 100 gram. Dem hadde truffet finere mort. Ene hullet til Fjellis dro han 3-4 raske kilo med morter på mellom 1 og 2 hg. Brodern skrapet også sammen over 7 kilo. Odd H hadde også truffet bra idag og hadde ca 8 kilo.

Fullstendige resultater fra dagen: http://ulriksforsarna.com/gaxsjon-17-04-15/

Norskecupen etter idag blir da som følger:


Kom opp mye kilosabborer idag også. Må da ha kommet opp over 30 stk iallefall. Børre hadde den største, og den var over 1,8 kilo. Eva hadde vel 3 stk rundt kiloen, Roul hadde 4 stk rett rundt kiloen. Jeg hadde jo en selv som nærmet meg kiloen, og så maaange store til i hengeren ved innveiingen.

Men sjøen var klart dårligere i år en tidligere år, og hørte flere av deltagerne sa dem vurderte å ikke dra på denne sjøen neste år om dem setter opp konkurranse her igjen. Vi får se hva neste påske bringer.

Gnagsåret på benet mitt ser ikke bra ut nå i kveld. Nesten umulig å gå på benet på isen idag, så blir dessverre ingen langtur på Vikingnappet på meg i morgen. Jævlig surt. Krysser fingrer og tær for at det skjer noen under i kveld og natt, og at da benet er brukbart igjen i morgen. Men har da lagt en plan for morgendagen om jeg max klarer å ta meg 3 km avgårde også. Tiden vil vise. Ny blogg i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment