Totalt antall sidevisninger

fredag 13. oktober 2017

2017-10-13 Treningstur i Ørakanalen

Tenkte jeg skulle prøve noe litt annet idag, så satte kursen ned til Øra-kanalen i Fredrikstad. Hadde vel mest trua på å få litt sik, men mulig også abbor, vederbuk og mort.

Bommen inn til fyllinga åpner kl 7 på hverdager, så får ikke dratt dit noe tidligere, og man får vel da heller ikke fisket der på søndager. På vei ut igjen trenger man ikke ta noen hensyn, for bommen går opp av seg selv på vei ut igjen. :)

Utsikt fra peggen: 

Fisket kun 1 swim idag, og det var 13m TAP. Sikkert lettere med feeder, men jeg vil jo ha mest mulig TAP-trening, og da får jeg testet den skikkelig. Får evt justere til neste gang ut fra hva jeg finner ut idag.

Første fisken jeg fikk, etter ca 30 sekunder fiske, var denne:
Liten sei, tror jeg...
Fikk vel 3 raske sånne, men så gikk det på en bedre fisk, og det var vel dagens targetfisk, altså sik:
Sik på ca 3 hg
Fikk vel kanskje 20 fisker første 2 timene, blandet smålyr og sik, så fikk jeg et flashback fra VM i Belgia tidligere i år da jeg fikk denne:
Gobi, eller en eller annen slags kutling
Etter ca 3 timer så ble jeg totalt innvadert av småsei. Prøvde å fòre dem ihjel, men det gikk ikke. Prøvde å loosfeede knallhard, men ble bare flere og flere av disse små rakkerne. Var relativt hard sidevind fra venstre, og det gjorde ikke fisket noe lettere, så tenkte å fiske meg opp til 100 fisk, og har jeg da ikke fått noe mere sik eller annet spennende så kom jeg til å gi meg.

Småsei, småsei og mere småsei, så da tok jeg et catcherbilde og dro hjem.

Closeup av fangsten:

Endte da opp med 11 sik, 1 gobi og 88 småsei.

Nestegang så skal jeg ha en kortplass til disse plagsomme småseiene. Enten topp 5 TAP eller 5 meter toppknytt tenker jeg. Får jeg dem på 5 meter toppknytt så er det jo nesten som lauefiske å regne. Tror også jeg skal ha 2 plasser etter storfisk. For selv om jeg har en kortplass til småsei, så kan dem fortsatt også stå i hopetall på 13 TAP-plassen. Så er nok greit å ha en feederplass lenger ut også.

Jeg blir nok å dra hit igjen. Elsker å prøve å knekke fiskekoder. 

Jeg er absolutt ikke vant til brakkvann/tidevann, så der her jeg mye å gruble på. Vannet sank vel ca 20 cm fra da jeg kom til da jeg ga meg. Strømmet stort sett fra venstre mot høyre, altså at vannet var på vei opp mot Glomma. Var vel 2 stk 5-minuttere det strømmet høyre mot venstre. Aner ikke om det er best når det går fra flo til fjære, eller fra fjære til flo, men får jeg gjort meg noen fisketurer hit så finner jeg vel ut av det.

Har jo også fisket endel i Isegran, og der syns jeg det er best siste halvtimen inn mot fjære, og nesten hele veien opp mot flo igjen. Aner ikke om det kan være det samme her. Sjekket ikke tidevannet før jeg dro, men sjekker nå, og det så slik ut idag:

Var jo omtrent slik jeg følte det. Begynte vel å fiske 10.30 eller noe, så da var den ca på toppen allerede. Så bare sank og sank helt til jeg ga meg litt før kl 18. Se om jeg treffer på en litt annen tidevannskurve neste gang.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment