Totalt antall sidevisninger

onsdag 7. desember 2016

2016-12-04 Isfiskekonkurranse på Ørsjøen

Var på denne sjøen første og eneste gangen tilbake i desember 2013. Gikk ikke bra den gangen. Ble faktisk helt sist i HS. Men man tar uansett med seg læring om det går bra eller dårlig. Visste iallefall hvor jeg IKKE skulle gå denne gangen.

Hadde sett meg ut 2 spennende plasser, og gikk til den av dem 2 plassene det var mist folk på idag. Hadde et par Tryslinger på 30-40 meters avstand, og det er jo aldri feil. Lokalkunnskap bør aldri undervurderes.

Startet å fiske, men kjente ikke noe i første hullet. Så at disse 2 nevnte tryslinger startet å dra ganske bra med en gang. Jeg liker jo ikke å sekke, så ønsket ikke å gå rett ut til dem. Men samtidig er det jo viktig å finne ut hva dem får på og ca hvilket dyp dem får fisk på. Så jeg borret meg i retning dem.

Etter 4-5 hull var jeg på samme "høyde" som dem. Han ene fisket med tafs og han andre med myska. Så tydeligvis flere metoder som fungerer. Jeg fikk etterhvert 1 fisk i det hullet når jeg var på høyde med dem. Startet å bli dårligere for dem også nå hørte jeg dem sa. Så dem startet å borre litt rundt på den rosa dem satt på. Tror begge hadde 15-20 fisker i første hullet sitt, så dem hadde uansett en bra start.

Remi kom også innom, men dro forbi dem, og ble sittende litt lengre borte. Thomas var også bortom, men stakk igjen. Tror han også satte seg lengre bort der Remi hadde stoppet opp litt. Han ene tryslingen dro også bortover der nå.

Jeg startet å få litt fisk når dem fleste hadde dratt videre bortover. Aldri noe bra drag, men fikk litt her og der. Var et par hull jeg lurte opp 6-7 fisker i. Prøvde myskaen for å se om jeg kunne melke noen flere, men hadde ikke napp på den. Prøvde sikkert myska 5-6 ganger i løpet av dagen, men ikke et napp. Snodig.

Så at folk over hele sjøen flyttet endel på seg, så jeg holdt roen og fisket sakte men sikkert opp litt fisk her og der på det lille området jeg jobbet på. Ble mye vanskeligere etter vi hadde fisket rett i overkant av 2 timer. Og etter 3 timer var det omtrent umulig å få noe mere. Christer var innom, og han hadde 29 fisk sa han, og da hadde jeg 59. Fikk en abbor til når det gjensto 30 min, og fikk en siste fisk i det siste hullet for dagen, så endte på 61 fisker. Så ned i dunken og tippet på at jeg hadde i overkant av 4 kilo. Vet ikke hvor langt det skal rekke idag, men ettersom jeg nesten hadde doblet Christer så er jeg antagelig ganske høyt oppe på listene idag. 

Gikk rykter på at Børre hadde dratt brukbart hele dagen, og Nils hadde også plukket endel. Thomas hadde visst ca 3,5 kilo etter 3 timer. Og hvor mye kunne Odd H ha?

Ruslet inn igjen og stilte meg i veiekøen. Børre hadde akkurat veid inn, og han hadde 5741 gram. Det er nok fort vinneren idag. Thomas hadde også veid inn, og han hadde 3759 gram. Det skal jeg slå. Odd H hadde dratt hjem, så han hadde nok veldig lite. Jeg fikk veid inn og det veide 4548 gr og det var visstnok nest høyeste vekta så langt. Nils sa han hadde rundt 50 fisk, så burde ta han på vekt også da. Han veide inn 3888 gram.

Så da ble det en 2.plass totalt på meg idag. Det er jeg jo selvsagt veldig fornøyd med. Jeg, 2.plass, i Trysil. Er jo som ei oddsbombe går inn. Så fra sisteplass forrige gangen jeg var her til nest best idag. Snur fort i fiskinga.


Neste stevne for meg blir lørdag 10.des på Rangsjön i Sverige. Håper vi sees der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment