torsdag 20. september 2012

2012-09-20 Oppsummering fra VM - Del 2


Treningsdagene:

-Mandag

Dagen startet opp med et kjapt kapteinsmøte for og finne hvilke bokser vi skulle trene i mandag til fredag. Opp av «hatten» trakk jeg nr.1. Det betød at vi skulle fiske boks 1 i A-seksjonen første dag. Det er den boksen som ligger aller lengst nedstrøms. Da fikk vi mulighet til å fiske på oss litt selvtillit med en gang. Resten av uka fikk vi følgende bokser: Tirsdag boks 33 på E-seksjoen. Onsdag boks 9 på B-seksjonen. Torsdag boks 18 på C-seksjonen og fredag boks 25 på D-seksjonen.

Jeg hadde allerede kvelden i forvegen bestemt hvem som skulle sitte hvor i boksen. Vi hadde også lagt en plan på hvordan de forskjellige skulle fiske, og hva dem skulle fòre med. Skal man klare å finne ut ting på trening, så er man nødt til å gå systematisk frem. Etter som uka strider frem vil man da forhåpentlig se noen trender. Vi fant noen trender, men dette vil jeg komme tilbake til senere.

Vi hadde Luxenburg i box 2 denne dagen.

Rune skulle sitte på peg 1, nedstrøms kant. Han skulle fòre med 4 kg Bremes + 3 kg terre de riviere ocre. Altså en lys brasmeblanding, med leem i for at det ikke skulle bli altfor mye mat. Han skulle fiske 12,5 meter TAP og topp 7. I fòret på 12,5 meters plassen skulle han ha i mark og casters. Topp 7 plassen var en mere negativ plass som han kunne prøve å plukke nobheads, mort etc når han hvilte hovedplassen.

Finn Erik skulle sitte på peg 2. Han skulle fòre 2 kg Riviere Super Black + 3 kg ocre leem. Altså en mørkere blanding, og også mindre grunnfòr. Han skulle fiske 11,5 meter og topp 5. I fòret på 11,5 plassen hadde han i fjærmygg. Topp 5 var for å ha et sted å fiske småfisk mens man hvilte hovedplassen.

Rolf Magnus på peg 3. Skulle fiske mere som Rune. Lys blanding med mark og caster i. I tillegg til det, så hadde han også oppi litt hamp. Han hadde en swim på 10,5 meter, og i tillegg skulle han han prøve en topp 4 i margins med dobbeltleem og mark etter catfish. Han rigget også kort TAP til laue.

Håvard på peg 4. Han skulle fiske rent laue på nordisk vis. Toppkytt i alle lengder mellom 2,0 m og 4,0 m. Av fòr så brukte han Ablette orange 3 kg + rød tracix. Boks 1 hadde skygge første 2+ timer, så skulle bli spennende å se om vi ville få mere laue siste timen en de første 2-3.

Dag E på peg 5. Han brukte 5 kg rent fòr. Ikke noe leem. Mørkt fòr, og skulle ha fjærmygg som partikler i fòret. Han fisket 13 m TAP + 9,5 meter TAP.

Fra fiskingen norterte jeg meg:

-Rune fikk en liten (1-2hg) stam på utrullinga av TAP etter 21 minutter. Flaksefisk.

-Dag E fikk ei flire på 1hg+ etter 22 min.

-Finn fikk ei fin karpe på 4xfjærmygg etter ca 2 timer. Og han mistet ennå en 30 min senere på samme agnet.

-RM mistet en catfish på 10,5 meter plassen sin etter 3 timers fiske. 40 min senere fikk han ei 3hg catfish på catfish-marginsplassen sin.

-RM fikk også bra med laue på TAP-lauefiske. Han fòret større sloppy baller en Thomas og Håvard. Når Thomas og Håvard startet med større baller, så fikk også dem bedre.

-Håvard hadde 32 fisk i time 1, 33 fisk i time 2, 29 fisk i time 3 og 54 fisk i time 4. I hele time 4 hadde han sol på swimmen. Thomas hadde også best siste timen.

-Dag Even fikk bare 16 lauer + den ene flira på sin plass. Men lauene til Dag E snittet på 23,75 gram. Til sammenligning snittet Håvard sine 148 lauer 16,4 gram. Ikke noe tvil om at laua på bunn hadde mye høyere snitt.

-Ellers fikk Håvard ei brasme på bolo i økt 2. Den kom allerede på andre kastet mens han ennå dreiv og fòret opp plassen. Noe mere action i økt 2 opplevde vi ikke på snellefisket vårt.

Viktigste oppdagelser denne dagen var altså at det var viktig med sol på swimmen for å fiske laue, og at laua var MARKANT større på bunnen en i overflata. Samt at å fiske etter catfish slik man fisker etter abbor hjemme så ut til å kunne fungere. Karpe og brasme fikk vi for lite av til å dra noen konklusjoner.

Vi hørte at Stuart Conroy for England hadde fått 7 kg fisk, deriblant 3 brasmer i box 12. Så da har vi noe å sikte mot.

Catcherbilder fra dagen:
Rune med 1940 gram.
Finn Erik med 2660 gram

Rolf Magnus med 1350 gram
Håvard med 2430 gram
Dag Even med 480 gram

Thomas med 2130 gram

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment