Totalt antall sidevisninger

lørdag 21. februar 2015

2015-02-15 NC nr.6 - Lyseren

Etter bra oppmøte på Skumsjøen(123), Vingersjøen(122), Steinsfjorden(147) og Hemnessjøen(134), så kunne mye tilsi at vi kunne få ny deltakerrekord på NC-stevne i nyere tid i dag på Lyseren. Gjeldene rekord er på Næra med 153 deltakere den 25.mars 2012.

Jeg hadde en noenlunde plan i hode på vei utover. Visste om en del som drar i ca samme område som jeg selv går. Og noen av dem er klubbkompiser, så vi ønsker ikke å løpe i veien for hverandre. Jeg startet sammen med brodern, og var en par fra Eidsvoll/Nannestad der også. Mine klubbkompiser stoppet litt tidligere en meg.

Var bare 1-2 slike 30-50 grammere i dem første hullene. Prøvde grunnere, men traff ikke med en gang på det heller. Virket ikke som det var all verdens av fisk i vika. Startet å fiske meg langs land utover. Fikk noen bedre fisker i et hull der. Et par over 2 hg i alle fall. Var litt fisk bortover her. Noen hull med en del smått, mens andre hull var det noen fisker på 50-100 gram.

Brodern kom bort til meg, og han fikk også brukbart med fisk. Var et lite platå der vi fikk ganske bra på. Han borret på utsiden av platået, og etter å ha fått 5-6 30-40 grammere kom det bedre fisker. Fikk først en på 4 hg, så en 3 hg, så en 3 hg til. En kjapp kilo på under 1 minutt fiske. Slik er det på Lyseren.

Jeg borret utenfor han igjen, men fikk bare noen små. Inn på samme linja som han 5 meter bortenfor, og da støtet det til hos meg også. Fikk vel 5 kjappe på mellom 150 og 350 gram. Da kom han fra Eidsvoll å satte seg 30 meter bortenfor oss igjen. Og rett etter det så kom han fra Nannestad å satte seg 30 meter bortenfor Eidsvollingen igjen. Jeg og brodern ble vel sittende litt for lenge rolig, og da må man jo regne med å få besøk.

Så at Eidsvollingen ble sittende lenge i første hullet han tok der, så var nok fisk å få. Jeg og brodern fortsatte å borre i retning han. Fikk litt fisk, men var ikke noe flere store. Lyseren er ikke noe sted å gnu, så vi stakk forbi disse 2 og fortsatte bortenfor dem. Normalt ikke noe sted jeg får all verden, men måtte jo prøve.

Ble 8-10 hull bortover der med kun 15-20 småfisker som resultat. Det holder ikke, så må finne på noe annet. Hadde fått litt fisk ute på 5m + tidligere i dag, så dro inn igjen i vika og fisket godt på utsiden av hullene fra tidligere i dag. Plukket greit i noen hull, og snitt på ca 35 gram. Bygger seg sakte og sikkert oppover i dunken, men ikke raskt nok.

Vurderte å stikke til andre områder på sjøen, men så jo at mine klubbkompiser hadde feid over mange av områdene, så de plassene var antagelig ferdigfisket.

Var bare 1 time igjen, og noe måtte skje. Dro over til andre siden. Var fisk der også, men mest 30 grammere, og dessverre ikke mere en 1 i hulla stort sett. Et og annet hull med 5-6 fisker i. Dro ut på en odde som kan levere litt penere fisk. Brodern hadde også kommet over nå.

Fikk et hull der med 6-7 fisker på 50-60 gram, men fortsatt fleste hull med 1 og 2 fisker i. Broder fikk en hull med 10-12 fisker som snittet på 50 gram. Så en rask halvkilo til på han i det hullet.

Tiden rant ut for meg, og jeg endte på 230 fisker. Ville ikke holde i dag. Hadde noen bedre fisker, men ikke nok av dem. Tippet jeg hadde ca 9 kilo. Garantert at noen kommer seg over 10 kilo på Lyseren.

Kom meg inn igjen på ca 40 minutter. Så på veiekøen, og var faktisk ikke så mange store poser. Mye på 4-5 kilo så det ut som.  Traff på Riksfjord, og han kunne melde om at han hadde 8,3 kilo. Tror jeg skulle ha mere en det. Så Rune Tyskerud i køen, og han så ut til å ha en 10-kilos pose. Jim hadde 8 kilo sa han. Og hadde abbor på 1370 gram. Odd Henning hadde veid inn 8 kilo.

Stakk bort til Runar og Christer som satt å ventet på at veiekøen skulle minke. Og dem hadde store poser ja. Over 10 kilo begge 2. Køen minket etter hvert og vi stilte oss i køen. Christer veide inn før meg, og da han la fisken sin på vekta så var det fortsatt Rune Tyskerud som ledet, på 10.210 gram. Christer dyttet Rune ned, for han veide inn 11.240 gram. Mine fisker veide bare 8980 gram. Men la meg vel i alle fall på topp 10. Runar sin pose så litt mindre ut en Christer sin, men det var jaggu ikke med mye. Runar veide inn 11.176 gram. Oioioi, kun 64 gram bak. Og dem hadde fisket sammen i 4 timer. Marginer.

Mine 230 fisker veide som sagt 8980 gram, og det gir et snitt på 39 gram. Dette ga meg en 6.plass i HS, og 7 plass totalt. Lindgren i HV slo meg med et par hekto. Og jeg la meg hele 4 gram forran nr.2 i HV, Åge R Nilsen. Hehe. Han hadde 303 fisk, så hadde klart bedre snitt en han i alle fall.

Tonje vant klassen sin idag. 5182 gram.  Det gjorde at hu tok seg ut på landslaget som skal til Sveg. Grattis.

7 Plass totalt i dag ble da årsbeste for meg i NC-serien. Ellers hadde jeg en 12te på Skumsjøen, 16de på Hemnessjøen og en 18de plass på Heivannet. Topp 20 på 4 av 6 NC-stevner i år. Og ble da nr.14 i NC-cupen totalt med 31 poeng. I HS hadde jeg 6te på Lyseren, 12te på Skumsjøen, 12te på Heivannet, 13de på Hemnessjøen og 19de på Steinsfjorden. Poeng på 5 av 6. Totalt 43 poeng, og 11 plass i HS i år.

Norgescupen totalt vant Christer med 72 poeng. Han vant også HS-klassen. Hadde poeng på alle 6 stevner, så måtte da stryke sin 18de plass Hemnessjøen. I DS-klassen så vant Tonje med 93 poeng.

Og ny deltakerrekord på NC ble det. 154 mann. Gledelig.


Hadde vært spennende å sett hvordan det hadde gått om ikke han fra Eidsvoll og Nannestad hadde kommet over når jeg og brodern traff som best. Om vi kunne fortsatt alene de 50-60 meterne videre mot odden. Det får vi selvsagt aldri vite, men jeg tror jeg vet hvordan det hadde gått. Men slik er pilkinga. J

Fortsatt mye å fiske for i år. FM, NM, Källarne cup osv. Bare å kjempe på. J
Klassevinnerene fra Lyseren:
Foto: Ole G
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment