Totalt antall sidevisninger

onsdag 31. desember 2014

2014-12-30 Test av is på Tunevannet, og litt fiske.

Hadde ingen større planer i dag så tok meg en tur ned på på Tunevannet for å sjekke om isen var bra nok for å kjøre julecup nr.3 der. Visste forsåvidt at Lars Erik skulle ut å teste isen så jeg hadde ikke trengt å dra.

Gikk ut på stranda i sør, og treffer på Lars Erik med engang. Han hadde fiska strekka fra roklubben og boert til stranda, og hadde allerede 7 relativt greie abborer. 60-120 grammere. Virket jo lovende.

Vi borret sammen videre nordover. Var 14 cm is inne i bukta ved stranda. Kom ut ved odden så var den nede i 9 cm. Kom videre inn i vika nedenfor «hoppbakken», og da var isen oppe i 13-14 cm igjen. Jeg fikk min første når jeg var inne i vika der. En 70-80 grammer.

Borret videre oppover med 100-150 meter mellom hulla. Traff på en kar som satt med lakastikka og en 8cm jigg i enden på sena. Han hadde vippa opp en 3hg og mista en til sa han. Jeg hadde et napp 30 meter utenfor han, men klarte ikke å kroke den.

Kom opp på høyde med den lille øya før jeg fikk min fisk nr.2. En hektosabbor. 150 meter lengre nord så fik jeg et hull med 5 kjappe. Den tok på veien ned. I hullet ved siden av fikk jeg 2 til. Nesten alle disse fiskene var over 2hg, så jeg satte alle over 2hg levende tilbake i hullet.

Isen var fortsatt 13-14 cm, så var vel i grunn ikke noe vits å teste istykkelse noe mere. Isen er bra nok. Dro over på andre landet og fisket meg sørover igjen. Fant litt fisk inne i ei vik der. Ikke mye, men var da bedre en tidligere i dag. Plukket vel i overkant av 15 fisker på en 10-15 hull der. Fikk også en abbor på ca 0,5 kilo som jeg satte tilbake.

Kom meg nesten helt ned i sør igjen før jeg kjente en siste fisk. Fikk en på 150 gram i siste hullet.

Endte på ca 28 fisker. 22 av dem endte opp med knekt nakke. Dem 22 «små» veide 2,8 kilo, så hadde vel mellom 4,5 på 5,5 kilo i dag tipper jeg.

Lars Erik hadde havnet på 10-12 fisker leste jeg på facebook. Og Jan Morten som også var utpå en tur hadde visst ikke hatt et lugg.

Så status ble at det var mere en bra nok is, men fisket er ikke bra. Ikke kult å bomme 30 hull på rad, så vi ble vel i grunn enige om at Tunevannet ikke er egnet til julecup nr.3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment