Totalt antall sidevisninger

torsdag 22. desember 2011

2011-12-22 Ennå en tur i Østfold

Jeg og Runar måtte utpå en tur idag og. Var litt usikker på isen på det vannet vi dro til.
Vi sparket litt i isen inne ved land, og den kjentes bra ut. Vi gikk 3 meter utpå, og prøvde å borre. Var 8 cm, og det holder jo. Fisket rett på tvers over den vika vi startet i, og det var noe plukkfisk i de fleste hulla. Kom til andre siden, og der fikk vi noen litt bedre fisker (60-100 gram) begge to. Normal størrelse på fisken i dette vannet er vel ca 30 gram.
Jeg prøvde litt lenger fra land mens Runar fortsatte langs land utover mot en odde. Fikk plutselig en abbor på 6 hg. Morro. Borret da ennå 10 meter lenger ut, og fikk noen små til. Borret så ennå 10 meter lenger ut, og da smalt det på en fisk på ca halvkiloen:

Både denne og den på 6 hg fikk friheten tilbake.

Da jeg fikk den, så kom Runar tilbake, og kunne melde om at det bare var 4 cm utenfor odden, så da valgte han, med rette, å snu. Høstisen er skummel. Spesielt med 2 cm snø oppå.
I det hullet jeg fikk den på halvkiloen så fikk jeg vel 25 småabborer til, og kunne sikkert fått flere. Men med lopper i ræva så blir man litt rastløs, og vil heller borre etter mere stor fisk. Jeg gikk altså fra hullet uten å tømme det.
Vi Fisket oss tilbake til den siden av sjøen vi startet, og fortsatte oppover det landet. Plukket stort sett fisk i alle hull, men det var noen hull man ikke fikk noe i også selvsagt.
Vi kom til en ny "odde", og så en sprekk i isen. Var dårlig is der og, kanskje 5 cm. Men vi kom oss over, og kunne fortsette oppetter landet der. Fisket oss rundt ei vik, men traff aldri det helt store. Kom til ennå en odde. Jeg testet et hull, og det var 4,5 omdreininger på borret, ca 7 cm. Latt sekken stå, gikk 5 meter og borret et hull til. Borret gikk gjennom etter under 2 omdreininger. Aiaiai... Kanskje 4 cm is. Hadde jeg hatt sekken på tror jeg jaggu jeg hadde gått gjennom.
Vi hadde vel da fisket i kanskje 3 timer og valgte å avslutte der.

Runar hadde 120 fisk og 3900 gram. Som gir et snitt på 32,5 gram
Jeg hadde 138 fisk og 4660 gram. Snitt 33,77 gram. Legger jeg til mine 2 fisker på ca 5hg og 6hg, så hadde jeg ca 5760 gram og snittet økte til 41,14 gram.

Dette var tur nr.5 for meg og Runar.
Tur 1 oppe på Hedmarken var det dårlig is, og vi gir ikke full gass. Da tok jeg han.
Tur 2 var i Degernes, og også dårlig is, så ble heller ikke full gass. Jeg tok han igjen.
Tur 3 var på Bunessjøen, og halve sjøen var bra is, og vi kunne gi full gass. Da slo han meg.
Tur 4 var en tur i Indre Østfold, og det var bra is, så full gass igjen. Da slo han meg igjen.
Tur 5 som var idag. Dårlig is, vi blir forsiktige. Holder oss ca max 50 meter fra hverandre. Ikke full gass. Da vant jeg igjen.

Håper ikke dette mønsteret holder seg, for da sliter jeg mot han på konkurranser. For på konkurranser så er det FULL gass. Men vi er ganske jevne på hver tur, liker å gi full gass, borrer jævlig mange hull. Satser på at vi blir et farlig radarpar på konkurransene utover vinteren. Det skal iallefall ikke stå på innsatsviljen. Konkurranser, BRING THEM ON!!! Vi er klare!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment