onsdag 1. oktober 2014

2014-09-09 - Andre treningsdag - VM Kroatia

Norge i box 10, Portugal i box 9 og Sør Afrika i box 11

Dag 2. Ryggen fortsatt vond, men bittelitt bedre en i går i alle fall, så satset på å fiske 11 meter i dag. Fikk hjelp av Håvard igjen med å bære dem tyngste tingene inn i boxen.

Blandet den lokale stickymaggoten med mindre vann i dag, og da ble det litt bedre en i går i alle fall. Men er fortsatt ikke komfortabel med den, så glad jeg tok med 6 poser med Colmic Arabic-gum hjemmefra, slik i tilfelle jeg velger å bruke den i stedet nærmere helga.

Jeg fortsatte å pluppe en ball pr andre utlegg. 2 ganger fòr og 1 gang sticky.

Testet litt forskjellige dupper, men syns foreløpig Cralusso Torpedo i størrelsen 25 gram har fungert best for meg. Kjører på med 0,225 mm hovedsene, og 0,205 fortom og bruker en Colmic N500 i str 10.

Jeg fikk opp 2 Vimba i dag, og med det hadde jeg mest på laget vårt med mine 1380 gram.

Hakk i hjel kom Finn E med sine 1120 gram. En vimba og ei barbe. Veldig vanskelig å vurdere størrelsen på disse barbene. Gang på gang så vurderer vi barbene for å veie mere en dem faktisk gjør. Vi lærer vel etter hvert som vi får flere av dem.

Tredje mest på laget vårt ble Ivar med 640 gram. Ei vimba.


En mann med veldig vond rygg i bakgrunnen.
Rune fikk også en fisk, og det var en vimba på 580 gram.


Tommy klarte dessverre ikke å få noen fisker i dag. Men det var helt sikkert flere på strekka som ikke fikk noe fisker. For dette er en utrolig krevende og vanskelig arena. Mye på grunn av at elva er tett på 3 meter høyere en normal vannstand, og strømmen er da desto sterkere en normalt.

Husker ikke hvor mange fisker jeg mistet i dag, men lurer på om det var 4 stk. Og en av dem var pga at fortommen røk. Dette er fordi fortommen blir skadet når man kommer borti disse tallrike skjellene som suger seg fast i småsteinene på bunnen. Jeg er vel den som mister flest på vårt lag, men er jo også den som kroket flest fisk. Og det med å miste fisk gjelder alle nasjoner. Tipper fort snittet på hele strekka er at folk mister 50% av det dem kroker. Til i morgen skal jeg knyte meg noen fluorkarbonfortommer i str 0,20. Disse skal forhåpentlig ikke bli like mye skadet av å komme i kontakt med disse skjellene.

Her ser dere disse skjellene og hvordan dem fester seg i kroken evt dropperen eller bulken:

     

Vi i laget tester forskjellige kroker, så får vi se om vi kan finne en krok som gjør at vi kan miste mindre en 50%.

Våre naboer Portugal og Sør-Afrika fikk mulig noe mere en oss, men ikke skremmende mye. Portugal er jo vant med stickymag og barber så dem kan fort være gode her. Sør Afrika er vant til å fiske karpe, og dem har generelt klart seg greit i VM når det er litt større fisker. Vi er tidlig i uka ennå, så mye kan skje frem mot helga.

I morgen skal vi i box 3, og håper da på å fiske på oss litt selvtillit. Box 1-5 har vært dem beste boksene så langt på treningene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment