Totalt antall sidevisninger

lørdag 8. mars 2014

2014-03-08 Dag 1 Kälarne Cup - Hemsjön

Jeg, Tonje og Christer tok turen oppover. Ca 70 mil kjøring fra Askim. Litt langt, men relativt utsultet på bra fiske, så håpet det kunne bli noe vekter i helga. Kom frem til Östjämten Hotel som Kjersti hadde booket rom for oss. Vi var vel på plass i 19 tiden, og Jim, Kjersti, brodern og Loe kom en 20 minutter etter oss.

Spiste litt mat i hotellresturanten, ellers var det en relativt rolig kveld og tidlig i seng.

Opp neste morgen kl 7 for å spise frokost, så avgårde til Hemsjön. Var tidlig på plass, så fikk oss en parkeringsplass rett ved påmeldingen. Møtte på mange Svenske kjentsfolk, og det er jo alltid like trivelig.

Før start var det en del snakk om hvordan fisket skulle bli. Noen pratet om at man kunne jage etter brukbart pen abbor, mens andre igjen mente det var et tryggere kort å gå etter morten. Bordern var med her i fjor, så han visste jo litt hva han gikk til. Han hadde en plass som ga brukbart med mort i fjor.

Jeg gamblet med å bli med han. Da visste jeg i alle fall at jeg startet på en plass som hadde levert litt i fjor. Brodern hadde vel litt over 8 kilo forrige året. Av vinnervekter så tippet en del på at det kunne bli ned mot 8, mens andre igjen sa opp mot 15 kilo.

Var opp mot 3 kilometer å gå til plassen vi skulle starte. Men hadde kraftig medvind, så gikk fint å gå dit. Var en 4-5 til som startet innenfor 100 meter fra oss, men det må man vel regne med når det er med såpass mye folk. Måtte da ha vært i overkant av 150 stk med i dag.

Startet dårlig. Ikke fisk i første 8-9 hulla, men så fikk jeg et hull med 15 fisker i. Først 3-4 abbor, så en mort eller to, så kom det en abbor igjen, etterfulgt av noen morter igjen. Borret 5-6 hull til i området der, men det var kun et hull til som ga fisk, og det ga kun 2 stykker.

Borret meg videre, og brodern var på vei mot meg. Når vi hadde 10 meter igjen til hverandre, så fikk brodern et bra hull. Først noen greie abborer, så kom det fine morter. Dem største opp mot 2 hg sa han. Ble det dårlig nede ved bunn, så var det bare å veie opp litt, så gikk det på mere morter.

Jeg fikk også noen fisker i hullene rundt der, men ikke mange. Testet myskaen i noen hull også, men ikke et napp på den. Snodig, for skulle jo tro at morten heller ville ha en myska en tafskroken.

Ble dårligere her nå, så jeg dro videre oppover det landet som brodern kom fra, traff på et hull rett på bortsiden av han sine hull hvor jeg fikk rundt 30 fisker, men bare 4-5 i ene hullet ved siden av, eller singenting. Brodern hadde kommet til igjen, og fikk et bra hull bortenfor og litt på utsiden av meg.

Jeg dro bare på videre og fisket litt mellom dem gamle hullene til Erik Andersen fra PK Nordic. Fikk et hull der som jeg dro rundt 20 fisker, men dem var små. Abborene var rundt 15 fram, og dem største mortene kanskje 40 gram. Her kunne jeg jo ikke sitte, så gikk fra hullet selv om det fortsatt beit relativt bra.

Borret på videre rundt en odde, men kjente ikke noe på 5-6 hull på rad, og satt mye folk nedover der, så valgte å snu. Brodern satt fortsatt på samme plassen. Jeg hadde 90 fisker nå, og brodern hadde vel rundt 80 tror jeg.

Prøvde litt i det gamle hullet jeg hadde fått bra i tidligere, men ingenting. Hadde sett 3 svensker sitte leeeenge rolig. Tror ingen av dem 3 hadde borret seg en nytt hull på 1 time. Burde jo sikkert ha dratt bort til dem før, men jeg er jo ikke så glad i å oppsøke klynger. Har litt å lære der.

Men når jeg ikke fikk noe i det gamle hullet mitt, så stakk jeg bort til dem 3. Satte meg på 20 meters avstand. Og der var det fisk. Først litt småabbor, så noen medium morter, så litt større morter, før det kom noen små abborer igjen. Fisket meg opp og ned i vannlaget. Fikk vel rundt 30 fisker her, men døde ut 10 min før slutt.

Lagde meg 3-4 hull til på disse 10 minuttene, men kjente ikke noe. Var fortsatt 1 min igjen, men småtungt føre inn igjen og kraftig motvind, så pakket opp og satte kursen innover igjen.

Tippet at mine 135 fisker veide mellom 5,0 og 5,5 kilo, og var jo rimelig trygg på at dette ikke ville bli noen fremskuttplassering. Kom meg inn igjen på 30 minutter, så gikk fortere en jeg hadde trodd i motvinden. Så veiekøen, og så en del fine poser, men også en del slunkne poser.

Christer hadde over 7 kilo, og samme hadde Luci. Og dem fortalte at det var mange som hadde mere en dem igjen også. Tonje hadde veid inn 5,8 kilo. Hu hadde blant annet fått 65 fisk i ett hull. Moro.

Brodern hadde litt bedre snitt en meg, men jeg hadde 36 fisker flere en han, så skulle vel klare å slå han uavhengig av snittet. Mine 135 fisker veide 5450 gram, så da hadde jeg et snitt på 40,37. Brodern sine 99 veide rett over 5 blank.

Vant gjorde Hans Erlingsson fra Sveg med 15,7 kilo. Han hadde truffet på bra med pen abbor. Hadde ikke abbor under 100 g i dag sa han. Jeg hadde ikke abbor på over 100 gram. Forskjell på folk gitt. Hehe. Nr.2 totalt var Janne Johansson med 14,5 kilo, og han var en av dem 3 jeg hadde sett sitte så lenge rolig bare 100-200 meter fra meg og brodern. Nei, er på tide å bli mere kynisk og borre på dem som får fisk. Han var faktisk og borret på meg og brodern når brodern hadde sitt beste hull i dag. Det er jo slik isfiskinga er bygd opp. Ikke noe vits å være for snill å gå på 100 meters avstand til noen som sitter lenge og pumper på samme stedet.

Dem premierte veldig mange i dag syns jeg. Så mange at til og med jeg fikk premie. Tipper jeg ble rundt 40 i HS, og lå igjen ei Tre-kronor trøye, så den sikret jeg meg. Var 3 til som fikk premie etter meg, og den aller siste som fikk premie i HS var brodern.
Jaja, jeg vet jeg ser stor ut, men har ei fleecejakke under med morthåndkle, ekstra votter etc etc under.
 I morgen er det Fisksjön sin tur. Så da får vi se om det blir mortfiske eller abborfiske i morgen da. J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment