Totalt antall sidevisninger

mandag 12. januar 2015

2015-01-10 Myskakule på Sørsåssjøen

Var ingen terminfestende stevner i dag. Hverken i Norge eller i Värmland. Lars Roar hadde satt opp ei kule i myskafiske som var mulig å delta på. Var ikke før 19-tiden fredag kveld at jeg og Tonje bestemte oss for at vi skulle dra på denne.

Fikk rigga det vi trengte av myskastikker og blandet ei forblanding som for det meste besto av leem. Skal jo utrolig lite til for å mette en mort i kaldt vann.  Bladingsforholdet var 1 del fòr og 10 deler leem.

GPS’en sa at det at det var raskest å kjøre over Oslo-Minnesund-Løten-Elverum-Braskereidsfoss, så da gjorde vi det. 22 mil.

Ble 16 deltakere i dag, og det er vel helt greit antall på ei myskakule som var satt opp bare noen dager i forveien.

Rute nr.1 som vi skulle fiske fra 10 til 12 var lagt på en plass som Lars Roar tidvis får bra med halvfeit abbor på. Startet å snø ganske kraftig litt før vi gikk inn i ruta. Jeg startet  nesten ytterst i  ene hjørnet. Ikke noe der, og folk satt stort sett langs kanten på ruta, så jeg borret meg inn mot midten. Gidder ikke slippe ned noe fòr før jeg har funnet fisk.

Gikk vel en 7-8 hull før jeg fikk en liten abborpinne. Så at Tonje fikk noen fisker der hun startet. Borret videre innover mot land, og fikk først en til når jeg var nesten inne ved sperringa. Så at Svein også fikk en par abborer der. Fikk en til rett utenfor, og ennå en til ved siden av der igjen.

Borret mere rundt omring i ruta, men var særdeles dårlig bett, og det snødde som fy. Klarte å lure en pinne til på slutten i det området ned mot sperringa. Så endte da på 5 små abborpinner.

Gikk inn igjen for å veie inn rute 1 fangsten.

Mine 5 små abborpinner + posen veide 156 gram, og det var kun godt nok til 12 plass av 16 fiskere. Kronvald hadde mest i denne ruta med 664 gram. Forran Ole G som hadde en liten abbor en brukbar abbor og en brukbar mort som til sammen veide 426 gram. Og nr.3 i denne ruta ble Tonje med 8 abborer og 334 gram. Sier en del om hvor dårlig fisket er når man blir nr.3 med 334 gram på 2 timer fiske.

Ikke så fristende å gå utpå for å fiske rute nr.2 i så ræva bett. Men når man har kjørt 22 mil en vei for å pilke, så får man vel neste være med på hele arrangementet. Det hadde kommet tett på 20 cm snø allerede i dag, og det snødde fortsatt. Ikke så rart abboren ikke er i bettet under slik lavtrykk.

Startet nærmest mulig mot land i denne ruta ettersom jeg hadde fått best i forrige ruta nærmest land. Fikk en abbor allerede i hull nr.2, så bedre start nå en i sta i alle fall. Borret meg utover i ruta mot dypere vann, og fikk noen fisker i området i nærheten av der Kronvald og Svein hadde merket hvert sitt hull. Tenåsen satt omtrent som limt fast i hjørnet av ruta der det var som dypest. Hadde visst fått en brukbar abbor og noen små i tillegg der.

Jeg klarte å lirke opp 6 fisker i denne ruta, så marginalt bedre en i sta. Var nok ennå litt dårligere fiske i denne ruta, for med mine 186 gram så ble jeg nr.6. Svein vant i denne ruta, og han hadde en brukbar abbor og 11-12 mindre abborer til til en vekt av 614 gram Steinar Olsen ble nr.2 med 388 gram. Han var vel den eneste som fikk 1 mort i denne ruta. Og nr.3 ble Geir med sine 338 gram. Tror han fikk alle i det hullet ytterst i hjørnet der.

Totalt for dagen ble det da totalseier på Kronvald med 1+5 og 854 gram. 4-dobbelt Trysil i toppen. Jeg ble tilslutt nr.9 av 15 deltakere.

Fullstendige resultater her:

 

Når vi skulle dra hjem for dagen var det så mye snø at det subba i bunnpanna, og kom oss da ikke fremover uten å bli dyttet. Fikk Geir til å kjøre en par turer med 4WD for å ha spor når man kom i gang. Ble dyttet i gang av 3-4 hjelpsomme karer og da var det bare å gi gass til man kom til brøytet vei 200 meter lengre borte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment