Totalt antall sidevisninger

onsdag 21. desember 2011

2011-12-21 Ny isfisketur i Indre Østfold

Idag bar det avgårde til et skogsvann sammen med Runar.
5 minus når vi gikk ut. Hadde kommet 1 cm nysnø i løpet av natta.
Isen var ganske tykk her. 12-13 cm.

Vi startet omtrent midt på sjøen. Jeg borret vel 15 hull med pimpel før jeg fikk min første fisk. Slapp da ned tafsen i samme hullet, og da kom det jaggu opp 5 til. Borret da 5 meter lenger bak igjen. Ikke napp på pimpel, men når jeg slapp ned tafsen så kom det jaggu opp 6 stk i det hullet også.
Runar så vel at jeg satt lengre en 3 min i hullene, så han kom løpende. :) Jeg fortalte om mine observasjoner så langt. Og han hadde klart å lure 1 fisk på sine første 20 hull. Og den hadde han fått på myska av alle ting. Hehe. Så tidlig ledet jeg altså 12 mot 1.

Borret et par hull til, og da fikk Runar denne dassørreten:


Vi fortsatte sørover i sjøen. Når vi begynte å nærme oss sørenden så begynte vi å få 2-3 fisker i hvert 3 hull eller noe. 6 fisk i hullet var meget bra. Megabra hull var 10 fisk i hullet.

Vi borret fort opp sørenden, og for de som kjenner oss, så har vi litt lopper i ræva på isfiske. Så vi ble massivt raskt enig i å dra opp dit vi startet å heller jage på fisken mot nordenden. Når vi var ferdig i sør ledet jeg vel med 60 mot hans 51.

Jeg fikk 6-7 fisk i første hullet etter vi dro opp til midten igjen. Det var endel dypere ca midt på sjøen, og vi likte oss ikke så godt der, så det gikk fort oppover mot nord.
Vi nærmet oss en fin plass, og da fikk jeg denne:


Vi var i ferd med å runde en odde som viste seg å ha et fint platå under vann på ca 2 meter. Der traff Spersen MONSTERhullet sitt, og dro 20 stk. Vi hadde vel da fisket i ca 3 timer, og vi skulle kun fiske ca 30 min til. Etter Runar var ferdig i monsterhullet sitt, så sto det 101 til han og 100 til meg.
Det var om å gjøre å treffe riktig dyp, og det var Runar bedre til en meg på slutten der. Han fikk fisk i nesten alle sine siste hull, men jeg bommet litt og dro på ny KriKo. Klokken ble 14.45 og sluttsignalet gikk.

Vi endte opp med følgende:
Runar 133 fisk - 4300 gr - 32,33 gr i snitt
Niklas 117 fisk - 3970 gr - 33,93 gr i snitt

Det siste hullet jeg borret traff jeg riktig dyp kjente jeg, så jeg måtte bare fiske ferdig hullet. Jeg fikk 1 med en gang jeg kom til bunn, men da var det bare 10 sekunder igjen av fisketiden. Fikk da 8 til ganske kjapt etter sluttsignalet gikk. Men de kunne jeg jo ikke ta med i innveiiingen. 8 stk x mitt snitt på 33,93 gram er 271,5 gram. Legger jeg det til på mine 3970 så havner jeg på 4240 gram. Små marginer. ;-)

En fin dag på isen der vi begge fikk trent litt tafsfiske. Morro.
Grattis Spersen. Du er massiv.

Borret 101 hull og brant 1744 kcal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment