Totalt antall sidevisninger

tirsdag 23. juli 2013

2013-07-21 Treningstur i Harstadsjøen

Tenkte det kunne vært greit å teste den nye strekka i Harstadsjøen før GP’n. Satt jo også der på GP’n i fjor, men det var 5 oktober i fjor, så blir nok et helt annet fiske nå når konkurransen skal gå 11 august. Så sagt så gjort.

Jeg og Tonje var på plass litt over kl 09.00. Da hadde allerede Tommy og Fjellis satt seg til på peggen ved båten, og den til høyre for båten. Håvard hadde vært her, men var dårlig i magen, så han hadde satt kursen for porselenet i Rakkestad igjen.

Jeg og Tonje tittet litt på strekka. Var hundrevis av vannliljer på peggen til høyre for brodern igjen, så den var ufiskbar. Men var 2 ledige pegger innerst til høyre. Er en liten bakke ned dit, og Tonje med vonde skuldre orker ikke fiske når hu må kjøre take-a-parten over hodet. Til venstre for Fjellis så er det plass til en pegg, men den var litt gjengrodd, og også den på kanten bratt for Tonje.

Fjellis ga velvillig fra seg sin pegg ved båten for at Tonje skulle få fiske der. Han satte seg da et hakk lengre til venstre. Snilt gjort ettersom han allerede hadde satt opp seatboks, sidebord etc etc. Jeg satte meg da på høyresiden av vannliljene. Plassen som Jonny satt på GP’n i fjor.

Rigger opp 13 TAP. Hadde kun 150cm dyp der, så må ha vært 20 cm mindre vann i sjøen en ved GP’n i fjor. Var veldig blankt vann i tillegg, så følte at jeg ikke ville klare å få noe mort nærmere en dette, så satt ikke opp en kortere TAP-plass. Men satte opp en slider på ca 35 meter mot en tømmerstokk som stikker opp uti der. Fjellis satte kun opp fastmatch, Tonje satte kun opp TAP tror jeg, og brodern satte opp slider og 6 meter toppknytt.

Var litt lat som vanlig å lagde kun ei brasmeblanding. La i 2 baller på 13 TAP og 10 håndfulle på slider. Hadde i en del død rød maggot og casters i fòret.

Startet å fiske TAP. Gikk vel ikke mer en 5 minutter så fikk jeg en mort der. Fisket 13 TAP hele første timen og skrapet vel sammen rundt 20 småmorter og en og annen laue. Testet slider i et kvarter etter en time, men ikke noe liv der. Gikk tilbake til Tap og fortsatte å plukke en og annen fisk. Brodern lå omtrent jevnt med meg på sin 6 meter toppknytt. Fjellis kjente ingenting på fast match og Tonje fikk en og annen på TAP.

Prøvde et kvarter til med slider etter 2 timer, men kjente fortsatt ingenting, så fisket TAP resten av tiden. Jeg ga meg etter kun 3 timer fiske. Var jo ikke så spennende å fiske 10 grams morter på 13 m TAP og gul hydro. Stoppet på 50 fisker, og dem veide 1320 gram.

Tommy hadde 36 fisker tror jeg det var og ca 800 gram. Tonje hadde rundt 25 fisker og Fjellis blanka. Han hadde et lite napp og et løftenapp på matchen i løpet av de 3 timene.

50 fisk - 1320 gram

26 fisk - 540 gram

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment