lørdag 2. februar 2013

2013-02-02 Isfiskekonkurranse på Hemnessjøen

Deilig med en konkurranse som det ikke er veldig langt å kjøre til. Gadd ikke plotte den inn på GPS’en, for Tonje kunne veien. Hu tippet vi ville bruke mellom 30 og 45 minutter dit. Så vi dro hjemmefra sånn ca kl 8.45. Var vel fremme etter 20-25 minutter. Så vi var vel bil nr.3 på stedet.

Stevnet krasjet med 2 andre stevner. Hærsjøen på Mogreina og Jarenvannet på Hadeland. Forventet ikke så mye folk på Hemnes, men bør da komme 35-40 stk. Kom da ikke bare østfoldinger heller. Ole G og Ruth kom fra Raufjøringen. Vidar og May kom fra Hof. Luci og Remi fra Pimpel Sør. Hønsen og Reinertsen fra Gjerdrum. Og vi var vel 10 stk fra SFK Acerina med i dag. Tipper vi var mellom 50 og 60 stk i dag.

Denne mannen var også på plass:
Tunevannskongen 2013
Christer hadde vel vunnet dette stevnet 4 år på rad. Han er kjent på sjøen og har en del godplasser å velge på. Han tippet vinnervekten ville bli 4,6kg i dag. På oppropet så foreslo arrangøren 4 timer, men var ei dame som ville ha 3 ettersom det var det som sto i terminlista. Langsæteren tok en kjapp avgjørelse og sa 3,5 timer fisketid i dag. J

Jeg valgte å starte der jeg traff på Christer og FAFO i fjor. En grunn plass, og ettersom årets konkurranse gikk 20-25 dager tidligere en fjorårets konkurranse så var jeg litt usikker på denne plassen. Det er ganske så grunt her, og ettersom det er helt i starten på februar ennå, så er det fare for at fisken fortsatt står på 3-5 meter.

Traff ingenting der jeg startet. Og heller ikke noe bak ei øy der. Fortsatt ingenting på en fjellkant som har levert før. Stakk videre til ei lita vik, og innerst i den sto det litt fisk. Så hadde vel gått 30-40 min før jeg fikk min første fisk. Fikk 30 abbor i første hullet jeg fikk fisk i. 15 til i hullet ved siden av. 10 til i neste. Rotet slik rundt i denne vika, men ble dårligere og dårligere. Flere hull uten fisk og en del hull med bare 2-3 fisker i. Hadde vel ca 200 fisk når det sto igjen 1 time.

Testet på et skjær på utsiden av vika. Ingenting. Prøvde utenfor ei hytte. Ingenting. Kom inn i ei ny vik som jeg har fått litt fisker i tidligere, men der var det skummamelkfarge på vannet :-S. Så da fikk jeg jo ingenting der heller. Hadde jo håpet å fisket denne vika siste timen.

Visste kun om en plass til, og det var en sivgard et stykke unna. Kom frem når det var igjen ca 30 min. Kjente ikke noe i de 5 første hullene der. Men i sjette hullet fikk jeg 4-5 fisker, og en par av dem var 50-grammere. Ikke uvanlig for denne plassen. Bommet på et par hull igjen, så traff jeg et nytt hull med 7-8 fisker i. Mistet en 1hg i hullkanten der. Men fikk også 3 stk 50 grammere til. Borret videre rundt, men fant ikke noe særlig mere. I siste hullet fikk jeg vel 10 fisker, men der var alle fiskene slike 15 grammere. Jeg er rimelig sikker på at jeg skulle treffet mere 50 grams fisker i det området, men tiden rant ifra meg.

Jaja, 244 fisker på telleren, og så ut til å være rett over 4 kg med fisk. Traff på Remi på vei innover, så vi gikk sammen helt inn. Han hadde funnet ei lita rose som han hadde sittet 1 time på, ellers hadde han bare gått bom. Så han sa han hadde under 3 kg.

Regnet med at mine ca 4 kg ikke skulle holde all verdens heller, for jeg hadde jo gått ca 1t 30 min uten en eneste fisk. Men når jeg kommer i land, så leder visst Christer på 4296 gram tror jeg det var. Og FAFO hadde 4044 gram. De 2 var de eneste over 4 kg. Og jeg og Remi kom jo sist inn, så alle hadde vel veid. Eller alle foruten Luci. Han sto fortsatt å telte fisken sin. Hadde brukbart han og, men antagelig ikke over 4 kg.

Jeg tømte fisken min over i posen og gikk for å veie inn. Christer slo følge. Jeg prøvde å se over posen for å se hva fisken min slo ut på vekta. Men klarte ikke å se. Christer slo til meg i overarmen, og da forsto jeg at jeg antagelig hadde tatt han. :-P Innveier’n leste opp vekta mi til 4314 gram. Så da slo jeg Christer med 18 gram.

4314 gram og 244 fisker gir meg et snitt i dag på 17,68 gram. Rimelig vanlig Hemnes-snitt tror jeg.


Tonje vant dameklassen med 2690 gram
Jan Morten vant Veteran med 4044 gram

Ene Acerina-laget vant lagkonkurransen. Christer, Tonje og Terje hadde til sammen ca 10,2 kg.
Og jeg ble da Øgdernkongen 2013 J
Resultater kommer her så snart Trøgstad JFF får lagt dem ut:

1 kommentar:

Post Comment