Totalt antall sidevisninger

onsdag 16. april 2014

2014-04-13 Isfiskekonkurranse på Abbortjern, Snertingdal

Etter gårsdagens konkurranse dro Acerinagjengen samt Jim, Kjersti og brodern til hotellet i Gjøvik. Vi tok en bedre middag på Big Horn før det ble kvelden. Avsluttet med å se «Monsen på villspor» på PC’n.

Noen færre som møtte opp på Abbortjern i dag. 10 færre, altså 53 stk i dag. Sjøen er ennå litt mindre en Langvatnet, så for så vidt helt greit for oss som skulle fiske. Sjøen er vel prikk 1000 meter lang, og noe smalere en Langvatnet.



Jeg hadde fått høre i forkant at fisken sto litt mere på roser her enn på Langvatnet, så får vi se om det stemmer da. Ingen anelse på hvor jeg skulle starte, så sto igjen på starten rimelig lenge. Når det var igjen 10 minutter så ruslet jeg avgårde. 5 min senere så kom 2 stk G&T fiskere (Magne Olav og Kenneth) og satte seg i ca samme område, så kanskje jeg hadde gått noenlunde rett?

Fisket startet, og hverken jeg eller Kenneth fikk noe, mens Magne Olav sikkert dro 5+ relativt pene fisker (100 gram) i første hullet sitt. Og så vidt jeg kunne se så fikk han dem på pimpel. Jeg borret meg med 10 og 10 meters mellomrom i retning han. Når jeg var på 20 meter så fikk jeg en fisk selv. Fikk en til i hullet ved siden av, så en par bomhull før jeg fikk 4 i et hull. Prøvde 4-5 lokkedrag med pimpel før jeg gikk over til tafsen i hullene. Ene hullet fikk jeg en på pimpel også.

Fikk ikke noe mere rundt der, og alle andre hadde stukket videre, så var nok ikke rette plassen for dagen. Brodern satt igjen inne i ene hjørnet, så måtte bortom han for å sjekke før jeg dro andre veien. Han er jo umulig å lese. Kan ha fått bra, men kan også omtrent ha blænket selv om han holder seg på ei lita rose.

Jeg var vel oppe i litt under 12-13 fisker, og brodern hadde 8 fisk. Når jeg var på 15 meter fra han så støtet det i pimpelen med en gang jeg kom til bunnen. Fikk 3-4 kjappe. Så starten den å ta på senking, noe som er ennå bedre. Fikk vel 10-15 raske på pimpelen. Nedi med tafsen, og lirket opp en 6-7 fisker til.

Fikk en fisk til i hullet nord, men bare den ene. Måtte 4-5 hull sørover før jeg fikk en par hull til med fisk i. Startet å bli oppborret overalt nå, og ganske så trått, så sluttet med å ta 4-5 lokkedrag med pimpelen i hullene nå, og kjørte kun tafs. Så at Remi satt ennå litt lengre sør en meg, og han gikk frem og tilbake i 2-3 hull og dro jevnt og trutt. Så ut som dem var litt mindre i størrelse, men han fikk jo såpass mange at størrelsen ikke har all verdens å si da.

Jeg borret meg sørover, men fikk ikke noe særlig. Prøvde et gammelt hull på yttersiden av Jorunn, og fikk 3 raske der, men ikke noe mere rundt. Dro nordover igjen og borret grunnere, men ingenting. Virker som fisken ville stå på kantene mellom 3 og 4 meter i dag som i går.

Borret meg over mot andre siden. Kom til ei rose med gamle hull som var borret tett. Tok det midterste at dem hullene, og der var det jammen fisk. Fikk vel 6-7 fisker der. Men igjen, ikke noe rundt. Tonje kom, og hu sa hu ikke hadde fått en eneste fisk på siste timen +. Virkelig trått nå.

Borret meg lengre ut på kanten, men fikk ikke noe. Tonje fikk et hull der hun dro 2 stk. Flyttet seg 5 meter til et annen gammelt hull, der hun fikk 4. Jeg tok et gammelt hull 10 meter unna, og der fisk jeg en abbor på rundt 220 gram. Moro. Dagens største fisk. Rakk en til på 100 gram der før sluttsignalet lød.

Endte på 44 fisker, og det viste seg å veie 3260 gram. Snitt på 74 gram. Dette ga meg en 9 plass av 19 deltakere i HS. Litt for dårlig dessverre. Odd Henning vant i dag med 6395 gram. Hadde vist fått mesteparten første timen. Remi ble nr.2 i HS med sine 5870 gram, og tror han fikk brorparten av det i dem hullene jeg så han dro ganske bra i. Lars Roar ble nr.3 i HS på 4750. Han fortalte at han hadde fått 30 fisker i en av dem første hulla sine. Halfdan vant HV og ble nr.2 totalt med sine 5940 gram.


I Snertingdalscupen vant Odd Henning rimelig suverent med 3+1 og 4 poeng. Christer ble nr.2 med 4+7 og 11 poeng. Nr.3 i cupen ble Halfdan Sangnes med 10+2 og 12 poeng.

Jeg endte på 12 plass av 49 deltakere i cupen med 20+15 og 35 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment