Totalt antall sidevisninger

lørdag 24. januar 2015

2015-01-24 Øgdernkongen på Hemnessjøen, Krakavika

Stevnet krasjet med Nordbytjernet, så ble som forventet lite folk. Ca 35 stk møtte til start. Ettersom vi i SFK Acerina skal ha NC på denne sjøen neste helg, så ble vi enige om å sperre sjøen litt nord for utgangen. Christer merket i går, og sperringen gikk ca 1 km nord for utgangen på Kraka.

Hadde tittet litt på kart dagen i forvegen og sett meg ut et par potensielle områder.

Startet på den plassen jeg likte best ut fra kartet. Ikke noe i første hullet, men allerede i hull nr.2 så fant jeg litt fisk. Som vanlig på Hemnes så var det abborer i 10-15 grams klassen. Fikk vel kanskje 30 stk i det hullet. Men så bommet jeg på 3-4 hull igjen. Fikk et nytt hull med 30 fisker.

Når det hadde gått ca 45 min tror jeg, så kom Christer. Han hadde startet på plass nr.2 jeg hadde sett meg ut. Der var det tydeligvis ingenting, for Christer hadde kun 5 fisk så langt. Jeg var da oppe i 70 fisker. Christer bommet i 4-5 hull på området jeg dreiv før han fant fisk.

Jeg fikk etter hvert et bra hull som jeg dro 50+ i, men så kom det ei kilosgjedde å «brant» hullet. Fikk den opp, men tok ingen sjanser og kuttet en par meter sene og knytt på pilken på nytt. Prøvde i samme hullet, men ikke noe, så måtte borre for å finne ny fisk.

Reidar, Kjetil og Frode var innom meg og Christer en tur, men dem fant ikke noe fisk, så dem dro igjen.

Fant igjen fisken etter 3-4 hull til og hadde nye 50+ fisker, så kom det jaggu ei gjedde igjen. Fikk opp den også, men igjen måtte jeg knyte om. Og hullet var dødt etterpå. Og i tillegg til at man kommer ut av rytmen og at hullet blir dødt, så blir man bløt og kald på fingrene.

Var igjen ca 20 min når jeg passerte 300 fisker. Spurte om Christer hadde kommet opp i det ennå, men det hadde han ikke sa han. Og han mente at han ikke kom til å klare å ta meg igjen på antall. Stoler vel ikke helt på det, men jeg får kjempe på for å gjøre det vanskligst mulig for han å ta meg igjen i alle fall.

Når sluttskuddet gikk så sto det 340 på telleren. Spurte Christer igjen, og da var han oppe på 332 fisk. En luring han Christer, og veldig dyktig på plukkfiske etter småabbor. Han hadde ingen over 30 gram sa han, og jeg hadde vel 3-4 stk på mellom 30 og 50 gram, pluss en til som var tett opp mot 100 gram. Så da skal jeg vel klare å snike meg forran han.

Ruslet inn igjen, og hørte at dem ledet på ca 4 kilo. Jeg tippet at mine fisker skulle veie 4,1-4,2 kilo. Klavestad sto forran meg i veiekøen, og så at han hadde bra, og kun storfisk så det ut som. Han veide inn 4454 gram, og da tippet jeg at det var kjørt for totalseieren. Men utrolig nok så veide mine fisker 4584 gram, så foreløpig ledelse.

4584 / 340 fisk = 13,48 gram i snitt. Relativt vanlig til denne sjøen å være. Kanskje litt vell lavt.
 

Luci hadde rundt 3 kilo, så gikk greit mot han. Christer sin pose da. 4338 gram, og en foreløpig 3.plass på han. Men manglet fortsatt Lennart og Jan Morten. Begge dem hadde ikke truffet, men Jan Morten hadde gått til en som hadde dratt veldig bra første timen tror jeg det var. Snakket om 5-6 kilo. Så han tok frem posen og det var en stor pose med store fisker i ja. Han ville helt klart vinne dagens konkurranse. Dette var Hans Kristian Løken, og fisken hans veide 7304 gram. Suveren seier.

Så da var det bare nesten på meg. Ledet helt til siste posen kom, men ble da slått av en som traff på storfisk. Men skal vel ikke klage over en 2.plass i årets sesong, og i tillegg var jeg en par hekto forran Christer. Det er heller ikke dagligdags.

Var bra gavepremier i dag. Jeg fikk en glasspremie med inngravert 2.plass samt en sovepose. Christer på 4de fikk også en sovepose så jeg.
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment