fredag 28. september 2012

2012-09-28 Oppsummering av VM - del 8


Andre konkurransedag - Søndag:

Kapteinsmøte på søndag startet allerede kl 06.00, og jeg trakk følgende pegger for gutta:

Rune fikk A-8. James Woodrow fra Skottland satt på denne peggen på lørdag. Han fikk 2559 gram fordelt på 114 fisk, og det ga han en 7 plass på seksjonen.

Rolf Magnus fikk Norges ene kantplass dette VM. B1. Miroslav Matjasec fra Slovenia hadde denne peggen på lørdag, Han fikk 5542 gram, fordelt på 62 fisk, og det ga han en 2.plass på seksjonen. Kun 62 fisk betyr jo at han stor sett gikk etter stor fisk.

Thomas på C-31. 4 plasser til venstre for der Finn Erik satt i går. Mannen på peg C-31 på lørdag var David Corcoran fra Skottland. Han fikk 4470 gram fordelt på 98 fisker. Det ga han en 4.plass på seksjonen. Det ser helt klart ut som han hadde fått noen store fisker. Høye nummer på C ga en del storfisk på lørdag. Vant gjorde Slovakeren fra peg C34 på 12,7 kg (2 digere karper som utgjorde 8-10 kg) fordelt på 183 fisk. Nr.2 ble Gardner fra peg C-32 med 4,7kg fordelt på 208 fisk. Nr.3 ble Ungareren på peg C36 med 4,5 kg fordelt på 95 fisk. Finn Erik ble jo nr.5 fra peg C35 med 4,2 kg og 75 fisker. Nr.6 ble Tsjekkeren fra peg C-30 på 3,6kg. Men han hadde 254 fisk, så usikker på om han hadde noen store fisker.

Dag Even fikk D-10. Guntis Karklins fra Latvia hadde denne peggen i går. Han fikk en 10 plass på seksjonen med 2614 gram fordelt på 193 fisk. Denne seksjonen kjenner jo jeg godt, så man må forvente at det bli mye lauefiske på denne seksjonen i dag også, på lik linje med gårsdagen.

Finn Erik fikk peg E-12. Zlatko Kracun fra Kroatia satt på denne peggen i går. Han hadde 2463 gram fordelt på 197 fisk. Det ga han en så dårlig plassering som nest siste plass på seksjonen. Kroatene hadde jo vært gode på laue hele uka, så da kunne det jo virke som det hadde vært en del stor fisk som ble tatt her på lørdag. Og resultatlista fra dagen før kunne vel delvis bekrefte dette. Nederlenderen på E7 vant denne seksjonen i går med 10,1 kg, og kun 80 fisk. Nr.2 ble Sergey Fedorov fra E-3 med 6,7 kg og kun 75 fisk. Ungareneren på E13 hadde 6,5 kilo fordelt på 236 fisk. Så han hadde nok en del laue, men også innslag av store fisker. Belgieren på E-15 hadde 6 kg fordelt på 138 fisk. Så han må også ha fått stor fisk. Finn Erik fikk stor fisk på lørdagens konkurranse, så hadde stor tro på at han kunne få det i dag også.

Bankrunnerene fulgte sine seksjoner. Eneste bytte var jo da at Håvard gikk inn å bankrunnet B-seksjonen i stedet for Rolf Magnus.

Jeg fulgte da Dag Even.

Pottelet fra Frankrike hadde trukket nedstrøms kant, D1, så han kom til å bli livsfarlig. Og i tillegg hadde Wiktor Walczak fra Polen klart å trekke den nydelige peggen med bakevja som Ashby hadde i går, D3. Om det ble et rent lauerace igjen, så vil jeg tro at de 2 blir nr.1 og 2. Videre satt Dieter Friederichs fra Nederland på D4, Magyar Szilard fra Ungarn på D5, regjerende verdensmester Andrea Fini fra Italia på D9, Des Shipp fra England på D12, Rene Stronck fra Luxenburg på D15, Ralf Herdlitzschke fra Tyskland på D18 og Juri Garashchenko fra Ukraina på D19. For de som er litt bevandret i rå-dyktige fiskere fra diverse nasjoner, så har jeg nettopp ramset opp en del av dem nå. Dag Even skulle få mere en nok å henge fingrene i når man ser på dette startfeltet ja. Puhhh…

Fisket for Dag Even startet som for Rune i går. Laue på toppknytt. Men det ble tidlig klart at det ikke var like bra lauefiske som i går. Dag Even fikk kun 22 lauer i time 1, og lå på delt sisteplass sammen med Channel Island. Ledet gjorde Pottelet fra D1 med 148 fisk. Tett fulgt av Walczak på 134 fisk. Var kun de 2 som hadde over 100 fisk i første timen.

Etter 2 timer så var Dag Even oppe i 28 fisker, og på nest sisteplassen lå Marcus Enström fra Sverige med 47 fisker. Jeg og Dag Even diskuterte litt. Belgiseren på Dag Even sin høyre siden startet å dra bra med laue på bunn på ca 9 m TAP. Fini på Dag Even sin venstre side fulgte belgiserens taktikk og fikk også bra på bunn på 8-9m TAP. Flere og flere nasjoner gjorde det samme. Noen prøvde langt, mens de 3 nederste hadde fortsatt bra drag på toppknytt, så de fortsatte bare med det. Dag Even hadde ikke rigget lauetackel for fiske på bunn, og han valgte og ikke gjøre det nå heller. Så da måtte man satse alt på stor fisk.

Kort fortalt så fikk han ingen store fisker. Og var heller ingen andre på seksjonen som fikk noe stor fisk på bunn på 13 meter heller. Så omtrent samme som i går da Ykushin fikk ei brasme og ingen andre fikk noe stort.

Dag Even var faktisk borti i noe stort 15 min før slutt. Hadde et fint napp på flatduppen og kroket til. Men han fikk ikke kontakt med fisken før etter 1-1,5 meter over bunn. Så var da redd dette var en feilkroking. Fisken svømte sakte ut mot midten av elva, så begynte den å kjenne motstand i elastikken og da tok den bare rennafart mot andre siden. Fortommen røyk da det var en 10-15 meter strikk ute av stanga. Jeg er nesten bomba sikker på at det var ei karpe på 3 kg + evt ei barbe på samme størrelsen, kjekket i mageregionen.

Dag Even ble dessverre klart sist på sin seksjon med 394 gram fordelt på 31 fisker. Den nest sisteplassen gikk til Marcus Enström på 810 gram fordelt på 58 fisker.

På de andre seksjonene så ble Rune nr 16 på A-seksjonen med 1372 gram fordelt på 71 fisker. På B-seksjonen ble Rolf Magnus nr 13 med 820 gram fordelt på 53 fisker. Thomas på C-seksjonen ble nr 11 med 1326 gram fordelt på 76 fisker. Thomas slo Steve Gardner som satt 2 plasser til høyre for han. Meget bra. Ikke mange som har tatt skalpen til Gardner opp gjennom årene. Gardner blir jo ikke kalt Mr. Consistent for ingenting!
Thomas sin fangst - 1326 gram
På E-seksjonen så ble Finn Erik nr.12 med 1838 gram fordelt på 26 fisker. Finn hadde klart, som 1 av meget få på denne seksjonen, å få ei brasme. Han fikk den etter rundt 1 time, og ledet da seksjonen mest sannsynlig. Han prøvde da selvsagt å få ei til. Hadde han klart å få ei til hadde han mest sannsynlig vunnet seksjonen sin, for vinneren på denne seksjonen hadde ikke mere en 3241 gram. Siste timen måtte han prøve å få litt laue ettersom alle lauefiskerene begynte å passere han. Han fikk en fin 12 plass. Små marginer i VM.

Totalt så falt Norge fra lørdagens 34 plass til en 35 plass med totalt 143 poeng. Danmark ble nr.36 og Sør-Afrika ble nr.37. Rett over oss på lista har vi Channel Island på 142 poeng, Irland på 140 poeng, Sveits på 139 poeng og Sverige kom som nasjon nr.31 med 136 poeng.

Om man ser isolert på søndagen, så fikk Norge 71 poeng i dag, mot 72 poeng i går. Med våre 71 poeng i dag ble vi nr.32. Og slo Danmark, Sverige, Sveits, Channel Island og Sør Afrika.

Jaja, da var VM over for denne gangen. Neste års VM går i Warta-elven i Poznan. Der håper jeg å kunne være med, men da som fisker og ikke kaptein.

Det var artig og organisatorisk lærerikt å prøve å være med som kaptein, men skal ikke legge skjul på at det var ikke rent få ganger jeg skulle ønske jeg kunne få fisket selv. En ting er å se på, og få fortalt hva andre fiskere mener, men skulle gjerne få testet fiskingen selv for å se om man kunne knekt noen koder. Takker alle i laget for en flott tur, fiskere som bankrunnere. En flott gjeng der alle samarbeider, og ingen intriger å spore.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment