torsdag 21. desember 2017

2017-12-21 Førjulskule på Mæna, Hadeland


Cato foreslo denne sjøen. Hørtes spennende ut. Var visstnok mye mort her, så latt den telle. Kjedelig å kanskje ende opp med å sette ut mere fisk en det man kan ta med seg. Er generelt dårlig bett rundt omkring, så selv om Cato sa sjøen har potensiale til langt over 10 kilo så er jeg fornøyd om vinneren har over 5 kilo idag.


Vi ble 8 stk idag. Helt greit på en torsdag da dem aller fleste fortsatt ikke har fått tatt seg juleferie.

Kun Cato av oss 8 som hadde vært på denne sjøen før. Så hadde sikkert vært lurt å ikke starte altfor langt unna han, men det sket jeg forsåvidt i og havnet langt unna. Hehe. Det gikk jo som det måtte det. Bom, bom, bom og ennå litt bom. Hadde vel borret minimum 15 hull og over en halvtime hadde gått før jeg hadde min første kontakt.

Startet å få litt småabbor. 25-35 gram. Fikk først på tafs, og kunne få noen til på myska. Var veldig dypt, så myska var egentlig litt tafatt. Bruker for lang tid ned for å hente en liten abbor. Kjell og Steinar dukket etterhvert opp der jeg satt. Dem hadde vel heller ikke fått noe ennå. Men startet å få litt når dem kom til meg. Jeg dro relativt kjapt videre.

Traff på nytt med en gang. Litt bedre størrelse på fisken her. Fikk på tafs igjen, og var ikke sååå dypt her, så plukket noen på myska også. Ikke all verdens rundt, så startet å borre meg videre. Traff brått et hull ute på 10-11 meter der jeg fikk 5 kjappe på ca 150 gram. men var dessverre ingenting rundt. Valgte å gå tilbake til den forrige plassen, for hadde fått en pen mort der. Ville sjekke om det kunne ha kommet igang noe mort nå når det har roet seg. Ikke et lugg i det hullet jeg fikk en morten samt endel abbor. Men testet hullet ved siden av, og der fikk jeg sikkert 15 abborer og en mort, og endel av dem var ganske fine.

Hullet etter gikk det på noe stort, men etter å ha drillet den i 3-4 minutter røk sena. Satser på at det var ei gjedde. Ikke noe mere rundt, så stakk videre.

Traff på Tonje og hu hadde ca 10 fisk færre en meg. Jeg startet å gi skikkelig gass nå. Ned med tafsen, 1 lokkedrag, 3 stk smårist med pause mellom, og var det ikke noe da, så var det 20 meter videre og nytt hull. Fikk jeg fisk så tok jeg neste hull 5-6 meter bortenfor.

Fikk ikke all verden, men fikk da en og annen. Artig å jage iallefall. Tiden var i ferd med å gå ut. Brukte 3 minutter på å teste 2 av 4 hull som var borret i klynge, men ingenting. Borret et nyhull og fikk en. Var et gammelhull 7 meter lengre borte, så testet det. Fikk 5 fisk i det hullet siste 2 minuttene, og var nok flere nedi der. Virket å være drag.

Endte på 85 fisk, og regnet med at jeg kom til å havne langt ned. Hadde 10 flere en Tonje, men dårligere snitt. Odd H vant med 6,4. Tonje ble nr.2 med 4,5. Kjell hadde 4,4 på pimpelen sin og jeg ble da nr.4 med 4,2 kilo.

Resultater: http://gabloggen.blogspot.no/2017/12/2017-12-21-resultater-frjulskule-mna.html

Men uansett en artig sjø som jeg helt sikkert skal besøke igjen. Så takk til Cato for tipset av sjø til førjulskula.

I morgen er det Svea sin tur. Ser frem til å dra noen 3 hg + abborer på myska. Fortsatt dårlig bett antar jeg, men satser på at morgendagens vinner bikker 5 kilo. Disse store fiskene bygger jo fort vekt. Håper vi sees. :)

1 kommentar:

Post Comment