Totalt antall sidevisninger

torsdag 19. februar 2015

2015-02-14 KM isfiske for SFK Acerina – Øyeren v/Sandstangen

Flere år på rad nå så har vi måtte presse inn KM veldig sent på sesongen, pga dårlig planlegging. Dette året hadde vi satt opp 2 datoer. Den første var likt som Femsjø, så skulle kun gjennomføres om det ble kansellert der. Og det ble det.

Vi har hatt en del småsjøer siste årene. Lundebyvannet, Kløsa og Kolbjørnsviksjøen. I år ville vi ha en større sjø der muligheter for høye vekter er tilstede. Vi gikk for å arrangere på Øyeren med utgang Sandstangen.

Vi vet jo at denne sjøen kan være litt vrien. Er det fart, så kommer det fort vekter godt over 10 kilo, men de gangene vi har vært med på Lund gård så har det heller vært dårlig fiske. Men er jo likt for alle uansett.

Kvelden i forveien begynte noen av klubbens medlemmer å prate på at det kunne være dårlig is der. Forrige helg på Lund gård var det 30 cm stål overalt, så stusset på om det kunne være så mye dårligere her. Vi satset på at isen var bra og tok oppmøte som planlagt.

Jeg og Tonje var først på plass, og kunne se at det var noen lokale som satt langt der ute å fisket. Så da er det ikke dårlig is i alle fall.

Dukket etter hvert opp 9 stk som ville være med å kjempe om KM-tittelen i isfiske for Acerina. Vi var alle klare tidlig, så valgte å gå ut 10.15, og skulle da fiske fra 10.45 til 14.45.

Satte meg på de store platåene som strekker seg ut fra land. Er fra 2 til 8 meter første 200 meterene fra land, før det brått stuper til 20-70 meter. Satte meg der jeg så det var borret noen gamle hull.

Fant ikke noe fisk dem første hullene, så borret meg mot grunnere vann. Fikk etter hvert en 50-grammer, men etter den så kom det 5-6 feite morter på rad. Da var det bare å borre videre.

Christer kom traskende forbi og han hadde ikke fått noe særlig han heller. Han gikk videre i retning far sin. Jeg borret meg utover igjen, og fant ei lita rose med litt fisk. Fikk blant annet en 2hektos. Så at når Christer kom til far sin så begynte han brått å løpe mellom hullene. Liten tvil om at Jan Morten da hadde noe i sekken som gjorde at Christer fikk litt ny tenning.

Fant litt fisk 100 meter unna Jan Morten og Christer. Var vel oppe i 12 abborer. Dro i retning starten, og det gjorde far og sønn Fossen også. Så at Tonje ble sittende igjen litt på innsiden av der jeg hadde fått litt fisk.

Så at Jan Morten satt å plukket brukbart i et hull der. Greie fisker også. 50-100 gram. På yttersiden av han var det for dypt, mens på innsiden var det passe. Gikk tydeligvis en skikkelig kant der. Fikk en på innsiden av han, men ikke noe mere. Litt lengre bort fikk jeg et hull med først en 20 grammer, så slike Lund gård yngel på 5 gram.

Endte tilslutt på 28 fisker.

Jan Morten hadde en del mere en det regnet jeg med. Og også Christer hadde fått brukbart rundt far sin når han kom til han første gangen. Viste seg også at Tonje hadde fått greit på ei rose i nærheten av den første rosa jeg fant. Hadde blant annet fått en abbor på over halvkiloen. Viste seg at hu satte på plass både meg og Christer i dag.

Slik gikk det i dag:


Gratulerer til Jan Morten med en suveren seier i dag med sine 3825 gram. Han var regjerende klubbmester før dette stevnet, og vil da være det ett år til, i alle fall. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment