Totalt antall sidevisninger

mandag 28. mai 2018

2018-04-12 Oppsummering nordisk i isfiske - Luleå

Rart å skrive en oppsummering fra fiske der man ikke har deltatt selv, men her kommer det. Er lenge siden så detaljene er ikke lenger i hodet, bare dem store linjene. samt at det er endel taktikk ute å går i Nordisk, og dem holder vi internt i laget.

Fredagens åpne konkurranse så fikk vi testet endel og fant vel ut at fisket ikke var helt som forventet. Vært for mye vinter i hele norden og iallefall i Luleå. Vi har jo mange utrolig dyktige folk på laget og dem er dyktige på forskjellige ting. Otto tok hjem totalseieren idag, og da sa vi vel på en fin måte ifra at dem ikke skal regne bort oss iallefall. Våre dyktige junior jenter viste også hvor skapet skulle stå med å bli nr.1, 2 og 3. Dem valgte sitt eget fiske, og det slo til idag. Veldig morro. I DV fikk vi Kirsti først og May på nr.2 så også i den klassen viste vi dem.

Resultater treningskonkurransen på Norra Hamnen i Luleå: http://oslosportsfiskere.no/onewebmedia/Isfiske/isfiskeresultater/20180413Norrahamnnappet.htm

Den viktige dagen, selve nordisk så ble vi litt overrasket av at alle ble sittende ved starten. Ingen fra hjemmenasjonen som turte å dra avgårde utover. Og da gidder jo ikke vi heller. Vi ble sittende i 2 store klynger. Og hadde endel folk i begge.

Ene klynga satt å fikk litt fisk hele tiden, mens den andre klynga så ble det dårligere fiske etter 1 time så folk spredde seg. Jeg og Odd H prøvde å passe på at alle satt noen lunde i fisk hele tiden, og ettersom dem lokale ikke turte å gamble, så ble vi også sittende i fisk hele tiden. Følte etter fiskingen var over at vi skulle være greit forran Sverige i nasjonskampen og tålig jevne med Finland.

Fulgte med på innveiingen og kunne jo se at bamsen fra Finland, Vesa Rahikkala, kom til å ta det. Klart største posen. Han hadde også bare vært i klyngene, men plukket liksom litt nesten over alt. Veide inn 8042 gram. Fortjent seier til en veldig dyktig fisker.

Tonje har hatt litt motgang i dem nordiskene som hu har vært med på tidligere. Denne gangen så latt hu ingenting stoppe hu og klinket til med 6009 gram, noe som var 2re høyeste vekt på konkurransen uansett klasse. Grattis som nordisk mester i dameklassen Tonje.

Kjersti var ikke mye dårligere og hadde 3je høyeste vekta totalt idag og tok sølvet i dameklassen. Tonje, Kjersti og Birgit sikret også da gullet i dameklassen.

Harald satt å gnudde i et hull som aldri ble tomt. Aldri veldig bra drag der, men var hele tiden noe å fiske etter. Slang en og annen bedre også. Man vet jo aldri om man burde bli eller jage videre, men denne gangen ble det en bronsemedalje til Harald, og det er jo veldig bra i et slik selskap. Han, Bent og Jan Morten sikret også gullmedaljen for lag i HV.

Ufattelige tunge forhold å borre i, så Ruth ble fiskende mye i gamle hull på den "norske" plassen rundt snømannen. Hu er jo en mester på slik fiske og fikk skrapet sammen nok fisk til å sikre seg bronsemedaljen individuelt. Veldig bra Ruth.

I damer junior så fikk Therese bronsemedalje og slo da hjemmefavoritten Elin Seger ned på 4.plass. Sterkt fiska mot mange gode lokale.

I herrer junior så tok vi dobbelt. Andreas vant forran Lars Magnus. Nydelig gutta. I sammen med Fredrik så ble det jo selvsagt gull på disse 3 på lag.

I nasjonskampen så ble det nesten. Vi veide inn 58.356, mens Finland hadde 59.363. 1007 gram. Haff. Sverige ble relativt langt bak denne gangen med sine 37.137 gram.

Disse 1007 gram syns jeg var sure. Er så ufattelig små marginer ute å går. Var flere steder i konkurransen der vi kunne hatt denne kiloen, men noen ganger mister man fisk, noen ganger må man gamble litt. Den som ikke satser vinner som regel heller ikke. Men men, vi skal være stolte av plasseringa. Sverige og Finland har 1000 talls av isfiskere og vi klarer ikke engang 300 deltakere på NM. Så både Sverige og Finland er klart "storebrødre", men vi skal alltid pushe dem helt til mållinja. Minst har aldri vært ensbetydende med dårligst.

Resultater fra Nordisk i Luleå:   http://oslosportsfiskere.no/onewebmedia/Isfiske/isfiskeresultater/20180414NordiskLuleaa.htm

Vil takke Steinar i forbundet for organisering av flyreise, opphold, landslagsklær etc. Ble en nesten feilfri reise på oss.

Vil også takke Gunnar for at du hvert eneste år sponser landslaget med utrolig bra agn. Larvene var utrolig fine. Fineste jeg har sett i år, og dem kom da på årets viktigste dag. Takk igjen Gunnar.

Og takk til Odd H som vicekaptein. Vet du sitter på en formidabel fiskeskalle som er veldig fin å sparre med i taktikkpratet. Og du kjemper på utpå isen til sluttskuddet går, alltid. Vond rygg eller annet stopper deg ikke.

Og tilslutt tusen takk til hele laget for å igjen ha gitt meg tilliten til å være deres kaptein. Det er en stor ære for meg å være kaptein for en slik flott gjeng. Synes samholdet i gjengen er helt upåklagelig. Alle kjemper for seg selv og hverandre. Det er slik vi kan og vil vinne nasjonskamper.

Takk for denne gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment