Totalt antall sidevisninger

mandag 26. januar 2015

2015-01-25 NC nr.3 - Steinsfjorden

Da var det tid for Steinsfjorden igjen. Har prøvd litt forskjellige steder på sjøen siste 3-4 gangene, men aldri funnet noen skikkelig bra plasser. Hadde sett meg ut en par fine områder oppe i nord i forkant av stevnet, så ville jeg avgjøre hvilken av disse plassene jeg skulle starte på utfra hvor mange som gikk til dem respektive plassene.

Foto: Ole G

Var Drammen Sportsfiskere som sto for arrangementet på Steinsfjorden denne gangen. Så vidt jeg vet er det første gang dem arrangerer NC-stevne, og for en start det ble deltakermessig for dem. 150 stk møtte til start. Steinsfjorden er en veldig populær sjø, og kan jo forstå det for det er ofte mye fisk, og også bra snittstørrelse på fisken.

Skulle fiske fra 11 til 15 i dag, og vi dro utover på isen kl 10.30. Jeg startet med å gå raskt nordover. Kom meg nord for Herøya for å se hvordan folk spredde seg utover på sjøen. Så ut til å bli få folk på den ene av dem 2 plassene jeg hadde sett meg ut, så gikk for den.

Gikk knallhard hele veien, med littegran småløping innimellom. Kom frem klokka 11.06. Kun en mann føre meg og det var Christer. Han var vel fremme 11.03 tror jeg.

Han hadde fått 4 fisk i første hullet sitt. Jeg satt 100 meter lengre ute, og bommet i hull nr.1. Men allerede i hull nr.2, 20 meter lengre inn så fikk jeg fisk. Kom opp en 4hg som første fisk. Fikk fiskeskjelven direkte. Fulgte raskt på 4-5 fisker til på 80 til 200 gram. Så allerede etter hull nr.2 var det en kilo i sekken.

Borret meg ennå 10 meter lengre inn og fikk noen til der. Så et bomhull. Etter 1 time så var jeg vel oppe i ca 4 kilo, mens Christer hadde truffet bedre og begynte å nærme seg 10 kilo allerede.

Men som vanlig så er det «ingen trær som vokser inn i himmelen». Bettet ble helt borte. Vi klarte kun å få en slengfisk her og der i kanskje hvert 5 hull, og ikke var dem store heller. Vi stakk litt videre til en plass som normalt skal levere litt. Christer fikk en 80 grammer der og jeg 3 stk 20 grammere. Totalbom der altså. Jævlig surt, for hadde jo håpet at denne plassen skulle gi 5 kilo til hver av oss i alle fall.

Satt en del polakker og noen andre gjeddefiskere i dette området, så er nok ikke optimalt med 10-15 stenger som står ute med agnfisk. Samtidig som dem driver og borrer rundt å fisker med balansepilk. For jeg føler at abborene var borrsky i dag. I alle fall etter time 1.

Vi måtte prøve en gang til der vi startet. Kan jo ha kommet inn mere fisk der etter at det ikke var borret der på en stund. Jeg prøvde å borre ute på dypere vann på platåene, mens Christer prøvde i dem gamle hullene. Fikk så si ingenting.

Vi måtte finne på noe. Enten fiske oss sørover, eller krysse sjøen. Vi valgte det siste og krysset sjøen. Tok jo fort 15 minutter det også. Var igjen 1t og 15 minutter når vi startet å fiske igjen. Vi begge bommet noen hull før Christer fikk et hull der han dro 1,5 kilo. Var ikke noe rundt, så vi borret på videre.

Når det var igjen 1 time så satte både jeg og Christer oss i fisk. Vi satt 15 meter fra hverandre og pumpet på bra. Men fisken forsvant like fort som den kom. Tipper Christer hadde 3 kilo i det hullet, mens jeg hadde litt over 2 kilo. Fikk kun en fisk i hullet ved siden av. Så da måtte vi leite videre.

Christer stakk ganske langt, mens jeg gikk og borret dypt etter jagende abbor. Jeg fikk noen små her og der, med kun en og annen på 1hg innimellom. Da det var igjen 7-8 minutter så var jeg bare 100 meter fra Christer igjen og han hadde truffet fisk.

Stakk bort til han og gjorde et hull, men fikk ikke noe. Borret da på bortsiden av han i stedet. Hadde ikke før fått justert dypet, så gikk det på en stor fisk. Så tung at jeg lurte på om det hadde gått på ei gjedde, men den gjorde ikke noen rusninger. Fikk se den under hullet og var en fin abbor. Fikk den opp, og den var tett på kiloen. I alle fall 8-9hg. Christer hadde begynt å pakke opp, for han hadde 15 kilo i sekken og var redd 45 min ville bli snaut inn igjen. Jeg sa at jeg har så lite i sekken at jeg fisker tiden ut. Rakk vel 4-5 fisker til på 100-250 gram. Så var dem brått borte igjen. Fikk fisket 30 sekunder etter siste fisk uten å kjenne noe før sluttsignalet. Skrapet da kjapp sammen tett på 2 kilo i siste hullet. Dem trengte jeg virkelig, for hadde jo fått dårlig hele dagen.

Heiv sekken på ryggen og gikk hard innover. Var ikke noe problem med gangtiden inn. Tok igjen Christer på vei innover også. Var faktisk på land allerede 15.33, så hadde valgt rett å fiske tiden ut.

Pratet med Hesmyr på vei inn og han tippet på 20 kilo. Ikke overrasket med tanke på hvordan starten hadde vært. Kunne fort være flere på 20 kilo i dag tippet jeg. Pratet også med Gilbu og Kaspersen, og begge dem hadde også rundt 10 kilo. Jeg selv hadde 80 fisk og tippet på 8-9 kilo.

Var en del store poser i målområdet også. Jernberg, Riksfjord, Dag Even, Tom Erling, Hønsen. Jeg kom til å havne relativt langt ned. Men det visste jeg for så vidt før jeg gikk inn. Fikk jo 6 kilo deng av Christer i parløp. Men sånn er det på norsabborfiske. Man må treffe disse hullene som gir 2-3-4 kilo, og er til tider tilfeldigheter hvem av oss som treffer et slikt hull.

Viste seg at det kun ble Hesmyr som kom seg over 20 kilo med sine 20520 gram. Deretter fulgte Jernberg på rett under 19 kilo, Riksfjord på 15,8, Christer på 15 blank og Dag Even på 14,6 kilo.

Mine 9050 gram holdt kun til en 19.plass i HS og 21 plass totalt av 150 mann. Ut fra den formen jeg er så burde jeg vel være fornøyd med den plasseringen, men er jo ikke det da. Forutsetningene lå til rette for en virkelig bra plassering i dag, men det ville seg ikke igjen altså. Å så si blænke i time 2 og 3 er sjelden bra nok til å få en god plassering. Bare å krumme nakken å kjempe på videre.


Observerte under innveiingen at rista ble kun brukt litt nå og da. Så ut som det kun var 1 mann på 2 rister. Veiekøen var lang og pågående. Så tror arrangøren hadde gjort lurt i å satt 4 mann på ristene. Om det ikke var nok personer fra arrangøren så si ifra til juryen, så klarer sikkert juryen å finne noen som melder seg frivillig til å stå på rista. Grunnen til at jeg ikke grep inn var at jeg var sent inne og mange hadde allerede veid inn uten å vært innom rista.

Syntes også at det var litt få som ble premiert i HS. Kun 15 stk. Sjekket når arrangøren hadde lagt ut resultatene på nett, og viste seg at det var 83 startende i HS. ¼ premiering vil si 20,75 som rundes opp til 21 som skal premieres. Har pratet med arrangøren, og det vil bli levert ut konvolutter til dem som skulle ha hatt, på Hemnessjøen til helga.

Ellers så må jeg gi skryt for at det gikk veldig kort tid fra siste innleverte pose til premieutdelingen startet. Meget bra. Og jeg personlig syns det er meget bra at det nyttes pengepremier. PS. Har fått høre i ettertid at det ble gitt veldig lave summer i konvoluttene. 200 kr til nr.4 i HS, og kun 150kr til nr.5 i HS. Altså fikk nr.5 totalt av 150 mann kun igjen sin egen innsats. Jeg skriver et eget blogginnlegg på dette senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment