Totalt antall sidevisninger

fredag 30. desember 2011

2011-12-30 Julecup nr.7 - Lille Bergsvann, Vestfold

Stevne nr.7 i julecupen til Hesmyr sto for tur idag. Lille Bergsvann.
På forhånd hadde vi hørt at Remi og Luci brukte å fiske pimpel på dette vannet. Dem fortalte også at det  var en sjø på ca 1,5 km, og at det ikke var fjellvegger som stupte ned i sjøen slik det ofte er i Vestfoldvannene jeg har vært i. Derimot var det stort sett siv rund det hele.

Dette var også en sjø Thomas aldri hadde vært på før, så skulle bli spennende å se om noen kunne stoppe Thomas sin vinnerrekke i julecupen.

Det var hele 13 stk med idag. En full bil fra Østfold og også 2 stk fra Drammen i tillegg til de 6 som har vært med på de fleste stevnene.

Vi valgte å ha 15 min gangtid idag, slik at det ville bli litt spredning på alle folkene. Så utgang var kl 09.45, og fisketid da fra 10.00 til 14.00.

Jeg og Runar satte på sprang med enden av sjøen som mål. Runar var som vanlig litt forran meg, og han stoppet da på en liten odde ca 250 meter fra enden på sjøen. Jeg regnet med at det ville bli mye borring idag, så jeg slo meg ned sammen med han, slik at vi kunne jobbe sammen om å finne noen stimer med abbor.
Luci stakk inn i vika på bortsiden av odden, og Thomas samt Christer stakk inners i vika men på andre siden av råket etter bekken som kommer inn i enden på sjøen.

Runar fikk fisk på pimpel i første hullet, men bare 1, og ikke noe på tafs. Jeg fikk vel en i 3je eller 4de hullet. Vi borret oss bortover langs land og innover i vika i høyt tempo. Fikk noen strøfisker her og der, men var vanskelig å få noe  mere en 2-3 i de hullene man fikk fisk i.
Da jeg kom på utsiden av der Luci drev å borret så fikk jeg en par kjappe, så smalt det på en penere fisk. Varpet den relativt raskt opp, og det var en abbor som bikka 3 hg. Fikk ennå noen fisker til i hullet, men så døde det ut. Jeg fikk en 4 hektos "panne" noen hull senere også.
Jeg og Spersen var nå overbevist om at det var pimpel som gjaldt selv om vi så at iallefall Luci fikk noen flere i hullene enn oss. Luci hadde også problemer med å få opp de store på tafsen. han mistet vel 2 stk 3hg + fisker bare i løpet av første timen.
Jeg og Spersen gikk til å borret villmann over hele vika til høyre for råket på leting etter "panner". Etter en par timer fiske der, så så hele vika ut som en sveitserost. Jeg valgte da å borre meg utover mot enden av råket. Jeg hadde vel ca 55 fisk da, og Runar hadde vel kanskje 35 fisk.
Runar fant et lite område på kanskje 20x20 meter innenfor hulla til Luci som det ikke var borret på, så han ville feie over den plassen før vi tenkte å gå til i vika på andre siden av råket.
Når han hadde fisket ferdig den plassen og kom ut til meg, så hadde jeg kommet meg opp i 60 fisk, og Spersen rapporterte om 91 fisk. :-O Aiaiai...  Og ikke bare hadde han tatt ca 55 fisk, men noen av dem var "panner" i tillegg.
Jaja, lar man den maskinen av en mann få sitte alene å dra i 6-7 hull i 20 minutter, så kan det fort gå slik. Med den innsatsen han har på borring og forflytting på isen, så må han jo bare treffe innimellom.
Vi startet å borre villmann i vika på andre siden av råket i leting etter mere "panner". Vi fikk vel ikke noen større en 100-120 gram, men plukket da endel fisk her og der rundt i vika. Når det var igjen 20 min av konkurransen, så var også denne vika totalt sveitserost.
Runar stakk da bort på en liten sivodde  i utgangen av vika, mens jeg valgte å fiske en liten rose på 30x30 meter som var uborret.
Jeg fikk vel fisk i 6 av 8 hull på den rosa, og en av dem var over 1 hg, så var fornøyd med avslutningen min. Fikk 4 fisker i siste hullet mitt idag.
Men da jeg stakk bort til Runar for å ta følge med han inn igjen, så hadde han truffet ennå bedre en meg, IGJEN. Han hadde vel ca samme antall siste 20 min, men han hadde kanskje 10-20 gram bedre snitt på alle fiskene sine.

Jeg hadde 125 fisk og 5680 gram = snitt 45,44 gram
Runar hadde 151 fisk og 7560 gram = snitt 50,06 gram

Det tror jeg er første gangen på våre 10 turer så langt i år Spersen slår meg på snittet. Ikke vet jeg hvorfor jeg normalt snitter høyere en han, men jeg klager ikke. :-P

Jeg og Runar er foresten 5-5 internt så langt.
Mot Christer er det 3-3 etter idag.

På veien inn diskuterte vi litt om hvor langt opp vi kunne bli. Treffer mann "panner" på slike sjøer som idag, så blir det fort vekt, så ingen av oss var sikre på om Runar kunne ta det. Jeg følte at Runar sin pose kunne holde idag, men man vet jo aldri.

Da vi kom inn i målområdet hørte vi med en gang at Fjellis hadde truffet "panne"fiske inne ved starten sammen med Lennart. Vi tok en titt i sekken til Fjellis. Så at han hadde ca halve dunken, så det ville bli tett mellom han og Spersen. Og alle fiskene vi så i sekken hans var 100-200 gram, så han hadde definitivt hatt ordentlig pannefiske siste kvarteret.

Det viste seg at det kun skilte 80 gram mellom Runar og Fjellis. Og denne gangen gikk det i Runar sin favør.

Grattis Runar. Vel fortjent etter noen liter med svette ute på isen.

Kort oppsummert til slutt. Dette var en knallkul sjø. Bra med fisk, og alt fra 20 grammere til "panner". Var nok ikke spesiellt bra drag idag, men den arbeidsinnsatsen som jeg og Runar la inn betalte seg. Iallefall for Runar.

Dagens resultater finner dere her: http://pimpelkonk.blogspot.com/2011/12/lille-bergsvann-7-runde-julecupen.html

Takker til Thomas Hesmyr for å ha dratt igang julecupen iår. Et meget bra tiltak som jeg håper repeteres ved en senere anledning.

Topp 2 idag. Runar 80 gram forran Fjellis.

3 kommentarer:

  1. kul lesning... ikkeno fiske for meg detta kjenner jeg;)

    SvarSlett
  2. blir svett bare ta å lese detta jeg!! ;)

    SvarSlett
  3. Hehe... Syns det er morro å kjempe på jeg da. Kjørte vel en 60-70 kondisøkter i løpet av sommerhalvåret for stille klar til is-sesongen. Og han Sperstan jeg skriver endel om i dette blogginnlegget hadde vel godt over 100 kondisøkter i sommer.

    SvarSlett

Post Comment