Totalt antall sidevisninger

mandag 8. desember 2014

2014-12-06 Isfiskekonkurranse på Landsjøen, Trysil

Sist helg satt jeg og meitet, mens denne helgen skulle jeg på is. Deilig å slippe å ha opphold mellom meitinga og isfiskinga. Vi var 3 stk som tenkte oss oppover fra SFK Acerina. Christer, Tonje og meg selv. Tonje booket 2 rom på TrysilKnut dagene i forvegen.

Dro oppover på lørdag morgen. Dro fra Christer ca kl 6.30. Ble litt dårlig tid, så bedre å ha dratt kl 6. Men vi var fremme nesten 45 minutter før utgang, så var ikke noe problem sånn sett.

Artig å treffe isfiskemiljøet igjen. En utrolig flott og positiv gjeng. Kun smil å se på hele gjengen.

Det var 6-7 minusgrader og sol. 10-12 cm stålis, med 2 cm snø på. Nydelige forhold oppå isen altså. De lokale sier at fisket er klart best på denne sjøen når det er litt ruskete vær, og gjerne 20-30 cm med snø på isen, men forholdene er som dem er. Ikke noe å gjøre med det.

Ut på isen bar det, og jeg hadde bestemt meg på forhånd hvor jeg skulle gå, så fulgte den planen.

Var vel fort 20 mann som startet i dette området, men det var også forventet. Er jo et sted som er kjent for å holde litt fisk. Satte meg litt midt imellom to grupper på 10 personer som satt med 100 meters mellomrom.

Gikk vel 5 hull før jeg fikk min første fisk. En hektosabbor. Det er snittet på denne sjøen. Tok den på tafsen. Prøvde etter med myska, men kjente ikke noe på det. Kjente heller ikke noe mere i hullene rundt.

Så det var en del bevegelse i den ene gruppa på 10 personer, så virket ikke som dem fant noe særlig heller. Den andre gruppa på 10 stk innehold en del folk som er kjent for å truge i hullene, så selv om dem satt relativt rolig, så trenger ikke det å bety at dem fikk så veldig.

Lars Roar startet plutselig å plukke endel, på myska. Men så at snittet ikke var all verden. Prøvde meg litt på 10-15 meter av han uten å få så veldig mye. Christer kom gående også nå. Han hadde 7 fisker sa han. Da hadde jeg 6 fisker, og Lars Roar hadde 25 stk. men som sagt så hadde Lars Roar litt dårligere snitt en normalt på denne sjøen.

Jeg startet å få litt fisk og fikk borret meg 7-8 hull i området. Fikk kun fisk i 2 av hullene, men når jeg startet å prøve disse hullene igjen med myska, så fikk jeg fisk i minimum 5 av dem. Kunne jeg få sitte her å lirke opp fisk siste 45 minuttene, så kunne dette blitt bra. Men ingen trær vokser opp i himmelen, og gikk jo ikke mange minuttene før det kom 3 svensker, og alle 3 borret 10 meter fra der jeg satt. Normalt kunne det gått greit, men var ikke tvil i verden om at fisken var særdeles borrsky i dag, og da er det ikke optimalt med slik borring i  umiddelbar nærhet.

Han ene fortalte meg at han kun hadde 1 fisk så langt, men han klarte å få 4-5 fisker rundt meg der. Alle hullene mine døde ut, og ikke klarte jeg å få noe på myska i svenskene sine gamle hull heller. Litt lengre borte satt Tonje, og så at hu også hadde startet å plukke litt fisk på ei lita rose. Og litt lengre bortenfor der igjen satt Christer å sneik opp noen fisker i gamle hull.

Tommy Iversen og Reidar Moen kom gående, og dem startet også å få litt. Spesielt Iversen. Så han fikk et par i hullet utenfor meg, før han gikk 30 meter lengre bort, og der så jeg han dro i alle fall 4-5 fisker.

Jeg gikk ut på utsiden av Tonje, og der satt Lars Roar igjen. Han hadde fått 3 stk 2hg+ fisker i siste hullet. Sterk avslutning. Tiden rant ut for meg, og jeg klarte ikke få noe mere etter svenskene hadde borret på meg. Så da ble jeg stående på 26 fisker. Med normalt landsjøsnitt skulle det være ca 2,6 kilo.

Tonje hadde identisk antall med meg. Lars Roar pratet på 43 fisker, og Christer hadde hatt en bra sistetime og endte på 57 fisker.

Kom tilbake i innveiingskøen og så straks at Christer og Tommy Iversen hadde 2 store poser, og viste seg at dem skulle bli nr.1 og 2 for dagen også. Iversen vant på pene 7350 gram. Christer veide inn 5740 gram. Jeg klarte å snike meg så vidt forran Tonje med mine 2530 gram. Tonje fikk 2440 gram og vant med det DS-klassen.

Med 25 deltakere i HS så ble det korrekt delt ut 7 premier i HS, og siste premierte ble da Jan Tore Nedgården fra Trysil SFK med 2790 gram. Jeg visst da ikke eksakt plassering jeg fikk før mandag morgen når resultatlisten kom ut. Viste seg at det ikke var noen mellom meg og Jan Tore, så da endte jeg på 8.plass. Jeg sliter normalt i Trysil, så må vel si meg fornøyd med dette stevnet.

I år igjen brukte arrangøren Rapala-vekt. Jeg har sagt før hva jeg syns om det.

Resultater finnes her: http://pimpelkonk.blogspot.no/2014/12/resultater-landsjen-061214.html

(Foto: Tonje Hauger)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment