Totalt antall sidevisninger

torsdag 2. mai 2013

2013-05-01 Treningstur på Tunevannet

1.mai, arbeidernes dag. En fiskedag for meg. Så ut til å bli en 6-7 mann som skulle bli med å fiske kule på Tunevannet denne dagen, men endte tilslutt opp med meg og Tonje samt Finn Erik.

Finn Erik var fremme før oss, så han hadde satt seg ca midt på strekka rett nedenfor parkeringen. Tonje satte seg helt til venstre mot brygga, og da satte jeg meg mellom Tonje og Finn.

Dem hadde fylt på med sand nede i vannkanten, og dette gjorde at vi kunne sitte litt lengre ut en vanlig. Men sandlaget var ikke så tykt, for det var omtrent som å gå i kvikksand. Støvler og seatbox sank 20 cm ned i bakken.

Jeg rigget opp 13 TAP, topp 6 TAP og 2,5m, 3m og 4 meter. Finn hadde satt opp matchen, så jeg latt han teste lengre ut. Tonje hadde satt opp feeder, så hu også kunne teste lengre ut.

Når jeg loddet dypet med 13 TAP, så tenkte jeg at jeg ville ende opp mitt i gresset som normalt er der, men dro loddesøkket langs bunn uten å kjenne noe snags. Loddet meg innover med tanke på at jeg antagelig var på utsiden av gresset på 13m. Men var heller ikke noe gress lengre inn. Det var positivt. Vet ikke om noen har fjernet gresset, eller om gresset først vokser opp senere på året.

Med den nye sanda, så kommer jeg nok lengre ut en vanlig og, for jeg hadde i overkant av 2,5 meters dyp på 13m. Bare et par meter lengre inn, så hadde jeg under 1,5m dyp.

Vi startet å fiske kl 10.00. Etter 18 minutter så fikk Finn Erik en mort på 13 TAP. Nå er det i gang tenkte jeg, men ikke det nei. Neste kjenning av fisk var det jeg som fikk. Etter 50 min fikk jeg en ca5hg skimmer på 13 TAP. Men var bare den ene. Så fikk Finn en skimmer på ca 3hg etter ca 2 timer fiske. Finn fikk vel en mort til etter hvert før jeg fikk min fisk nr.2 for dagen etter 3 timer fiske. En skimmer på ca 3-4hg.

Etter 3t 50min så hadde jeg 2 skimmer. Finn hadde 2 skimmer og 3 mort og Tonje hadde ikke hatt et eneste napp.

Grunnen til at jeg stoppet tellinga av fisk etter 3t 50min er at da skjedde det plutselig en del mere. Tonje fikk sin første og eneste fisk for dagen etter 3t 52 min. En skimmer på 520 gram på feedern. Men Finn fikk relativt bra etter 3t 50min. Den neste halvtimen ga han yttligere 2 skimmers, og mistet en til. Og han fikk 18 morter til. Så han endte opp med 4 skimmers og 21 morter. Dem veide tilsammen 3200 gram.

Jeg fikk 9 morter til i den halvtimen fra 3t 50min til 4t 20 min. Så jeg endte opp med 2 skimmers og 11 morter. Dem veide til sammen 1520 gram.

Men etter den halvtimen ble det klart dårligere igjen. Jeg fisket vel 40 min til uten å få noe. Var ikke tvil om at flesteparten av fiskene, i alle fall morten, kom fra høyre. Og da kom dem til Finn Erik først. Så det var han som opplevde klart mest action i dag. Han fikk ikke noe på matchen selv om han prøvde den 4-5 perioder i dag, men det tror jeg var mest tilfeldig.

GP nr.2 i år blir på Tunevannet den 12.mai. Og jeg finnes ikke bekymret for at det skal bli så vanskelig som i dag. Er spådd temperaturer opp mot 17-18 grader på dagtid fra søndag og fremover. Og selv om det ikke hadde kommet varmt vær, så skjer det mye for hver eneste dag som går nå på våren uansett.

Vi som testet Tune på høsten i fjor, 5 oktober ( http://gabloggen.blogspot.no/2012/10/2012-10-05-treningstur-pa-tunevannet.html ) fikk knapt noe laue (5 av 400 eller noe), og vi så ikke snurten av laue i dag heller. Mulig det var for sent for laua da vi fisket Tune i fjor høst, og mulig det var for tidlig på året for laue i dag, men kan også hende at den yrkesfiskingen av disse 2 Finnene for 1,5 år siden gikk hardt utover lauebestanden i Tunevannet. Vi finner vel svaret på GP’n. Men det er uansett masse mort og småbrasmer i Tune, så jeg ser frem til et artig fiske på GP nr.2. Vi sees der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment