onsdag 14. mars 2012

2012-03-14 Pengepremier på isfiskekonkurranser

Hei alle isfiskere og arrangører,
Jeg har de siste par ukene vært i dialog med NJFF ifm bruk av pengepremier på isfiskekonkurranser.

Idag fikk jeg svaret fra NJFF.
Dem har vært i kontakt med de som styrer Lotteriloven etc. Isfiskekonkurranser er ikke å anse som et lotteri, og faller ikke innunder Lotteriloven. Det begrunnes i at det ikke er tilfeldig hvem som vinner isfiskekonkurranser. Det er mulig et lite innslag av flaks i isfiske, men i hovedsak så går det på dyktighet og erfaringer. Arrangører av isfiskekonkurranser har sin fulle rett til å benytte penger som premie. Men man kan ikke bruke pengepremier om man trekker ut tilfeldige vinnere ut fra hvem som er påmeldt, for da vil det falle innunder Lotteriloven igjen.

Så til alle arrangører av isfiskekonkurranser. Vil dere benytte pengepremier, så kjør på.

Skulle noen stille spørsmål rundt dette, så kan dem kontakte NJFF v/Øyvind Fjeldseth

4 kommentarer:

 1. Bra at det er helt avklart at pengepremier er "lovlig" slik at det er flere alternativer for arrangørene til å velge hvilken premiering de vil ha. Ser helt klart poenget som var i den forrige diskusjonen med at dere som har vært med i "gamet" en årrekke blir lei av Magnorglass ,fat, pokaler og div, og at pengepremier eller gavekort er en god løsning. For meg som er nybegynner( vært med i to år) har ikke akkurat dette med premier vært noe jeg har tenkt på. Har da fått noen premier men det er nok slik et det er dattera i huset på 7 år som er mest opptatt av størrelsen på glasset. Et lite minne om en ok innsats på isen er vel det det betyr for meg.
  Tror uansett inklusiv meg selv at de aller fleste ikke er med på isfiskekonkurranser for premiens skyld,men selvsagt er det fint å kunne få tilbake litt i form av en pengepremie,gavekort eller en gjenstand dersom man har lykkes på isen.Slik jeg ser det er det vel det aller viktigste at det er noen som tar på seg å arrangere konkurranser år etter år slik at det blir full terminliste i årene framover, så får arrangørene velge selv hvilken premiering de vil tilby. Regner med noen sitter på noe lager av Magnorglass de vil bli kvitt
  Leser din blogg med stor interesse fortsatt.Fint at du deler dine erfaringer som du gjør ute på isen. Prøver å lære mer og da er blogger som denne en del interressant bit. Venter spent på referat fra Steinsfjorden.
  Mvh Aa Sæther

  SvarSlett
 2. Grattis hela Norge :)

  Hae't Gött !

  SvarSlett
 3. Hei As Sæter,
  Takker for at du leser bloggen. :)
  Jeg er ikke for at det KUN skal være pengepremier. Jeg liker at det er medaljer der man tar tittler. Topp 3 Norgesmesterskap, topp 3 norgescupen, Klubbmester. Og så syns jeg det er artig med vandrepremier der man må klare 3 eller flere napp i den for å få den til odel og eie.

  PS. Steinsfjordrapporten har endelig blitt lagt ut. :)

  SvarSlett
 4. Hei Stormen,
  Takker for det. Har ikke stort nok hus til å ta imot alle disse premiene man har samlet opp over 20 år på isfiske og meiting. B-P

  Mora Nova får litt refs av meg i Steinsfjordinnlegget, men regner med at du og Mora-fabrikken kun tar dette med dere tilbake som konstruktiv kritikk. :)
  Jeg tror ikke Mora Nova med orginalknivene har hatt like mye problemer. Tror det er først da man setter på Racingknivene at selve borret, spiralen og skruene sliter litt med påkjenningene.
  Og så tror jeg at det kunne vært lurt å ikke bare punktsveise siste 20 cm ned mot krona. Tror man skulle hatt en helsveis der.
  Det med fargen på Mora Nova har jeg meldt til deg tidligere. Hvit blir en for kald farge. Jeg personlig har lakkert borret mitt svart hos et lakkverksted. kostet meg 500 norske kroner, men det tåler jeg. :)

  SvarSlett

Post Comment