Totalt antall sidevisninger

tirsdag 20. januar 2015

2015-01-17 Pimpeltävling på Søndra Hyn

Bare 14 dager siden vi var her sist, og hadde lyst til å revansjere en dårlig plassering den dagen (32 av 54 i HS). Planla å fiske ved øya slik som sist. Forrige gang så ble jeg bare sittende der i 45 minutter før jeg dro på tur utover på sjøen.

I dag startet jeg ennå dårligere en sist. Gikk vel 15 hull før jeg kjente fisk. Jeg skal ikke ha på meg at jeg bare dumper ned å setter meg i fisk i alle fall. Fikk 9 fisker i det området jeg fikk min første for dagen. Første jeg fikk var på hektoen, 3-4 stk på 40-60 gram og dem resterende yngel på 8-12 gram.

Satt bare 15 meter fra Termo Kokko som hadde et bra hull der han dro 10-15 raske yngel. Rett før hadde det sittet 2 til ved han, men dem hadde dratt 100 meter videre til en annen kar som så ut til å få litt. Termo fikk øye på at armene nå gikk på alle disse 3, så han dumpet bare hullet sitt og dro til dem.

Jeg tok tafsen og gikk i hullet til Termo for å se om jeg kunne fortsette i hullet hans, men fikk dessverre ikke noe. Litt overrasket, men jeg er jo ikke i flyten, så må bare leve med det.

Jeg stakk da også bort til gruppa som nå besto av 4 stk. Satte meg 15 meter bak dem. I dette momentet kom også Christer og Jan Morten . Så da hadde det tydeligvis ikke vært så bra ute på platået dem hadde startet på. I ettertid fikk jeg høre at Jan Morten på det tidspunktet hadde samme antall som meg, altså 9, mens Christer da hadde 30 yngel.

Jeg bommet i det hullet jeg satte meg i, mens Christer 6-7 meter unna begynte å dra yngel. Jeg prøvde meg forran han og på innsiden av dem 4 andre. Fikk vel kun 1. Prøvde da ennå 10 meter lengre frem, men denne gangen på yttersiden av dem. Ingenting. Så at Jan Morten hadde satt seg forran klynga på samme linje, og han satte seg til, så fikk tydeligvis fisk.

Jeg måtte da inn på samme linje, og da forran Jan Morten. Da fikk jeg et ok hull også. Fikk vel 30 stk i det hullet. Borret et hakk lengre frem, men ingenting. Borret ennå lengre frem men ikke noe. Prøvde på innsiden av 30-hullet mitt, men bare 1 fisk. Så bakover i klynga som hadde dannet seg, og så ut til at flere av dem hadde gått over til å fiske gamle ull i stedet for å borre. Gjorde det samme. Men klarte bare få 1-2 fisker i et par av hullene. Litt bedre fisker i alle fall, rundt 30-50 gram.

Hadde fulgt med på 3-4 mann som satt på ei linje 200 meter unna. Hadde ennå ikke fått med meg at noen av dem borret, så dem måtte da sitte i fisk? Så at Christer plukket greit med fisk i gamle hull, men fikk bare la han sitte å dra. Han er flink på slik plukkfiske etter småfisk, så skal jeg ta han, så må jeg finne på noe på egenhånd.

Slang sekken på ryggen og dro til dem 4 jeg hadde sett 200 meter unna. Dem satt med 30-50 meters mellomrom. Jeg satte meg mellom 2 av dem. Han ene var Möller fra Knallen. En dyktig fisker. Han spurte hvordan det gikk, og jeg sa at jeg hadde 50 fisker. Jeg spurte ikke hva han hadde, men han hadde nok over 200 på dette tidspunktet om han kun hadde yngel.

Virket som mere plukkfiske på denne plassen. Fikk liksom 2-5 i dem første 4-5 hullene. Både Möller og han på andre siden av meg borret ikke. Så ut til at dem gikk mellom 4-6 gamle hull som dem tidligere hadde borret opp.

Jeg gikk nord for han på ene siden min, og hadde da 1 km med strekning som det ikke satt folk på. Borret med 5 meters mellomrom på samme linje som dem andre satt på. Fikk fisk i 2 av 3 hull, men fikk kun 1-3 fisk i hullene. Jo lengre bort jeg gikk fra dem andre, jo dårligere ble det. Fikk etter hvert 3 bomhull på rad, og da måtte jeg finne på noen igjen. Ettersom dem andre fisket gammelhull, så måtte jeg prøve også. Prøvde, men fikk en eller null i mine gamle hull. Dritt. RM hadde kommet over nå, og satte seg mellom Möller og han andre, så det området var på en måte tatt også nå.

Ikke lenge igjen og jeg hadde bare 80 småfisk. Løpte tilbake til der jeg hadde snudd fra bare 15 min tidligere og fortsatte å borre bortover. Fikk 2 i nest siste hullet og 3 i siste hullet. Alle dem var rundt 30 gram, så nesten for bonuser å regne denne dagen. Men dagen var over, og dette ville bli en ny nedtur.

Endte på 95 fisker, og dem viste seg å veie 1603 gram. Snitt på 16,8 gram. Ble nr 36 av 47 i HS. Ennå dårligere en sist altså :-S Bare å lade om å prøve igjen i morgen.

Christer hadde gått fra 30 fisk da han traff på meg til å avslutte på neste 300 fisker. Litt usikker på hvor lang tid det hadde gått når han kom til meg, men tipper 1t til 1t 30min. Så han hadde da dratt over 250 yngel på ei lita rose der siste 2,5 timene. Sterkt, syns jeg. Han veide inn 4463 gram og ble nr.7 i HS.

Tonje hadde også kommet til Christer omtrent rett før jeg stakk derifra, og hu hadde også plukket ganske bra i gamle hull. Hu endte opp med 2511 gram. Om jeg skulle unngå å bli dårligst i bilen, så var det i så fall Jan Morten jeg måtte slå. Han satt i bilen å spiste, så gikk til han å sjekket. 1,6 kilo sa han. Jeg og sa jeg, men visste han da hadde tatt meg, for jeg var jo nesten så langt ned på 1600 tallet som jeg kunne komme med mine 1603 gram. Jan Morten hadde nøyaktig 1623 gram, så da ble jeg dårligst i bilen med 20 gram margin.

Ble tett i toppen i dag. 4 mann fra 5479 gram og ned til 5 blank. Ytterligere 6 mann på 4 kilo.

Britt Lindgren som vant DS sist med en meget god vekt, vant også i dag med en god vekt. 4705 hadde hu i dag.


Nye tak i morgen. Borgviksjön!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment