mandag 11. februar 2013

2013-02-11 Regelverk Norgescup og Nordisk uttak


Ettersom Christer og Hønsen etter gårsdagens batalje på Steinsfjorden klarte å havne på identisk poengsum, 77 poeng, så ville jeg sjekke regelverk hva som skjer da.

Her er topp 10 i Norgescupen totalt:

Oversikten er hentet fra Harald Hovde sin oppdatering: http://www.oslosportsfiskere.no/index.php?obj=isfiske&act=resultater&men=10&sub=

Og her er utdrag fra NJFF’s regelverk rundt Norgescup og nordisk uttak:
Jeg leser da dette slik at den øvre delen av gjelder både for nordisk uttak og norgescup, så kommer linjen som er uthevet som sier: "Følgende regler gjelder for uttaking av landslag til nordisk mesterskap i isfiske:"

Jeg tolker det da dithen at dette gjelder kun for uttaket til nordisk, og ikke norgescup!

Så hva som skal premieres ifm norgescup blir da: "For NC teller alle stevner. Poeng gis på samme måte som for uttakingsstevnene. Det kåres her en vinner uavhengig av klasse samt klassevinnere."

Så da skal det etter regelverket premieres vinneren i hver klasse, og da altså bare 1. I praksis siste årene så har det blit delt ut 1 plakett til vinneren av Norgescupen totalt, men topp 3 i de øvrige klassene.

Det står ingenting om hva som skjer om det blir poenglikhet i Norgescupen. Så ettersom både Hønsen og Christer har samme poengsum, så blir vel begge stående som vinner av norgescupen 2012/13.

Under uttak til nordisk så står det hva som skjer ved poenglikhet: «Dersom 2 eller flere står likt i sammendraget går den med best enkeltpassering foran. Er dette også likt, er det nest beste enkeltresultat som avgjør. Er plasseringene helt like i de tre beste uttagingsstevnene for utøverne, tar en hensyn til plassering i stevne nr.4 etc…»

Står også at det skal premieres klassevinnere, men så vidt jeg vet så premieres det topp 3 i DS, HS, HV og DV. Tonje hadde i alle fall en stk glasspokal for 3.plass NC 2011, i tillegg til en stk glasspokal 1.plass NC 2012. 1 plass glasspokalen var omtrent dobbelt så stor som 3 plass glasspokalen.

Jeg tok en prat med Dag Even som sitter i sportsfiskeutvalget i NJFF, og han skulle videre ta en prat med Øyvind Fjeldseth i forbundet i løpet av dagen. Så får vi se hvordan det utvikler seg.

Ps. Det er ikke første gang det har vært poenglikhet i Norgescupen. Jeg selv og Odd Arne Svensrud delte 3.plassen i norgescupen totalt. Begge hadde 55 poeng, og vi hadde identiske plasseringer i tillegg:


Men dette ble da ikke en utfordring ettersom kun vinneren i norgescupen sammenlagt blir premiert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment