Totalt antall sidevisninger

fredag 3. oktober 2014

2014-09-28 GP nr.8 - Harstadsjøen

Jeg trakk peg 13 og visste at dette var på Sagbruket, men ikke hvor på Sagbruket. Vil helst unngå dem 2 midterste peggene, for dem er litt for grunne på TAP, mens dem er litt for dype på slider. Man må gå for en mellomløsning å fiske kort slider evt. Fiske på en avstand der det er 4-5 meter dypt. Dem 2 plassene til venstre er bra på slider, men dårlig på TAP, og dem 2 plassene til høyre er bra på TAP, men dårlige på slider.

Kom til plassen, og viste seg dessverre at jeg hadde trukket den høyre plassen av dem 2 i midten. Tonje ble min nabo på peg 12, og hu fikk da den andre av dem 2 vanskelige plassene, den med betongkladden for dem som er lokalkjent.

På peg 14 og midt i djuphullet satt Finn, og andremann i djuphullet var Wojtek. Junioren Andreas hadde blitt plassert på peggen nærmest elva, og Tommy trakk plassen ved siden av der igjen. Plassen som Krzy vant forrige GP-stevne fra.

Rigget opp 13 m, og hadde bare ca 270-280 cm. Følte meg ikke komfortabel med det. La swimmen min så langt mot Finn Erik som jeg hadde lov til. Rigget videre en topp 6 til mort, en 5 meter toppknytt til mort, samt 2, 2,5, 3 og 4 meter til laua. Satte også opp ei sliderstang og la denne ca 18-19 meter ut.

Kastet i 6 appelsiner på 13 meter. Hadde en teori om at plaskene ved kasting skulle kunne dra inn litt fisk. Kastet 3 baller på mortplassen og håndkastet 5 appesiner på den korte sliderplassen.

Jeg startet på topp 6 etter mort, mens Finn valgte å gå rett ut på 13 etter skimmers.

Gikk vel ca 10 sekunder så kroket Finn en skimmer og fikk inn denne. Da står dem helt klart i djuphullet i dag. Men var også redd for at brodern og Andreas skulle få greit på feeder/slider på plassene til venstre.

Jeg startet å få morter, men før jeg hadde kommet meg opp i 10 mort så hadde Finn Erik allerede 3 skimmer i keepnettet. Skulle jeg ha sjans på å gi Krzy kamp om GP-serien totalt, så måtte jeg vinne i dag. Krzy selv var ikke med i dag da han var på ferie med familien på Tenerife.

Jeg måtte da ut på 13, men der var det kun mort, og da er det selvsagt ikke brasmer der. La i mere fòr/mat og testet slider i stedet. Ikke noe liv der. Måtte da gå inn å plukke litt mort så lenge. Var greit fiske på mort, ikke bra nok til å fiske toppknytt, men plukket jevnt og trutt.

Men jeg må vinne, så må prøve å tvinge 13 TAP eller slider til å produsere skimmers. Finn plukket på jevnt og trutt. Hadde vel over 10 skimmers første timen. Håpet på at jeg kunne dra noen av hans fisker til meg, men var redd for om dem flyttet seg fra Finn så ville dem heller gå til Wojtek en meg, for Wojtek satt også på en djup swim. Kroket en pen fisk når jeg gikk ut på 13 igjen. Men fisken bare svømte sakte men sikkert utover. 7-8 meter rosa hydro ute, så her var det noe som ikke stemte. Fighten den i et par minutter så mistet jeg den. Ble ikke overrasket når kroken var borte. Var nok ei gjedde som hadde tatt marken.

Ut igjen og gikk noen minutter så kroket jeg en pen fisk igjen, men merket fort at heller ikke dette var brasme, for den tok rett og slett for mye elastikk. Også denne beit av kroken etter en stund.

Testet ennå engang på 13 og igjen så gikk det på noe stort. Ristet på hodet et par ganger, så denne var jeg nesten sikker på at var brasme, men så startet også denne å svømme mot midten av sjøen. Tilslutt datt den av, men hadde ikke bitt av fortommen. Men var vel enten ei gjedde, evt en stor abbor.

Brodern og Andreas klarte ikke å få noe skimmers på slider/feeder foreløpig og det overrasket meg litt. Hadde trodd det skulle være litt å få der.

Wojtek fikk en par skimmers på 13 m nå, og litt senere fikk han også en par på bolo ca 20-25 meter ut. Dem han fikk på bolo overrasket meg. Er fort 6 meter der han fisket antar jeg og trodde ikke det skulle stå noen der, men all ære til han for å klare å få dem der.

Jeg gikk på slider igjen, men fikk bare 2 små abbor, så uti med mere mat.

Da kroket Tonje noe stort noe på feederen, men denne virket for stor til å være Harstadsjøbrasme. Når den nærmet seg håven så viste det seg å være ei gjedde på på 3 kilo +. Før den kom seg helt til håvkanten beit den av fortommen hennes.

Jeg gikk inn på mortplassen igjen, men fikk da 2 lauer nede ved bunnen. Gikk da over til 4 meter toppknytt og det hadde kommet inn litt laue. Absolutt ikke noe drag, for klarte vel kun 1-2 i minuttet. Dette var etter 2,5 timer. Finn var vel oppe i 20-25 skimmers nå, så jeg kunne i grunn glemme å vinne seksjonen. Wojtek var fortsatt innenfor skuddhold, men da måtte jeg enten få lauedrag så jeg kunne ligge på 2-3 lauer i minuttet, eller så måtte jeg klare å få brasmer på TAP eller slider.

Jeg fisket meg opp i rundt 90 fisker, men det gikk for sakte. Jeg måtte prøve å få brasme i stedet.

Brodern kroket noe bedre på 13 TAP nå. Men var for sterk til å være brasme. Var ei gjedde som hadde tatt marken hans. Han klarte utrolig nok å få den opp og kverket denne. Ut igjen og ikke lenge etterpå fikk han på ennå ei gjedde. Fikk også inn denne, og den også endte sine dager på den peggen.

Kun 1 time igjen, og da fikk jeg en hektosskimmer så snart jeg gikk ut. Har jeg fått dem inn nå tro? Men nei, i alle fall ikke ordentlig. Koppet i mere mat, og fikk ei til på rundt 500 gram. Fikk 2 til med ca 10 minutter mellomrom, mens siste halvtimen så klarte jeg ikke få noe mere skimmers. Fikk bare 3-4 morter og en abbor på rundt 100 gram.

Endte opp med ca 95 små og 4 skimmers + en abbor. Finn Endte på 34 skimmers og ville vinne seksjonen suverent. Wojtek hadde en 6-8 skimmers og kanskje 20 småfisk, så skulle jeg ha noen sjanse på han, så måtte skimmerene hans være små.

Veide inn Andreas først, og han hadde kun 5-6 småfisk som veide 150 gram. Brodern hadde ca 90 små og dem veide til sammen 1910 gram. Tonje hadde satset hardt på kort feeder etter skimmers, men det leverte ikke noe i dag, så hu endte opp med 4-5 små på toppknytten og 10 gram bak Andreas, altså 140 gram.

Jeg selv veide inn 3330 gram.


Finn Erik sin 34 skimmers veide 13.300 gram, og det er en meget bra TAP-vekt på Harstadsjøen. Ny PB for han på Harstadsjøen var det også. Så kjapt når Wojtek dro opp nettet at han ville slå meg. Skimmerene hans var relativt store. 3-4 av dem kunne vel strengt tatt kalles brasmer. Hans fisker veide 4620 gram, noe som betyr at jeg kun fikk en 3er i dag.

Og da er det allerede avgjort at Krzy, i år som i fjor, står som vinner av GP-serien. Grattis til han.

På seksjonen i Vika så var det ikke noe skimmers å se, og da vant som vanlig venstre kanten. Jo lengre mot høyre man satt jo vanskeligere ble det. Gutta på den seksjonen hadde også hatt masse problemer med vannliljer og snagg, så hadde vært fint om arrangørklubben gjør noe med dette før neste GP her.

På GP-strekka var det heller ikke noe skimmers å se, så da ble det en kamp om å skrape sammen mest mulig småmort og lauer og mulig en og annen hektosabbor. Høyrekanten var klart best, så ble det dårligere og dårligere jo nærmere badestranden man satt. Rimelig lett å se på vektene. Fra høyre mot venstre: 2450 – 1240 – 360 – 190 - 80

Da gjenstår kun 1 stevne i årets GP-serie og fighten om plass 2 til 5 i GP-serien er meget tett. Jeg ligger pr i dag på 2.plass med 10 poeng, men hakk i hjel på 11 poeng ligger Wojtek, Dag Even og Odd Henning. På 5 plassen pr i dag ligger brodern med 14 poeng.

Wojtek kommer visstnok ikke på siste GP’n da han er i Polen den helgen. Jeg og Dag E har en 3er å stryke, mens Odd H har en 2er å stryke. Tommy har en 4er så stryke.

Det betyr at med seier kan jeg havne på 8 poeng, Dag E 9 poeng, Odd H 10 poeng og Tommy 11 poeng. Det betyr igjen at Tommy ikke har sjans å ta igjen meg i årets GP-serie. Odd H kan havne på lik poengsum som meg, men med dårlige plassifre, så han vil også havne bak meg uansett. Det betyr at det er kun Dag E som kan dytte meg fra 2.plass til 3.plass i GP-serien, ettersom Wojtek tydeligvis ikke kommer til helga.
Vi sees til helga i Hobølelva. J


Stillingen i GP-serien etter 8 av 9 stevner finnes her: http://gabloggen.blogspot.no/2014/09/2014-09-28-stillingen-i-gp-serien-etter.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment