Totalt antall sidevisninger

onsdag 31. desember 2014

2014-12-31 Lita kule på Skjeklesjøen idag

Kula ble bråbestemt i går kveld. Jeg, Tonje, Kent, Lennart og Jan Morten var klare for årets siste tur på isen.

Vi stilte oss på ei lita lomme langs veien litt føre bondegården. Mens vi sto der kom bonden forbi med traktoren sin. Stoppet, åpnet ruta og sa at vi kunne da bare stille oss på jordet bak låven hans. Bra mann. Slikt liker vi.
Gikk ut på isen litt over 9.30, og vi bare bestemte oss for å starte å fiske med en gang, og skulle fiske frem til kl 13.00.
Både jeg, Tonje og Lennart gikk over til skjæret og startet der. Skulle til å agne så hadde jeg igjen glemt agnboksen i bilen. Jaja, bare å løfte på ræva å gå å hente den det.
Kom tilbake så hadde allerede Lennart fisket seg inn til landet på andre siden og startet jagingen sørover i sjøen. Jeg gjorde meg en 4-5 hull før jeg traff fisk. Tonje var allerede på vei over mot startsiden igjen da. Fiskene jeg fikk var bittesmå. Født i april/mai 2014 tipper jeg.
Fikk vel 15 slike tasser på tafs i det hullet. Borret 5 meter ved siden av og fikk noen der også. 5-6 hull på rad som ga slike småtasser. Tonje hadde kommet tilbake til skjæret nå. Hadde sett at jeg hadde sittet lenge rolig. Kent kom også etter hvert og samme gjorde Jan Morten.
Syns det begynte å bli veldig oppborret her nå, så vurderte å dra ned til elva i stedet. Jeg hadde vel 55 fisker etter ca 1 time. Jan Morten hadde 4 sa han. Tonje hadde visst fått en bedre fisk rett før jeg stakk, men den fikk jeg aldri med meg at hu fikk.
Stakk ned til elva, og så at Lennart hadde slått seg til ro på andre siden av elva. Jeg borret 2 hull mot elva for å sjekke istykkelsen. Var bra, så gikk til 5 meter fra råket. Fikk en der, og den var på 20 gram. Stort for å være i dag. Hehe.
Borret langs råket utover, men fikk bare en 7 grammer på dem 6-7 hullene. Borret meg vekk fra råket igjen, men kun 1 mort. Borret meg da mot land igjen og fikk noe når jeg nærmet meg land. Hadde en 5-6 hull der som jeg fikk litt i. Noe yngel, men betraktelig flere 20 grammere en ved skjæret.
Hadde fisket i 2 timer nå, og begynte å bli oppborret der jeg dreiv. Hadde 75 på telleren, så den midtre timen hadde kun gitt 20 fisker. Men i alle fall noen gram bedre snitt en ved skjæret.
Fikk lyst til å prøve den plassen helt nede i sør som jeg og brodern fikk brukbart på under NC’n her for 4-5 år siden, så heiv på meg sekken. Opp på land, rundt råket, passerte Lennart, og videre sørover. Var såpass langt unna Lennart at jeg ikke fikk spurt han hvor mye han hadde fått.
Var grunnere her nede i sør en det jeg husket. Borret over den rosa jeg og brodern fisket, men ingenting. Ikke noe ennå lengre sør. Ikke noe langs andre landet. Var 10 minutter igjen og jeg var nesten tilbake ved Lennart, uten å kjent et eneste lugg.
Borret inne blant hullene til Lennart, men kjente ikke noe. Et hull til 30 meter lengre nord innimellom hulla til Lennart, men ikke noe der heller. Borret da på 10 meter fra Lennart. 2 minutter igjen. Der sto det noen fisker. Rakk 3 stk før det var slutt. Var 3 stk mellom 15 og 30 gram. Hadde Lennart sittet å plukket slike i 2 timer så ville han ha bra tenkte jeg.
Jeg endte på 78 fisker. Spurte hvor mye Lennart hadde, og han sa 55 fisk. Så da spørs det på snittet. Men han sa han hadde dårlig snitt og viste meg dunken. Og ja, han hadde mest slik yngel som jeg fikk ved skjæret, så da ville jeg slå Lennart.
Men hvordan hadde det gått med Tonje og Jan Morten da. Dem hadde vel blitt sittende å fiske ved skjæret. Og jeg hadde 55 der første timen, så da kunne vel dem klare 100-110 fisker siste 2 timene.
Kom inn igjen og viste seg at det hadde kommet bedre fisk rundt skjæret etter jeg gikk (og også rett før ettersom Tonje fikk en på nær hektoen rett før jeg gikk, som jeg ikke fikk med meg).
Jan Morten hadde igjen lurt dem på pimpel, slik han også gjorde på KM. Hadde ikke mange fiskene, men med et snitt på nærmere 70 gram så ville han vinne enkelt i dag. Tonje hadde fortsatt med tafsen, men fått noen fine slengere på den også. Og hun hadde nesten like mange som meg med sine 68 fisker.
Så da ble dagens resultater slik:
1.       Jan Morten        2430 gram (ca 35 fisk) - snitt 69 gram
2.       Tonje                   1300 gram (68 fisk) – snitt 19 gram
3.       Niklas                  1010 gram (78 fisk) – snitt 12 gram
4.       Lennart                900 gram (55 fisk) – snitt 16 gram
5.       Kent                     420 gram (25 fisk) - snitt 17 gram
Grattis til Jan Morten.
Nytt år i morgen, og nye muligheter. Kjemper på videre i motvinden :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment