torsdag 18. juli 2013

2013-07-14 Kosefiske etter suter dag 2 og direktesendt fisking på TV dag 2

Fish-o-Mania international for pairs står høyere i kurs for meg en selve Fish-o-Mania finalen. Dette på grunn av at dem fisker etter internasjonale regler. Max 13 m TAP, kun naturlige agn, ikke noe bunnmeite/methodfeeder. I går ble det jo fisket mye med pellets, skinke etc. I dag går det mest i mark, mais, caster, maggot etc. Agn som jeg litt lettere kan relatere meg til. Og er jo ikke direkte kjedelig å se på Will Raison fiske live heller.

Men først, i dag som i går, ble det en sutertur på morgenen. Vi var på plass rett før kl 05.30 i dag. Var litt tråere å komme seg ut av senga. Men disse suterene er jo ganske søte da, så lettere å komme seg opp for å fiske dem enn å dra på jobben.

I dag valgte jeg å ikke grunnfòre, men heller bare å bygge opp swimmen med feeder. Jeg og Tonje kunne jo kanskje også få en slags annendagseffekt ettersom vi fisket her i går, selv om det snart er 1 døgn siden.

Første fisk var det Tonje som fikk. Kl 05.50.

Fisk nr.2 gikk også til Tonje. Kl 07.05. En søt liten sak på 1580 gram.

Også fisk nr.3 for dagen gikk til Tonje. Kl 07.30. En fisk på 1280 gram.

Fisk nr.4 for dagen fikk jeg, og den veide 1790 gram. Dem beit kl 08.30.

Fisk nr.5, og min andre for dagen, veide 1800 gram. Den fikk jeg kl 09.00.

Fisk nr.6 og Tonje’s fjerde beit kl 09.50. Den veide 1340 gram.


Dette var den siste fisken vi rakk før vi måtte sette snuten hjem for å se fisking på TV’n.

Fish-o-Mania international for pairs ble en skikkelig rysare. Skottland ledet lenge, og England lå helt nede på 5 plass av 8 til det gjensto 1 time og 30 minutter. Raison og Scotthorne fikk liksom ikke til UITW fisket på sine plasser. Begge 2 gjorde om taktikken og gikk for å fiske deep margins. Ca 2 meter ut fra bredden. Fòret grunnfòr med casters og klipt mark, og kjørte 1-2 dendrabena på kroken. Den neste halvtimen dro Raison over 8 kg, og Scotthorne over 7 kg. 15 kg til sammen på 30 min er brutalt og dem spiste nesten inn hele forspranget til Skottland på den halvtimen. Flaks for England at Skottland plutselig startet å slite også da. Jamie Masson som hadde dratt så bra hele dagen veide plutselig inn 0 gram den halvtimen.

Når det gjensto 2 minutter mistet Skotten Corcoran en fisk pga at han presset den for hard. 1 minutt igjen og Corcoran kroket en til, men også denne presset han for hard og mistet den. Raison kroket også ei karpe på rundt 4 kg når det var igjen 1 minutt. 27 sekunder senere så hadde han den i håven. Raison er helt rå på drilling av karpe. Des Shipp i studio bøyde seg i støvet. Han sa at ingen i hele verden er så rå på dette som Raison. Og Raison er også en av dem få som klarer å «scoope» store karper dypt i vannet.

Raison uttalte følgende i sitt Raison Emag som kom ut i går: «A lot of people are asking how did I land that lump so quickly while others were rushing and lost fish. I was rushing too, but what I call controlled rushing. It’s what I do and I’ll explain more next month in the e-Magazine ‘ WR”.

Jeg så fighten på TV. Corcoran tok stanga opp i været og presset karpa max. Raison holdt stangtuppen under vann og dro strikk i pullabungen til den var på bristepunktet. Når han har karpa på håvningsdistanse så bråløfter han stanga og scooper fisken. Er nok helt sikkert det han skal si i neste blad, men blir moro å lese uansett.

Uansett, resultatet ble:

  1. England 67.630 gram
  2. Scottland 56.070 gram
  3. Wales 54.040 gram
Individuelt:

1.Will Raison 49.940 gram
2. Jamie Masson 30.860 gram
3. Lee Edwards 28.390gram
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment