tirsdag 9. oktober 2012

2012-10-05 Harstadsjøen - GP nr.8

Jeg og brodern hadde ryddet strekka, så visste jo godt hvordan strekka så ut. Sagbruket er som det har vært tidligere, foruten at den ene buska som har stått mellom peg 3 og 4 var nå borte. Strekka borte på badehuset var jeg spent på. Burde jo være bedre der en på GP-strekka rett bortenfor?! Peggen lengst til venstre, på brygga hadde jeg skikkelig trua på i alle fall. Den helt nye strekka visste jeg ikke hva jeg skulle forvente fra, men var 2 meter + i dyp, så bør jo stå en del fisk her.

Jeg trakk peg 16. Kant høyre på den nye strekka inne i vika. Klemt inn i hjørnet mot sivet. Plassen så fin ut den. Tonje trakk midt på stranda ved badehuset. Kjørte hun dit før jeg kom meg til min egen peg.

Jeg rigget opp fast match og slider til ca 35 meter. Hadde 200-220 cm der. Rigget videre 13 TAP, og hadde ca samme dypet der. Siste plassen la jeg på topp 7 TAP. Ca 170 cm dypt der.

Jeg hadde Jonny til venstre for meg, og videre bortenfor han satt Krzy, brodern, Fjellis og Kristin.

Kort fortalt fikk ingen noe fisk på seksjonen før Jonny fikk en mort på TAP etter ca 2 timer. Da prøvde alle på strekka uten Kristin TAP, og plutselig var det fisk hos alle. Først trått, men så kom det mere og mere fisk. Jonny som hadde fått dem i gang mest prøvde seg på 7 meter toppknytt, og fikk fisk på det og. Så at han fikk fisk raskere en meg, så jeg hentet 7 meteren min fra stangbaggen. Den lå klar med tackelvinda på. Brodern og Krzy hadde også tatt opp toppknytt. Brodern satt med 6meter så jeg. Fjellis fortsatte med TAP.

Jeg fikk ikke det samme tempoet som resten av strekka syns jeg. Var det bedre på venstresiden av seksjonen tro. Syns brodern svingte inn en fisk hver gang jeg så i den retningen. Jonny begynte å kjærve toppknytten sin, og jeg fant ut etter konkurransen at delene på TAP’en hans hadde låst seg også. Når det sto igjen 30-40 min, så så jeg at Krzy var tilbake på TAP, så mulig det var tråere for dem igjen. Fjellis spurte hvor mange jeg hadde når det var igjen ca 20-25 minutter, og da hadde jeg 41. Derifra og ut hadde jeg det beste fisket mitt for dagen og endte på 62 fisk.

Fjellis mente han hadde 50-60 fisk og trodde det skulle bli jevnt. Han mente også at han hadde noen få fiskere mer en brodern. Jonny kjærvet jo en del på slutten, og Krzy var jo ute på TAP mot slutten der.

Kunne jeg ha klart å fiske meg oppover på seksjonen på slutten der?

Startet å veie Kristin, og hun hadde fått 1 mort på feederen og den slo ut med 30 gram på vekta. Nestemann ut var Fjellis, og han veide inn 1815 gram. Så var det brodern, og han slo Fjellis med hele 5 gram, altså 1820 gram. Jeg var smånervøs på min egen vekt, så bråtellte fisken til brodern når jeg slapp dem ut igjen. 72! Da gikk lufta ut av ballongen min. Jeg hadde 62 fisk, og dårligere snitt. Brodern hadde med vilje fisket 14 krok, for i dumme Norge så får man bedre snitt om man fisker med rølpete utstyr. Han klarte jo å slå Fjellis pga snittet sitt også. Nestemann ut hadde jeg troa på at jeg kanskje kunne slå. Krzy veide inn 1765 gram. Hva med Jonny da, som hadde hatt en dårlig slutt. Han veide inn 1600 gram. Dro opp mitt eget nett, og så med en gang at jeg kom kun til å slå Kristin på min seksjon.  Jeg veide inn kun 1430 gram.

Jeg sitter igjen med følelsen at jeg igjen hadde havnet på feil ende av seksjonen. Selv om det var mere marginer nå en på Peppes tidligere i år, samt andre dagen på NM Sandstangen. Surt.

På de andre seksjonene så var det muligheter for å fiske laue på Sagbruket, for laua var det bra med der i dag. Og så lenge Runar satt på den seksjonen, så gikk jo seieren til han, med over 10 kg.

På Badehuset så hadde Natan på bryggepeggen fått fisk fra start, og vant denne seksjonen lett med over 2 kg. Nr.2 på denne seksjonen ble den andre kanten, mot GP-strekka. Rune satt der og fikk 550 gram med mort. De 3 i midten (Geir T, Tonje og Odd H) som satt på selve stranda, hadde 1, 2 og 3 fisker. Lurer på om det hadde vært bedre å bruke GP-strekka, men slik vet man jo aldri på forhånd. Rune satt jo ute i sivet, og hadde siv og vannliljer forran seg. Samme type peg som det er videre bortover på GP-strekka.

Fullstendige resultater finner dere her: http://www.raufjoringen.no/nyheter/?idr=751

 

Med tanke på at jeg gikk glipp av 2 GP-stevner mens jeg var i Afghanistan, og fikk min andre 5’er for året, så kan jeg bare glemme seieren i GP-serien i år. Den vil gå til Spersen eller Krzy.

Jeg må nå fokusere på å holde meg i topp 6 av INT-fiskere i GP-serien slik at jeg kvaler inn til landslaget. Jeg har pr i dag 17 poeng på 6 stevner, og har en 5er å stryke til Sildvannet. Man kan jo ta vekk fiskere i nasjonal-/start klassen (Runar, Magne Olav og Leszek). Da står jeg igjen med følgende forran meg:

1.Krzy 10 poeng.

2.Brodern har 14 poeng

3.Odd H har 14 poeng

4.Rune har 16 poeng

 Håvard har 19 poeng men en 7+1 og stryke, så han kan havne nede på 12 poeng med en seier, og komme seg forran meg.  Fjellis har pr i dag 21 poeng og har en 7er å stryke, så han kan havne nede på 15 poeng om han vinner, så han kan også komme forbi meg. Jonny vil havne på 17 poeng om han vinner, men han vil da ha 1+1+3 som sine beste 3, mens jeg har allerede før Sildvannet 1+1+2, så han kan uansett ikke ta meg igjen i GP-serien totalt.

Fokuset til GP nr.9 må da bli og slå både Håvard og Fjellis plasseringsmessig, så skal landslaget være i boks. Ikke sikkert Håvard kommer til GP nr.9, og da er jeg i så fall allerede klar, men jeg håper veldig på at Håvard kommer på GP-avslutningen. Han er en viktig person i meitemiljøet, og var dypt savnet allerede på Harstadsjøen.

2 kommentarer:

 1. Taggene mine er på vei ut igjen de,etter 4uker med fokus på helt andre ting :(
  Skal gi dere kamp til døra på siste gp,dessuten har fjellis og jeg et veddemål gående om hvem som blir best i gp`n i år og det har jeg tenkt å vinne.
  Bra resonert Niklas,moro når det ikke blir avgjort før siste gp når det gjelder vmlaget.
  Tøddy

  SvarSlett
 2. Flott å høre at lysten allerede har kommet snikende tilbake. Små interne veddemål og sidebets er alltid morro. Det blir kamp til døra om landslagsplasser ja :)

  SvarSlett

Post Comment