Totalt antall sidevisninger

tirsdag 20. mars 2018

2018-02-24 Myskacup nr.5 av 6 - Prestsjøen på Rena

Stevne nr.5 av 6 i myskacupen for i år ble arrangert på Prestsjøen i Rena sentrum. Jeg og Tonje var på en landslagssamling her 9-10.des 2017, så vi visste iallefall litt hva vi gikk til. Dagens rute nr.1 var en kombinasjon av dem 2 rutene vi fisket på landslagssamlingen. Rute nr.2 lå borte på andre siden av tjernet med campingen.

Vi ble 25 stk til start idag. Litt lavt antall syns jeg, men vi skal da ha en fin dag på isen vi som tok turen. Jeg valgte å sette meg rett bortenfor odden der jeg hadde vunnet rute nr.2 på landslagssamlingen. Men om å gjøre å treffe rett på den skråningen som går der. Og ikke lett å vite hva som er rett når man ikke vet hvilket dyp fisken står på idag.

Starten gikk og fikk fòret opp 3-4 hull, men ingen ga fisk. Så om folkene rundt i ruta fikk noe fisk, men så ingen som fikk noen ting. Etterhvert startet Knut å få en og annen. Marius og Anders satte seg 10 meter utenfor han og da fikk dem en og annen også. Jeg fikk min første fisk rett på utsiden av dem igjen. Prøvde på bortsiden av Knut igjen men virket å være for dypt her, så fikk ikke noe.

Fikk lagd meg ett hull på hitsiden av han istedet, og der var det noen få fisker. Testet også mine 4 første hull for dagen, men dem ga fortsatt ingenting. Fjellis kom i retning der vi satt. Han fikk nå brått 3 morter i det ene av mine første 4 hull. Jeg testet et av mine tidligere hull litt lengre ut på sjøen og der fikk jeg brått noen fisker nå, men ble stille igjen. Tiden rant ut og jeg hadde ikke mange fisker i dunken. Husker ikke antallet, men dem veide 727,5 gram og det hold kun til 14.plass av 25 stk. Ikke den starten på dagen jeg ønsket.

Dimman hadde startet relativt nært meg, men stakk til nærmere starten der vi hørte gutta fra GF PRO satt, og det gjorde han tydeligvis rett i for han vant ruta med 1929,5 gram. Cato og også Tonje satt på motsatt side av odden for meg og ble nr.2 og nr.3 i ruta, så det også var bra. Knut som jeg satt tett på i hele dag ble nr.4 med 1345,5 gram.

Fullstendige resultater rute 1:

Times pause og så var det ut i rute 2 ved campingen. Kaspersen satt her borte under landslagssamlingen og hadde det for meg at han satt langs sivet her. Så jeg satte meg rett utenfor sivet med en gang vi kom ut på isen. Lagde 3 hull som jeg fòret bortover her. Ingenting. Lagde 2 hull til litt nærmere dette grunne sundet, og fikk 2-3 fisker i det ene hullet.

For dårlig så dro gjennom sundet og gjorde et hull bortenfor Tonje som sa hu hadde fått noen abborer. Kjente ikke noe. Dro helt ned i hjørnet der Steinar Olsen satt. Ikke noe der heller. (Hørte senere at Steinar hadde fått noen fisker i den hullene jeg lagde borte ved han). Dro tilbake på utsiden av der Tonje satt. Fikk 2-3 abborer der ute. Gikk på noe bedre. Fikk drillet den opp, men viste seg dessverre å være ei gjeddsnipe på 3 hg. Dem teller jo ikke.

Stakk tilbake til dem 2 hullene jeg hadde lagd rett føre sundet. Var noen få fisker i det samme hullet som jeg fikk fisk i i sta. Dagen var brått over. Igjen ble det for mye farting og for lite fisk. Endte på 534,5 gram og igjen en 14 plass av 25 i denne ruta. 

Dimman var igjen best. Denne gangen med 1477 gram. Knut var igjen der oppe med 1325 gram og Torgeir 3 med 1229 gram.

Resultater for rute 2:

Dimman med 1+1 vant selvsagt. Cato hadde 2+4 og 2878 gram, så han ble nr.2 forran Knut som også hadde 2+4 med litt lavere vekt. Mine 14+14 ga meg ikke uventet en 14.plass idag. Ikke det jeg hadde håpet når jeg kjørte oppover på fredag ettermiddag. Men men.

Dagens totale resultater:


I myskacupen hadde jeg en 18 plass klar for styrking. Fikk jo strøket den i bytte mot en 14.plass, så kun marginalt bedre. På 4 tellende stevner har jeg nå da 6+6+12+14=38 poeng og det er nok til en 8 plass pr nå. Dem 5+1 som er inne på laget pr nå er Dimman, Cato, Thomas, Odd H og Svein samt Anders er inne som reserve på laget med sin 6 plass.


Mine 3 beste som jeg MÅ telle er da 6+6+12 = 24. Skulle jeg klare å vinne på Ulvsjøen i april så vil jeg ende på 25.poeng. Så jeg vil uansett ikke klare å ta igjen Dimman, Cato og Thomas. Kan komme a poeng med Odd H om han ikke forbedrer sin 9.plass som er hans dårligste pr nå. Vil da isåfall gå forran han på bedre plassiffer (jeg 1+6+6+12 mot Odd H's 1+7+8+9).

Svein ligger pr nå på 29 poeng. Igjen, om jeg vinner på Ulvsjøen så kan ikke han bli bedre en nr.9 om jeg skal klare å gå inn forran han.

Og tilslutt Anders for reserveplassen i til VM. Han har pr nå 33 poeng. Igjen, om jeg vinner på Ulvsjøen, så kan ikke han bli bedre en nr.8 om jeg skal plassere meg forran han.

22.april blir det avgjort. da vet vi hvilke 5+1 som skal representere Norge i myskaVM 2019.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment