Totalt antall sidevisninger

mandag 3. mars 2014

2014-03-02 Treningstur til Sigdalstraktene

Jeg Tonje og Christer valgte å dra på en treningstur i dag. Ingen konkurranser på tapeten, så da må man finne på noe. Ingen is i Østfold, så da må man 10 mil pluss for å komme seg på is. Jeg vurderte en stund å dra og meite, men værmeldingen meldte om rundt 1-2 minus og opp mot 10mm nedbør. Ikke særlig fristende å fiske take-a-part da.

Vi chattet litt med folka borte i Drammen. Var lysten på et vann som normalt leverte vekter over 10 kilo. Ikke vært sårfingret i hele år, så kunne jo håpe på å bli det i dag. Var snakk om at det var litt dårlig is langs land, så kunne bli vanskelig å komme utpå, men vi tok sjansen å dro.

Runar Holmen møtte oss ved vannet. Han hadde allerede vært nede ved vannet og sjekket om det gikk å ta seg utpå, og det var ikke noe problem.

Vi var ute på isen ved 11 tiden, og satset på å fiske frem til kl 15.

Valgte bare å krysse rett over vannet og inn i ei vik som visstnok kunne levere greit. Vi sjekket selvsagt isen med et par hull utover. Sikkerhet først, alltid.

Vi startet alle relativt nær hverandre. Var jo ikke om å gjøre slå hverandre i dag, selv om vi alle selvsagt har rimelig mye konkurranseinstinkt alle sammen. Christer fikk en liten i første hullet, men vi andre ikke fikk noe. Vi borret på videre alle sammen i litt ulike retninger. Jeg fikk vel en fisk i 5te hullet, men det var en 3hg ørret som fikk friheten tilbake. Tonje sin første var også en ørret.

Jeg og Christer borret oss raskt avgårde. Vi kom over en grunne midt ute i ei vik, men ettersom vi ikke kjente noe særlig der så fortsatte vi bare innover mot land og videre oppover landet der. Kom til en odde, og da fikk vi begge litt fisk. Men ikke mere en 3-4 i noen hull. Ikke i nærheten av noe 10 kilos fiske.

Christer hadde et hull som det støtet i tafspilken, så han slapp ned pimpelen. Men det eneste det medførte var at han brant hullet før det var kommet i gang. Vi fortsatte videre oppover, mens vi så Tonje og Runar ble sittende igjen omtrent på den grunna jeg og Christer hadde feid kjapt over.

Kom til ei vik, og der hadde jeg et hull med 15 fisker i. Men var ikke drag forde. Måtte jobbe med risting, senking etc for å få dem til å ta. Var fortsatt ikke 10 kilos fiske, så vi dro på videre. Jeg kom til en ny odde, og fikk en fisk der, men isen var klart dårligere. Et skaralag på 15 cm som bar oss, så 20 cm med sørpe, for så 7-8 cm med is igjen i bunn. Så lang i dag hadde det nederste laget med is vært 25-30 og da er det jo greit.

Jeg sa fra til Christer at det var dårligere is når han passerte meg, så han borret bare 5 meter lengre bort. Vi ble kjapt enige om at vi ikke gikk videre oppover der selv om det så fint ut. Vi krysset heller sjøen og fisket andre landet nedover igjen. Jeg hadde napp i første hullet, men fikk dem ikke. Borret vel 10 hull nedover uten å kjenne noe. Christer fikk vel 4-5 stk i 2 hull der, men dem var små.

Jeg gikk tilbake til den grunna der Runar og Tonje fortsatt satt. Christer kom etter. Da vi var tilbake hos dem hadde jeg 31 og Christer 39 fisker. Runar fortalte at han hadde akkurat hatt en bra hull med rundt 40 i, ellers hadde det vært mye 1-2-3 fisker i enkelte hull. Christer fikk et bra hull med en gang han kom tilbake til grunna.

Var bare 1t 15 min igjen, og vi rotet rundt på den grunna resten av dagen.

Jeg endte på 81 fisker som veide 3460 gram. Tonje hadde 89 fisker, og hennes veide 3860 gram. Christer hadde 79 fisker og dem veide 3140 gram. Runar ble sittende litt til etter vi ga oss, men fikk på facebook senere på kvelden at han hadde ca 4,9 kilo.

Var et fint vann, men dårlig bett i dag. Kan fint forstå at dette vannet kan levere både 10, 20 og kanskje opp mot 25 kilo på dem beste dagene. Blir nok en tur hit igjen neste år når det forhåpentlig er bedre is.

Takker for turen Runar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment