mandag 25. august 2014

2014-08-23 GP nr.5 - Harstadsjøen

Det er mulig det er en del i meitemiljøet i Norge som ikke liker denne sjøen, men jeg er ikke en av dem. Jeg personlig liker Harstadsjøen veldig godt. Det er 3 forskjellige strekker på denne sjøen, og dem skiller seg en del fra hverandre i måten man bør angripe dem. Det er jo faktisk slik at fisket kan variere en del internt på ene seksjonen også. Kort fortalt så ser jeg pr nå slik på disse 3 strekkene:

Vika:

Her er det litt dypere mot venstre på seksjonen, så om det ikke er noe skimmers tilstede, så ønsker man å sitte mot den enden. Men om det skal være skimmers tilstede, så kan den fort holde seg langs sivgarden som går utover på høyre side, og da vil man helst sitte på en av dem 2 peggene lengst til høyre. Ved mortfiske kan man forventet opp mot 2 kilo på vinneren. Om skimmeren er tilstede så kan man forvente opp mot 10 kilo. 10 kilo på denne seksjonen kan fort bestå av opp mot 80-90 skimmers.

Sagbruket:

Dette er bankersstrekka i Harstadsjøen. Og antagelig her dem fleste ønsker å sitte. Opp mot 5 meter dyp på TAP på høyre delen av seksjonen, mens grunnere på venstre siden. Høyre siden er for dyp ute på snellefiske til at det er en bra option, mens på venstresiden så er det nettopp snellefiske som kan gi seksjonsvinneren. Jeg vil påstå at man kan vinne fra alle pegger, kun avhenging av hvor den største stimen med skimmers står på den aktuelle dagen. Vinnervekter er stort sett alltid over 5 kilo, og kan godt komme opp i over 10 kilo.

GP-strekka:

Dette er ei strekke som er veldig dyp ute på snelleavstand, så for meg er dette en stekke der jeg kun fisker TAP og toppknytt. Fangstene består stort sett alltid av mort og laue med en og annen bonusabbor inneblandet. Sjelden brasmene er tilstede å påvirker resultatene. I alle fall på et endagsstevne. Kan være noe småskimmers å få her, men dem er sjelden noe større en morten. Vinnervektene her er ofte 1,5 til 3,0 kilo.

Jeg har sittet i Vika siste 2 GP’ene, og håpet denne gangen på å havne på GP-strekka. Dette fordi jeg syns det normalt er en fair strekke der det er viktig å gjøre tingene riktig. Forsiktig fòring, lette tackler, tynne sener og små kroker kan man ofte få betalt for.

Opp av hatten trakk jeg peg 23, og fikk da ønsket oppfylt om å havne på GP-strekka. Hadde Andrzej på kantpeg 25, brodern på 24, Tonje på 22, Artur på 21, Wojtek på 20 og Viggo på 19.

Når jeg loddet dypet på 13 TAP så merket jeg at det var en del snag til høyre på peggen mot brodern. Loddet meg mere mot venstre, og der kjentes det flat og fint ut, uten snag. På den plassen satte jeg da opp en 1 grams kulepenndupp med tynn antenne for å fiske mort. Satte også opp en topp med lauetackel på til samme plassen. Og sånn i tilfelle det mot formodning skulle komme noe brasme, så satte jeg opp en 1,5 grams med overdyp for å nagle til brasma. Videre loddet jeg opp en plass på topp 7 rett på utsiden av vannliljene som en slags reserveplass til morten. Og så loddet jeg opp en abborplass på høyre side, topp 6. Satte oppe en 0,2 grams dibber på denne plassen.

Foringen startet og jeg la i 2 løse kopper med mortfòr iblandet litt pinkies, samt en løst klemt ball med leem, matjord og død separert jokers. På topp 7 plassen la jeg i en løs med fòr og en lettklemt ball leem. På abborplassen klipte jeg opp 15 mark, strødde på 20-40 casters og la litt løst leem/matjord/joker på toppen i koppen og koppet ut dette. Startet å loosefeede 8-10 pinkies over toppen på 13 TAP mens jeg ventet på startsignal.

Starten gikk og det var som forventet halvtrått, men var da noen lauer og morter og få. Andrzej og brodern startet på toppknytt mens jeg startet på TAP. Jeg kom meg opp i 9 fisker, så begynte brodern å ta inn forspranget med 7 meter toppknytt etter laue. Mine var mest mort, så hadde vel uansett bedre vekt en han. Men han fikk laue såpass kjapt at jeg tok meg tid til å sette opp 7 meteren med et 1,5 gram tackel. Brukte max 1 minutt på det. Satte bulken høyt slik at laua skulle klare å ta på droppet.

Fikk noe fisk på dette og holdt brodern foreløpig bak meg i antall. Ble litt dårligere igjen så gikk tilbake på TAP. Etter noen få fisker til så kroket jeg noe stort, trodde jeg. Viste seg at det var ei gjedde som hadde tatt morten min noen millisekunder etter jeg hadde kroket den. Gjedda, som ikke var mere en 7-8 hg slapp morten min når den kom i overflata og jeg fikk inn morten.

Ble dårligere etter dette. Mulig gjedda sto på plassen min og skremte fisken, for Andrzej på kanten fortsatte å plukke jevnt og trutt. Jeg hadde ikke noe annet valg en å koppe i litt mere fòr, leem og pinkies og la plassen få hvile litt.

Gikk inn å prøvde topp 7 plassen, men der var det helt dødt. Viste seg å ikke gi et eneste napp på dem 3-4 gangene jeg prøvde den gjennom dagen. Snodig!

Gikk da inn på topp 6 abborplassen. Duppen nikket en par ganger, men skjedde ikke noe. Løftet marken 20 cm og la den ned igjen. Duppen nikket en par ganger til, men gikk aldri ordentlig under. Løftet ennå en gang og la den ned igjen, og da fikk jeg endelig et ordentlig napp. Kroket, og det satt på en «stor» fisk. Abooren er jo sterk, så kjennes jo stor ut. Viste seg å være en abbor opp mot 100 gram, og en kjekk liten bonus. Ut igjen på samme plassen og fikk lurt på en til i samme størrelsen. Ette det ble det dødt, så koppet i litt mere mark og caster og gikk fra denne plassen igjen.

Ut på 13m og morttackle. Veldig dårlig fiske. Var redd for at gjedde fortsatt sto i nærheten. Kanskje 1 fisk pr 5 minutter, mens Andrzej fortsatt dro greit. Jeg lå nok på 2.plass bak han.

Når det var igjen 1t 15 min så kroket plutselig Wojtek ei brasme på 7 eller 8 meter toppknytt, og i løpet av neste halvtimen fulgte det på en 8-9 til. Da var det bare å håpe å klare å kapre 2.plassen på seksjonen.

Når det ble dødt hos Wojtek og det sto igjen 30 minutter så hadde brasmestimen bare gått videre til Artur, så da var det hans tur å dra 5 brasmer på 20 minutter og brått kunne jeg som best håpe på 3 plass.

Andrzej hadde nesten ikke fått fisk siste timen, mens jeg hadde fått dem litt i gang igjen. Fortsatt trått såklart, men jeg følte jeg tok litt innpå han i alle fall.

Når det var igjen ca 30 min, så var det noe som glefset etter morten min på vei inn. Men det var mere smatting en splash som gjedda lager. Så med en gang jeg kroket av morten så byttet jeg til abborriggen og kastet marken der «smattet» hadde vært. Tok vel nøyaktig 1 sekund så hugg det til rett under vannflata. Var en 150 grams abbor som glefset i seg marken. Kjekk liten bonus å få med seg.

Tiden rant ut og jeg rakk aldri å få ei brasme, selv om jeg tror den var på vei fra Artur i retning Tonje og så meg.

Jeg endte på 64 fisker. Tommy ble sittende på toppknytt hele dagen og var bare 2 fisker bak meg. Men han hadde stort sett kun laue samt 2 stk hektosabborer som han hadde fått under lauefiskinga. Andrzej hadde ikke teller så han visste ikke hvor mange han hadde.

Vi startet å veie hos han, og ut fra hva jeg så i veienettet så tippet jeg det var en 70-80 fisker. Fiskene hans veide 2040 gram. Brodern sine 62 veide ikke mere en 1110 gram. Når jeg fikk mine fisker over i veienettet så tippet jeg det til 1,7 kilo, og dem var 1720. Den perioden fra starten av time 2 til starten på time 3 var rett og slett for dårlig for meg og brodern målt mot Andrzej på kanten. Men slik er jo fiskinga.

Tonje veide inn 210 gram. Artur sine brasmer og ellers svært få fisker veide 3010 gram. Wojtek hadde nesten 10 brasmer og hadde vel 20-30 mindre fisker i tillegg og dem veide 5580 gram. Viggo på kanten hadde 10 gram mere en Tonje, altså 220 gram.

På dem andre strekkene da? Ole G og Ruth hadde vært bortom i time 1 hos oss og fortalte at Krzy på Sagbruket  hadde fått 3-4 brasmer på den lille tiden dem sto der. Og dem så ikke noen andre som fikk noe særlig. Kunne vel høres ut som hele konkurransen var slik, for Krzy vant på Sagbruket med 17.780 gram, mens delt 2.plass mellom Svein og Odd H var på 3.630 gram. Krzy satt langt til venstre på seksjonen, så han hadde da brukt snellefiske på brasmene.

Inne i Vika da? Dessverre kanskje vell trått fiske. Kun 2 stk over 1 kilo med fisk, og begge dem satt på kantene. Far og sønn Nygårdseter. Dag E vant fra venstre kanten på 1270 gram. Nr.3 på seksjonen ble Leszek fra nestkant høyre på 560 gram. Finn og Steinar som satt midt på seksjonen klarte henholdsvis 60 gram og 200 gram.


På 5 stevner har da Krzy 1+1+1+1+6 og skal vel bli veldig hard å stoppe i kampen om seieren i GP-serien totalt. Men vi er kun 5 av 9 stevner inne i serien, så kampen er ikke over ennå.

Nye tak allerede til helga i Aremarksjøen ved Strømsfoss. Ser frem til den. Et stevne vi aldri før har hatt GP-stevne. Vi hadde en WL sent der i fjor, men da var det relativt lite fisk. Men vi vet at området har horder med mort, laue, flire, brasme og abbor, så mulighetene for bra fiske er helt klart tilstede. Siste rapport fra denne helga sier at det var tidvis vanskelig å komme gjennom laua, men at man samtidig kunne få 2-3 mort i minuttet på TAP. Vil da tro at det ikke var snakk om 13 m TAP, for det er ikke mulig å få 3 fisk i minuttet på så lang stang og nede på bunnen på 3-5 meter dyp. Men det sier alikevel en del om hvor mye fisk som kan være tilstede rett nedenfor Strømsfossen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment