Totalt antall sidevisninger

lørdag 23. desember 2017

2017-12-23 Førjulskule på Fjorda, Vestland

Idag var det tid for den første av 2 kuler på Fjorda nå i jula. Utgang Vestland idag, og det er der jeg har fisket 2 ganger før. Aldri vært med fra den andre utgangen som skal være den 28.des.


Punkt 1 utgang idag, punkt 2 utgang 28.des:

Vi ble 15 stk idag. Nærmer seg ordentlig jul, så da blir det flere og flere som blir med, håper jeg. 50 kr i påmelding og 50 kroner til fiskekort, som jeg overfører til kontaktpersonen der oppe når jeg får tak i han.

Valgte å starte relativt nærme starten idag. Når jeg kom frem så jeg at Tonje hadde samme tanken. Var greit fiske fra start, men merket at det måtte jages for å få samlet nok vekt. Jeg jager jo endel hardere en Tonje, så vi fant kjapt ut at det ikke var plass til oss begge her. Jeg valgte da å stikke til andre deler av sjøen istedet. Masse bra plasser å velge i.

Prøvde først ei strekke som jeg ikke her fisket før, men var bare noen strøfisker. Så at ingen hadde fisket av ei annen strekke som normalt leverer. Var også greit der idag, men når jeg er i jagerhumør så bruker jeg fort opp den strekka. Prøvde neste strekke, men der var den ingenting idag.

Kom til en ny plass, men Jan E hadde fisket her allerede (og fått bra). Følte han hadde tømt stedet noenlunde, så jaget på videre. Var ikke noe på neste plassen jeg testet. Sto nå i sundet mellom den store delen og det trange sundene lenger sør. Hadde gått ca 2 timer og hadde ca 100 fisker. Vurderte å stikke opp til den plassen jeg fikk ganske greit i sta, men litt defensivt å starte å fiske mellom hullene jeg allerede hadde fisket av. Og var i jagerhumør, så jeg måket på sørover.

Visste at faren for at det er dårligere snitt nedover her, men håpet å kompensere med flere i antall. Dro til steder jeg aldri har fisket før. Gambling, men kult å prøve upløyd mark. Fikk bare en og annen her og der, og som forventet relativt små. Så Odd H satt lengre nedi der. Satt ganske rolig, så han hadde nok funnet endel fisk. Han sitter jo ikke rolig om han ikke sitter i fisk.

Jeg startet i ei vik som gikk inn. Hadde et hull med 10-15 fisk i inngangen til vika, men bare 1-2-3 i dem neste hullene. Borret 30-40 meter mellom hullene når jeg ikke fikk noe. Kom innerst i vika og da fikk jeg et hull med 20 i, og 5-10 i flere av hulla rundt. Var litt dårligere snitt en i det store bassenget, men var da noen store her også. 

Rakk ikke teste flere steder for tiden var ute. Fikk 80 fisk etter jeg sto i sundet å vurderte om jeg skulle gå tilbake å safe eller dra på kriko å gamble. Fant da en ny plass på dem 2 siste timene, så da har jeg ennå en plass å teste til neste gang det er utgang Vestland. 

Må si jeg digger denne sjøen. Kriker og kroker overalt, og sjelden mere en 3 bomhull på rad, så da er det lettere mentalt å gutse på. Jeg målte hvor langt jeg hadde fisket over i løpet av konkurransen, og det var 3,2 kilometer. Så var småtrått til å være Fjorda idag, men ennå så klarte jeg 180 fisk og 11,2 kilo. Sier litt om potensialet i sjøen. Helt sikker på at det er mulig med 30 kilo på en 4-timers her. Da må man jo selvsagt sitte relativt i fisk hele tiden, og ikke borre 3,2 km. Og det må være litt bedre bett en det var idag.


Grattis til Jim med seieren. Han har nå vunnet begge kulene jeg har arrangert på denne sjøen. Alle gode ting er 3? Tiden vil vise den 28.des.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment