Totalt antall sidevisninger

fredag 13. desember 2013

2013-12-13 Treningstur på et lite tjern i Kongsvingertraktene

Er et tjern jeg har vært på et par ganger før. Kan risikere å blænke der, men kan også være bra. Sist jeg var der var det myska som gjaldt, og snittet var over 100 gram. Tror jeg hadde 5-7 kilo den gangen, men begynner å bli noen sesonger siden.

Kom meg opp tidligere i dag. Har sovet til 11-tiden en par dager på rad. I dag sto jeg opp kl 8, og var på vei retning Kongsvinger kl 9. Var fremme ved tjernet litt før kl 11 og startet å fiske noen få minutter over 11.

Såpass lite tjern at det ikke er noe særlig snakk om gode og dårlige plasser. Så borret 10 meter fra land der jeg kom ut på isen. Var kun 1 meter der, og ikke fisk. Borret 10 meter lengre ut, og da var det brått 2,5 meter og fisk. Fikk en 3-4 raske på tafsen før dem begynte å støte i pilken. Da er det bare å bytte til pimpel da, og abboren kom opp å møtte pilken på vei ned. Fikk vel 15 kjppe på pimpelen før det døde ut.

Borret 5 meter lengre bort. Startet med tafsen igjen. Fikk en 4-5 stk, men så døde det ut. Ingen støting her altså. Prøvde ennå 5 meter lengre bort, og fikk 4-5 nye fisker, så støtet det igjen. Nedi med pimpel og fikk en del på den før det døde ut.

Prøvde å gå et par hull med pimpel, men da kjente jeg ikke noe. Slapp ned tafs etter å ha prøvd pimpel og d kom den etter bare 10-20 sekunder.

Prøvde også senere å gå 2-3 hull med pimepl på rad, men da nektet abboren. Måtte dra den i gang med tafsen først. Og om det ikke var noe støting på tafspimpelen så var det ikke noe vits å prøve pimpel.

Når man først fikk dem i gang på pimpel så måtte man fiske bare 30 cm under hullet, selv om det var 2-3 meter dypt. Ble det dårlig rett under isen så dro man ut 1 meter sene og fisket seg slik videre ned mot bunnen. Prøvde man å gå rett ned til bunnen med pimpel så kom aldri pilken ned. Abboren sto tidvis å gapet og ventet på pilken.

Etter første timen hadde jeg 80 fisker. Mange på rundt 50 gram, men også noen som bikket hektoen. Etter 2 timer hadde jeg ca 160 mener jeg. Ga meg å fiske nøyaktig etter 4 timer, og da sto det 347 fisk på telleren.


Tipper jeg hadde 150-170 på tafsen og 180-200 på pimpel. Går litt raskere å fisk pimpel, for den treger man ikke å agne. Tror jeg fisket ca like mye med tafs som med pimpel, altså ca 2 timer hver.

Veide fisken når jeg kom hjem og dem veide 22.580 gram. Snittet blir da 65,07 gram pr fisk.

Som dere da sikkert forstår så hadde jeg en kjempefin dag på isen.

I morgen drar jeg alene fra Askim ca kl 4.30 i retning Kongsvinger. Linker opp med Ole G der i 6.30 tiden, og vi drar sammen videre til Rangsjön som ligger rett inn i Sverige fra Flisa. De 2 resultatlistene jeg har funnet derfra sier t det skal bli ei vinnervekt mellom 1 og 6 kilo. Rimelig stort sprik altså. Tiden vil vise hva sjøen er god for i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment