Totalt antall sidevisninger

onsdag 27. desember 2017

2017-12-27 Julekule på Høversjøen

Idag var det tid for Høversjøen. Artig vann med normalt mye fisk. Vinnervekt på over 10 kilo siste par gangene i jula. Snitt på rundt 40 gram på fisken, så det vil si man må over ca 250 fisk for å komme seg over 10 kilo. Jeg bruker å si at jeg må ligge på 1 fisk i minuttet for å noenlunde henge med der oppe i toppen.

22 startende idag, og det er et passe antall for den parkeringa som er i sørenden på sjøen.




Jeg valgte denne gangen å starte på det jeg kaller "Nordisk-strekka", og dem aller fleste andre valgte akkurat det samme. Så vi satt med 50 meters mellomrom oppover hele strekka der. Var litt trangere der jeg stoppet opp, med Blisten og Fredrik i umiddelbar nærhet.

Fikk vel 6-7 fisk i første hullet, så virket lovende. Tok ikke mange minuttene før jeg var oppe i ryggen på Blisten, og passerte han etterhvert. Men da ble jeg liggende i ryggen på Fredrik på hele strekket opp til der Reidar og Odd H startet. Brukte vel opp mot 1t 30 min på denne strekka. Passerte 100 fisk etter 1t 22 min, eller 82 minutter om du vil, så lå greit forran skjema til 240.

Men hva gjør jeg nå når denne strekka er oppbrukt, og sør for der jeg begynte hadde jo Jim med flere fisket. Ikke noe lysten til å gå og borre mellom mine egne hull heller. Testet kjapt 4-5 av gamlehulla til Reidar, og fikk vel fisk i alle. Bare 1-2 i noen, og 5-6 fisk i beste hullet. Nei, kan ikke drive slik siste par timene pluss.

Valgte å krysse over til andre siden, for vet at det var ufiska der. Iversen satt lengre nord på den siden, men skulle være 600-700 meter uborret fra rett over og sørover til der Jens Kåre satt. Heiv sekken på ryggen og krysset over. Brukte vel 6-7 minutter, for var 25 cm snø og bittelitt skare på toppen, så var tungt føre.

Bommet vel i 5 hull på rad, så fant jeg 2-3 hull på rad som ga litt. Så bommetjeg litt igjen. Iversen hadde nå gått fra langt nord til å sette seg 100 meter sør for meg. Hadde et par greie hull når jeg nærmet meg han, men så bommet jeg endel igjen. Siste 200 meterne før jeg kom til Jens Kåre var bom. Stakk forbi han, og da satt Christer rundt neste odde, så da måtte jeg løpe ennå 100 meter til forbi han.

Fikk en på en odde der så fort jeg kom til bunn, men ikke noe mere. Snodig. Bommet vel 5 hull til så fikk jeg et hull med 10 stk i. Nå hadde Iversen igjen kommet seg sør for meg. Gjorde seg 2 hull og dro ennå lenger sør. Jeg traff på litt fisk 20 meter før jeg kom til hullene til Ivers. Fikk 17 i det hullet og da passerte jeg 200 fisk. Da hadde det gått 3 timer og 20 minutter, eller 200 minutter om du vil. Så nå lå jeg akkurat på 1 i minuttet. Hadde blitt altfor mye bomming i det siste.

Fikk litt fisk i 5-6 hull på rad her og endte tilslutt på 249 fisker. Da bør jeg nærme meg 10 kilo iallefall, så får jeg se hvor langt det rekker.

Visste jeg lå noen fisker forran Christer når jeg passerte han. Jeg hadde vel 190 da, og han sa han hadde mindre. Vet ikke hvor mange mindre, men hørtes ut som 20-30 fisker bak iallefall.

Kom inn igjen og Christer hadde endt på ca 230 fisker, så da bør jeg ta han. Men Remi og Frank hadde sittet i fisk i nesten 4 fulle timer, og da har jeg jo ikke sjans mot dem. Remi hadde 308 og Frank 300 blank. Frank hadde faktisk mest i vekt da, med 12500 gram mot Remi's 12440 gram. Odd H kom sent inn, og jeg så tidlig i konken at han satt rolig, så satt i fisk. Han hadde 318 fisker, men litt dårligere snitt, så veide inn 11.680. Jeg ble nr.4 med mine 9580 og Christer rett bak der med 9340.

Fullstendige resultater her: http://gabloggen.blogspot.no/2017/12/2017-12-27-resultater-julekule-hversjen.html

I morgen er det Fjorda med utgang Kleiva. Jeg har aldri fisket i denne delen av sjøen, så det blir morro å teste. Håper på over 20 kilo på vinneren i morgen, og håper selvsagt jeg er den personen. Hehe. Sees i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment