Totalt antall sidevisninger

fredag 3. oktober 2014

2014-09-14 Andre konkurransedag - VM Kroatia

Vi stilte oss på høye nummer på E-seksjonen igjen for å blande ferdig fòret og fordele dagens agn mens vi ventet på at Håvard kom med vestene våre for dagens konkurranse.

Brodern som igjen skulle sitte på A hadde observert i går at dem hadde fått bra med fisk i området peg 10, 11 og 12, så han håpet å trekke en av dem peggene. Og når Håvard kom så hadde han med seg en vest det sto A11 på. Hehe, er det mulig liksom? (Etter å ha sjekket nærmere på resultater fra lørdagen så hadde peg 10 blitt nr.18 i går, 11 fikk en 13.plass og peg 12 ble nr5, så brodern hadde nok sett litt feil. Peg 5 hadde vunnet og peg 6 hadde blitt nr.3). Men når han ønsket seg A11, så fikk han jo det.

Videre skulle jeg på B33, 5 pegger fra brua. Ivar havnet på C25, Rune på D16 (peggen til den blænkende Premoli fra i går :-S ) og Finn skulle på E26.

Brodern fikk lesset av alle 5 og på plass på sin peg før signalet for å gå inn i boks lød. Så selv om det ikke er optimalt med 5 mann i en bil, så gikk det bra denne gangen.

Rigget identisk som i går samt at jeg satt opp en 3 meter til laua i tillegg, og fòret også identisk i grunnfòringen. Gikk en god stund før jeg så noen på seksjonen min som fikk fisk. Var vel Rumeneren på peg 36 som fikk først. Etter hvert fikk også Spanjolen nedstrøms meg en vimba. Jeg så 4-5 lauer som dreiv å vaket litt i bakevja fra keepnettet mitt. Fôret litt på disse for å prøve å holde dem i området. Hadde fortsatt ikke kjent et eneste napp etter ca 1,5 time, så tok opp lauestanga for å prøve å få en av dem så jeg i alle fall ikke blænket. Kjente ikke noe på pinkies, men når jeg satte på en fjærmygg så klarte jeg etterhvert å lure en. Da har jeg i alle fall ikke blænket.

Jobbet på videre, fòret som planlagt, varierte dypet for å prøve å trigge fisken, varierte mellom 25 og 30 grams tacklene, testet også bolo. Ingenting! Virket ikke som det sto en eneste fisk forran meg. Sneik opp en par lauer til bare for å kjenne fisk igjen.

Ut igjen på TAP og etter en stund så fikk jeg mitt første napp på TAP for dagen. Kjente med en gang at denne var meget liten. Fikk den kjapt inn, og viste seg å være en slik ulkefisk som jeg også hadde fått på fredagens trening. Men men, den veide vel opp mot 200 gram, så veide jo en del mere en lauene.

Spanjolen nedenfor meg hadde ikke kjente noe fra den tidlige fisken før det var igjen 20 minutter. På dem siste 20 minuttene så fikk han 3 fisker til, samt at han mistet en. Krysset fingre og tær for at en av dem fiskene som tydeligvis hadde kommet inn på fòret hans ville ta turen videre opp til meg, men den gang ei. Tiden rant ut og jeg ble stående på 3 lauer og ei ulke. Uff. Men følte at en del på seksjonen min hadde blænket. Visste i alle fall at naboen min oppstrøms ikke hadde fått noe.


3 av dem opp mot brua hadde fått flere fisker hver, men trodde en del nedstrøms ikke hadde fått så mye. Når veieteamet kom til meg så fikk jeg veid inn min stusselige fangst til 244 gram. Fikk sjekket papirene til en av dem som hadde fulgt hele seksjonen og ble veldig skuffet da jeg så at det faktisk ikke var noen blænk så langt. Oppstrømsnaboen min fra Scotland blænket, 5 stk hadde kun 1 fisk, 3 stk hadde 2 fisker og 6 mann hadde 3 fisker.

Hadde Norge klart å stille med mere en kun 1 kaptein, så hadde man sluppet å sitte å synse. Da hadde bankrunneren på min seksjon VISST hva dem andre på sektoren hadde og kunne da fisket ut fra den informasjonen.
Vinneren på seksjonen hadde også kun 3 fisker, og det var Stefan Holst. Seksjonsseier til Norden er morro. Han satt på B26 og veide inn 3114 gram. B26 var forresten den peggen Ivar satt på i går.

Jeg fikk da kun 4 mann bak meg, og fikk da en skuffende 15 plass på seksjonen. Jeg følte jeg gjorde alt i min makt å få fisk, men plassen virket helt død. Måtte sjekke hvordan han på denne peggen i går hadde gjort det. Gårsdagens mann på denne peggen var Luxenburgs Romain Zwick. Han hadde blænket. Var det da en generelt dårlig peg? Mye kan i alle fall tyde på det…

Brodern på A11 hadde fått 3 fisker hvorav den ene var en relativt grei barbe. Han veide inn 1448 gram og ble med det nr.12 på seksjonen. Absolutt godkjent av ham. Han hadde ledet hele konkurransen på sin nabo Steve Hemmingray på peg A12, men 10 minutter før slutt så hadde Steve kroket og landet ei barbe på nesten 3 kilo, så da skøyt jo han fart oppover på resultatlista. Den andre naboen til brodern, på peg A10 var Howell fra Irland, og han vant seksjonen med 4 fisker som til sammen veide 4241 gram. Han satt jo på min seksjon i går og fikk kun 2 fisker og en 13 plass. Mye tyder på at trekker man i fisk så er mulighetene store for dem fleste.

På høye nummer på C, som Ivar satt på, så vant Konopasek fra Tsjekkia med 14 fisker og 9800 gram. Virker som peggen han satt på var i et bra område, for Konopasek på C35 vant, Pavlicevic på C34 ble nr2 og Martinez på C36 ble nr.3.

Ivar på peg C25 fikk en meget flott 4.plass på seksjonen med 2 store barber som til sammen veide 4102 gram. Meget bra Ivar!

Rune på D16 da. På blænkepeg fra i går. Han nektet å blænke 2 dager på rad og hadde klart å lure opp hele 4 slike rare ulker. Dem veide til sammen 389 gram og han hadde da 5 fiskere bak seg. Han slo f.eks en mann med navn Ralf Herdlitschke, og det er jo ikke akkurat noen smågutt. Vinneren på lave nummer på C gikk til Håkan Svedlund, så da ble det ennå en nordisk seksjonsseier. Og ikke nok med det, Håkan hadde jo en 2.plass fra i går så sjansene for å havne på pallen var jo relativt store. Viste seg at Håkan var lik på poeng med 3 plassen, men lavere vekt, så Håkan ble dyttet ned til 4.plass. Jævlig surt å havne rett utenfor pallen når du er sååååå nære.

Finn på E26 klarte akkurat å klore opp 1 fisk. Den veide 365 gram og Finn ble nr 14 med den. Det var 3 blænk på han sin seksjon. Vinneren på denne sektoren satt på E24, og det var ingen ringere en Mr Barbel, og han hadde fått 8 barber til en vekt av 10520 gram. Rå mann! Han har 2 enere og vil garantert havne på pallen. Ellers så satt nr1 til nr.5 på sektoren på følgende pegger (21, 23, 24, 25 og 27) så ser ut til at det var et bra område i alle fall.

For dag 2 var Sverige 5te beste nasjon (1+1+7+9+11) og Finland 9 beste nasjon (3+5+6+10+12). Imponerende.

Verdensmestere for 2014 ble Nederland med 38 poeng. Tsjekkia ble nr.2 med 44 poeng og Serbia ble nr.3 med 45 poeng. Sverige klarte en meget bra 12 plass. England havnet på 16 plass. Norge ble tilslutt nr.29 av 37 land, så man får vel si seg noenlunde fornøyd med det.

Individuell verdensmester ble Goran «Mr Barbel» Radovic med perfect score og totalt 18546 gram. Nr.2 ble Stefan Altena, også han perfect score, men lavere vekt. 11675. Mannen som dyttet Håkan ut av pallen var Arjan Klop. 3 poeng og 18858 gram. Håkan ble nr.4 med 3 poeng og 9714 gram.

Beste Norske ble Ivar på en 74 plass. 4+14 = 18 poeng og 4932 gram. Nr.2 fra Norge ble Finn Erik med en 85.plass. 6+14 = 20 poeng og 4348 gram. Jeg ble nr.3 med en 124 plass. 10+15 = 25 poeng og 1153 gram. Tommy ble nr.4 med en 144 plass. 17+12 = 29 poeng og 2158 gram. Og nr.5 ble Rune på en 156 plass. 18+14 = 32 poeng og 389 gram.

Fisket var forferdelig vanskelig, men selvsagt veldig lærerikt. Jeg drar gjerne tilbake. Elva var 3-3,5 meter over sin normale høyde og jeg tror dem fleste vassdrag hadde blitt vanskelige å fiske under slike forhold. Jeg er helt sikker på at dette normalt er en fantastisk flott VM-arena.

Takker for turen til laget. Jeg hadde det kjempekult. Et flott lag å være på tur med.

Bring on VM 2015!

Film fra arrangementet: https://www.youtube.com/watch?v=cmQllg2z_GQ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment