Totalt antall sidevisninger

tirsdag 8. april 2014

2014-04-05 Isfiskekule på Bergsjøen, Totenåsen

G&T hadde igjen satt opp ei kule slik at vi fikk 2 pilkekonkurranser denne helga også. Bra. Øyangen i morgen var jo bankers allerede. Bergsjøen er en av nabovanna til blant annet Grønnsjøen og Svartungen. Begge disse har jeg vært på før. Grønnsjøen bruker å gi bra vekter (7-8 kilo på vinneren), men var vanskelig den gangen jeg var der fordi det var omtrent umulig å forflytte seg pga ekstremt tunge forhold på isen. Svartungen er ikke kjent for å gi noe spesielle vekter, og var også meget dårlig da jeg var der (blogg fra turen: http://gabloggen.blogspot.no/2013/03/2013-03-30-isfiskestevne-pa-svartungen.html ).

Thomas hadde sagt i innbydelsen til kula at det kunne vinnes på opp mot 4 kilo. Så var da antagelig en sjø på nivå med Svartungen. Jaja, likt for alle tenkte jeg.

Jeg spurte under oppropet hva snittet bruker å være på røya og ørreten ettersom disse telte. 1-2 hg fikk jeg høre. Grei info å ha med seg ut på isen.

36 stk stilte til start, og det må være greit på ei kule. Jeg hadde ikke fått somlet meg til å sett på kart dagene i forvegen, så ante ikke hvor jeg skulle gå. Da jeg kom ut på isen, så følte jeg mest for å sitte på starten. Var en del hytter der, og nedenfor hytter bruker å kunne levere litt fisk. Satte seg 3 stk G&T fiskere der i tillegg, så da kan det vel kanskje være et greit område.

Starten gikk, og fikk selvsagt ikke noe fisk til å begynne med. I andre hullet så var det så tung og tykk is at borret kjørte seg fast. Fikk det da løs etter hvert, men valgte da å stikke lengre ut på sjøen der isen mest sannsynlig ikke var fullt så tykk.

Når jeg satt i mitt 7 eller 8 hull så fikk jeg se at Jorunn fikk en fisk, men gadd ikke å borre på hu, så dro videre utover i sjøen. Var vel kommet i hull nr 15, og satt på kanten av et platå på utsiden av Thomas. Så at Andreas Moen fikk en fisk i ene hullet 20-30 meter lengre inn på platået en meg. Fikk et lite napp og kroket, kjente knapt at noe hang på, men varpet det opp. Var ei røye på rundt 10 gram. Ikke opp mot det som skulle være snittet på røya utpå her, men har da i alle fall ikke blænka.

Var ikke noe mere fisk rundt der som jeg klarte å få i alle fall, så dro videre utover i sjøen. Prøvde noen hull på bortsiden av Kenneth. Så han hadde borra 2-3 tette hull, så han må vel ha fått noe der. Han gikk tilbake i ene av dem gamle og testet også. Men fikk ikke noe der.

Dro videre ut på en odde der Odd Ringstad hadde funnet ei grunne 100 meter fra land. Så han fikk 2-3 microrøyer i et hull der. Jeg kjente ikke noe på 3-4 hull i nærheten av han, så dro videre.

Prøvde langt ut langs et land der, men ingenting. Så at dem satt 4-5 stk innerst inne i ei vik. Blant annet Lars Bekkensten og Kjersti satt nedi der. Remi dro også dit en tur. Jeg valgte å krysse tvers over å teste motsatt landet i stedet. Borret meg en hull 7-8 meter fra land 20-30 meter bortenfor Kolstad. Slapp ned, og da så jeg Kolstad kroket sin første fisk for dagen. Så fort jeg kom til bunn så gikk det på en fisk hos meg og. Mens jeg varpet opp den så såg jeg at Kolstad sin va en ørret eller røye på rundt 150 gram. Den jeg varpet opp var dessverre bare 20-30 gram. Jeg kjente ikke noe mere i det hullet hverken på tafs eller myska. Jeg borret et hull ved siden av, og gikk på en fisk til med det samme. Ei røye som max var 7-8 gram. Var usikker på om det var ørekyt eller røye faktisk, men var da ei røye. Hehe. Men er uansett lovende at det var fisk i 2 hull på rad, samt at Kolstad også fikk en rett bortenfor.

Borret 7-8 hull til i området, og også rundt hullet til Kolstad som hadde dratt videre, men ingenting. Jaja, da er det vel bare å borre på videre da.

Remi kom forbi, og han hadde fått en abbor inni i den lille klynga i vika der Kjersti og Lars satt, men var vel ikke et blivende sted da ettersom han allerede hadde dratt derifra. Jeg ble med Remi og Kaspersen og borret langs landet videre ned mot enden. Etter noen hull så klarte jeg å få en abbor, og den var 50-60 gram. Dagens klart største fisk for min del. Hehe. I hullet ved siden av så fikk jeg ei røye til, men også denne var rundt 10 gram. Snitt på 1-2 hg på røya og ørreten uti her sa dem? Ikke for meg i alle fall.

Borret på masse videre. Så en kar som fikk ei røye som var blodrød under buken. Var nok over 100 gram dem. Dem er nå ganske pene når dem har den fin fargen da. Jeg gikk og borret resten av dagen, men fikk aldri noe mere. 5 fisk på 4 timer altså. Ikke så sikker på at jeg gidder å dra på denne sjøen igjen.

Viste seg at Jorunn Bekkensten vant stevnet totalt med sine 1240 gram. Hu hadde blant annet fått en abbor på 6hg ble det sagt. Vinner i HS ble Kenneth med 1000 gram blank. Tonje vant DS med sine 520 gram fordelt på 10 fisker. Christer hadde også 520 gram, men an hadde kun 5 fisker. Mine 5 fisker derimot veide kun 140 gram, og hadde kun Blisten bak meg i HS i dag. Slo vel en i barneklassen også, men det var vel alt. Hehe.

Bilde av den vanvittige fangsten:




Fullstendige resultater her:
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment