Totalt antall sidevisninger

onsdag 19. september 2012

2012-09-19 Oppsummering fra VM - Del 1

Hei,
Tenkte jeg skulle skrive noen rader fra turen til VM. Kommer til å dele det opp i flere mindre innlegg. Den første av 7-8 stk kommer her:


Forberedelser før avreise til VM:

Bestilling av agn og fòr. Fiskerene lagde seg vel diverse tackler og fortommer før avreise.

VM-treningshelg. Teambuilding. Det kan dere lese mere om på disse på linkene: http://gabloggen.blogspot.cz/2012/08/2012-07-28-og-29-landslagssamling-i.htmlLaget:

Fiskere:

Dag Even er en meget rutinert fisker, som har konkurransemeitet i Norge siden 1983. Han har vært med på følgende VM/EM fra før:

             -1991 VM i Irland

-1994 VM i Holme Pierrepoint, Nottingham, England

-1996 VM i elva Mincio i Italia

-2008 VM i kanalen Spinnadesco, Italia

-2009 VM i Nederland kom han ned på fredag og var bankrunner gjennom helga

-2011 EM i Opole, Polen


Finn Erik har vært med og meitet like lenge som Dag Even, men har i perioder frem til 2000 vært både specimenfisker og konkurransefisker. Fra 2000 har han kun drevet med konkurransemeite. Finn Erik har vært med på følgende store internasjonale stevner:

-2008 VM i kanalen Spinnadesco, Italia

-2009 VM i Nederland kom han ned på fredag og var bankrunner gjennom helga

-2012 deltok på Iberian Masters


Thomas har bedrevet konkurransemeite siden 2004, og har vært med på følgende VM:

-2007 i sjøen Velence i Ungarn

-2009 i en kanal i Almere, Nederland


Rolf Magnus er en unggutt på 16 år, men allerede meitet i 4-5 år.

-Bankrunner i VM Nederland i 2009

-Deltaker på EM i Polen i 2011


Rune har drevet med konkurransemeite siden 2008. Han var med som bankrunner både i VM, Nederland i 2009, og i EM Polen i 2011. Årets VM blir hans første som deltaker på dette nivået.


Håvard har drevet med konkurransemeite i perioden 1992-1997. Så hadde han en lengre periode der han fisket specimen og tradmeite. Han startet virkelig storsatsingen rettet mot internasjonal deltagelse i 2010. Han var med som bankrunner til EM i Polen i 2011, samt at han, Finn Erik og meg selv var med på Iberian Masters i 2012. Dette blir hans første VM som deltaker.


Støtteapperat:

Meg selv, Niklas som kaptein. Jeg har drevet med konkurransemeite siden 1992 (hadde et opphold fra fisking generelt i perioden 2001-2006), og har vært med i følgende VM fra tidligere:

-1994 i Holme Pierrepoint, Nottingham, England

-1996 i elva Mincio i Italia

-2000 i elva Arno, Firenze, Italia

-2007 i sjøen Velence i Ungarn

-2008 i kanalen Spinnadesco, Italia

-2009 i en kanal i Almere, Nederland

-2010 klubblagsvm i Maltasjøen, Poznan, Polen.

-2012 deltok på Iberian Masters


Tommy

Har drevet med konkurransefiske i moderne meite siden 2008. Aldri fisket for Norge, men har vært med som bankrunner på følgende VM:

-2008 i kanalen Spinnadesco, Italia

-2009 i en kanal i Almere, Nederland

-2010 klubblagsvm i Maltasjøen, Poznan, Polen.


Tom Rune

Førstereisgutt til VM, men har bedrevet moderne meite, både specimenfiske og konkurranserettet hjemme i Norge siden midten på 90-tallet.


Tonje

Hun begynte og meitet i 2011. Men hun er jo sammen med meg, så vi har pratet om meite stort sett døgnet rundt siste året. Hehe. Ikke vært med på VM før.

Krzysztof skulle egentlig også være med som bankrunner i år, men måtte trekke seg i siste liten pga mye å gjøre på jobben.


Boforhold:

Finn Erik hadde booket 3 stk 4-mannshytter 30km fra strekka. Norge har i de senere år prøvd å finne sommerhus og hytter på slike turer. Da får man store områder å boltre seg på. En trang hotellheis opp i 12 etasje med meiteutstyr er ikke optimalt. Hyttene Finn hadde booket var meget fine, og vi hadde til og med en karpedam 30 meter fra hyttene. Ypperlig service der det ikke var noe problem å få servert frokost kl 06.00 hele treningsuka, og kl 05.00 på lørdag og søndag. Fri internett hadde vi også under hele oppholdet.

Reisen nedover:

Thomas og Rune kjørte i Thomas sin bil nedover. Håvard og Fjellis kjørte nedover i Håvard sin bil, og Finn Erik, Dag Even, Tommy og Rolf Magnus kjørte nedover i Finn Erik sin bil med henger slepende etter. Jeg og Tonje fløy med Norwegian Gardermoen-Praha, og tok ut leiebil derifra til Uherske Hradiste. Alle hadde en smertefri tur nedover og hele laget var samlet nede ved C-seksjonen i Morava-elven lørdag morgen i 7 tiden.

Gikk litt oppover og nedover elven for å titte. Så mye asp som gikk og jagde laue. Så også en del brasmerullinger. 500 + meter lengre oppstrøms en E-seksjonen fant vi Sør-Afrika som satt og trene. Var greit å få se hva slags dupper dem kjørte med i forhold til strøm, hva slags arter dem fikk, etc etc. Da kunne på en måte tankeprosessen frem mot mandags treningsøkt starte.

Etter hvert kom også det Skotske laget og trente. Vi satt et par timer bak Jamie Masson og tittet. Han fikk 3-4 småstam i margins. Interessant.  En av hans lagkompiser lengre opp fisket laue på 3 og 4 meter toppknytt, en annen fisket topp 5 eller topp 6 på bunn etter alt som beit. Fikk småmort, småskimmers, store lauer etc.

Etter å ha tittet en stund så gikk i retning bilene for å kjøre hjem til hyttene. Da traff vi på Des Shipp og Sean Ashby som sto rett opp og ned og fisket laue på 4 meter. Dem hadde bare ei fòrbøtte og en boks med agn på deling. Back to the basics altså. Hehe. Sikkert godt og bare slappe av og kose seg med fiske totalt uten press.

På søndag var vi og hentet fòret vårt hos Sansas Rybolov. 7 km nord for Uherske Hradiste. Alt vårt sto klart på en europall+. Vi sjekket at vi hadde fått det vi hadde bestilt, og lesset det inn i bilene. Vi fikk også tatt en tur inn i butikken og handlet litt dims.
*********************''
Neste innlegg fra VM, så kommer jeg til å ta meg av treningsdagene. Kommer i løpet av de nærmeste dagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment