Totalt antall sidevisninger

fredag 28. mars 2014

2014-03-23 Isfiskekonkurranse på Sillongen

Over 100 mann møtte på Sillongen i dag, og det var visstnok rekord. Tydeligvis mange som fortsatt er fiskesugne. Både abbor og mort skulle telle i dag. Jeg hadde jo klartgjort pilkeutstyret ut fra det. Så minimum ei stikke med 0,10mm sene og en liten, sølvfarget 2,5mm myska. Fisketid var 11 til 15 i dag. 4 timer på en relativt liten sjø, men skulle vel gå bra det også.

Startet ganske nærme starten i dag. Skal normalt være noe mort her. Men ikke noe i dag. Borret vel 7-8 hull før jeg kjente noe. Da fikk jeg en abbor på 150-200 gram, på tafs. Ned igjen, men ingenting. Borret 5 meter lengre frem, 1 kjapp en til på mellom 150-200 gram. Ned igjen, men ingenting. Snodig at det bare skal være en i hullene da. Var ikke mere en 1 meter dypt her jeg satt, men skal være mulig å få flere forde. Borret ennå 5 meter lengre frem, og ennå en abbor, men denne var litt mindre. 80-100 gram. Var litt dypere i dette hullet, så tok heller neste hull litt lengre ut for det første hullet jeg fikk fisk i. En ny abbor på 150-200 gram, men ikke noe mere. Testet et gammelt hull 10 meter unna der, hadde et napp, men fikk den ikke.

Borret på innersiden av hullene i stedet, men ikke noe der. Så at Tonje satt og varpet på noe større 100 meter unna. Stakk bort til hu etter å ha tatt et bomhull til. Borret 7-8 meter på utsiden av henne. Fikk en 60-70 grammer med en gang, men ikke noe mere. Tonje sin abbor viste seg å være rett i overkant av 500 gram. Jeg prøvde ennå lengre ut, men kjente ikke noe.

Litt lengre bort satt både Jorunn og Lars Bekkensten. Så at dem fikk en og annen mort. Borret på innsiden av dem, men kjente ikke noe hverken på tafs eller minimyskaen. Borret meg da bare videre. Kom da til en annen kar som satt å dro mye mort, selv om dem var små. 10-20 grammere dem 8-10 jeg så han tok på relativt kort tid. Gjorde 2 hull i nærheten av han med minimyskaen, men kjente ikke noe.

Stakk lengre ut på sjøen igjen, ut på 5-8 meters dyp. Fikk en der, men kun den ene. Er det ikke mulig å få mere enn 1 i hullet på denne forbanna sjøen da tro? Borret frem og tilbake ute på dypet. Jeg hadde 7 fisker når Tommy Iversen kom en tur bortom. Han hadde da ca 25 sa han. Han gjorde seg et hull mellom meg og Tonje, og tror du ikke han dro en 8-10 fisker i det hullet da. Hva i all verden gjør jeg feil i dag?

Jeg borret andre veien igjen. Så fikk Tonje et hull med 3-4 fisker i. La merke til at både Tonje og Iversen fisket med relativt raske pilker. Så da fikk vel jeg også bytte ut svømmeren min til en som var raskere da. Ikke logisk syns jeg, men må bare prøve noe.

Neste hullet jeg laget så fikk jeg faktisk 4 fisker. Skal det plutselig være så lett nå? Bare for å sette på en pilk jeg har mindre troa på ved trått fiske. Mye rart. Men neida, det var falsk alarm. Var kun det hullet jeg klarte å få mere en 1 fisk i idag.

Konkurransen ebbet ut, og jeg endte på stusselige 15 fisker på 4 timer. Ser ikke ut til at jeg takler slike tråe Trysil og Totensjøer. Men jeg nekter å gi meg. Jeg sliter jo med alle sjøer i Trysil kanskje nærsom Eltsjøen. På Toten sliter jeg på alle sjøer nærsom kanskje Skumsjøen.

Mine 15 fisker veide 1425 gram, så hadde jo relativt bra snitt da. Men det ga meg ikke mere enn en 22.plass av 35 i herrer senior. Totalt vant Lars Bekkensten med 4045 gram. Tett fulgt av Remi som vant herrer senior med 4000 blank. Tonje moste meg i dag, og vant også damer senior med sine 2330 gram.

Vektene var lavere en normalt fordi morten ikke var i støtet i dag fortalte Gjøvikingene. Og når morten ikke var i støtet skulle jeg nok gått ennå dypere på leiting etter abboren.


Og så til det som ikke var bra med i dag, og som dessverre kan skje når det er mort som teller. En hytteeier oppe i ene enden kom ned på isen og gikk og pratet litt med folk, og han fortalte at det hadde var noen her i går og fòret opp noen hull. Folk som hadde fisket i dette området i dag hadde også sett rester av brød i og rundt hullene.  DETTE ER GRUNNEN TIL AT JEG NORMALT IKKE GIDDER Å DRA PÅ STEVNER DER MORTEN TELLER!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment